YILDIZ, ULUSLARARASI KUDÜS VE FİLİSTİN’E DESTEK SENDİKALAR BİRLİĞİ’NİN ROLÜ VE ÖNEMİNİ ANLATTI

22 Ekim 2019 09:55, Haberler


YILDIZ, ULUSLARARASI KUDÜS VE FİLİSTİN’E DESTEK SENDİKALAR BİRLİĞİ’NİN ROLÜ VE ÖNEMİNİ ANLATTI


Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği’nin HAK-İŞ ve MEMUR-SEN’in ev sahipliğinde gerçekleştirdiği 3. Uluslararası Sendikalar ve Mesleki Örgütler Konferansı’nda düzenlenen panelde konuştu. 

“Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği’nin Uluslararası Forumlar ve Devletler Nezdindeki Oynayacağı Roller” konulu panelin oturum başkanlığını MEMUR-SEN Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen yaptı.   

Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, panelde yaptığı konuşmada,  “Birliğimiz yeni kurulduğu için uluslararası platformlarda bilinirliği yeni yeni oluşuyor. Bu nedenle bizim birliğimize denk gelen uluslararası bir platform henüz bulunmamakta. Hem sendikalar hem de mesleki örgütler olarak çalışmalarımızı yürütmekte hem de birlik olarak faaliyetlerimizi artırmaya çalıştığımızı belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

“Uluslararası Platformları İkna Etmeliyiz”

Birlik olarak zaman zaman çeşitli sorunlarla karşı karşıya geldiklerini ifade eden Yıldız, “Biz bir sivil toplum örgütüyüz. Biz kamudan farklıyız. Bizim söylemimiz ve yaklaşımımız tabi ki kamudan farklı olacaktır. Bizim toplum olarak söyleyeceklerimizi, hedeflerimizi aslında ikna yöntemiyle yapmamız gerekiyor. Uluslararası karar alma mekanizmaları bizim için bu açıdan çok önemli. Bizlerin uluslararası platformları, ikna yöntemlerimizle yönlendirmemiz gerekiyor. Bizim hem birlik olarak hem de HAK-İŞ olarak başta İslam ülkeleri olmak üzere, bütün dünyayı, ülkeleri ve kurumları ikna etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

“Her Bireye ve Kuruma Büyük Görevler Düşüyor”

Dünyanın her tarafında Filistin ve Kudüs konusunda bir duyarlılığın oluştuğunu ve bu duyarlılığın her geçen gün artması gerektiğini hatırlatan Yıldız, “Katıldığımız bütün uluslararası platformlarda ve dünyanın neresinde olursa olsun, bir Filistin duyarlılığı var. Ama bunların dereceleri farklı. Bundan sonraki faaliyetlerimizde de her bir kuruma ve bireye önemli bir sorumluluk düşeceğini belirtmek istiyorum. Özellikle burada BM’den bahsetmek istiyorum. BM’de Filistin ile ilgili kararlar var. BM bu konuda 8 ayrı karar aldı. Kararlar alınmış ama uygulamada sıkıntılar var. BM’ye kendi sorumluluklarını hatırlatan bir girişimde bulunduk. Birlik Başkanımız Mahmut Arslan imzasıyla başta çocuk ve kadınlar olmak üzere, mağdurların ve mahkumların serbest bırakılmasıyla ilgili bir mektup gönderdik ve bu yazımıza bir cevap verildi” dedi.

Konferansa 50’ye yakın ülkeden yaklaşık 200 kişinin katıldığını belirten Yıldız, “Tüm davetlilerimiz sağ olsunlar dünyanın dört bir yanından konferansımıza icabet ettiler. Bu konferansın oluşmasında ITUC’un zemin hazırlaması ve alt yapı sağlamasını önemli buluyorum. Burada şunu da özellikle hatırlatmak istiyorum. Dünyanın neresine giderseniz gidin Filistin’in mağduriyeti hakkında temel bir görüş oluşmuş durumda. Düzenlenen bu konferansın bu konuda hayırlı olmasını ve başarılı geçmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Panelde ayrıca Doktorlar Birliği Başkanı Ömer Ayyaş, Filistin Sendikaları Federasyonu Genel Sekreteri Dr. Asraf Hasan Awer konuşma yaptılar.

3. oturum kapsamında, UGTA Genel Başkanı Labatcha Salim’in oturum başkanlığını yürüttüğü Sendika ve İşçilerin Durumu: Filistinli Sendikacıların ve İşçilerin Mücadelesine Nasıl Katkı Sağlayacağı konulu panel gerçekleştirildi.

Panelde, ITUC-Afrika Genel Sekreter Yardımcısı Joseph Toe, Ürdün Ziraat Mühendisleri Başkanı Abdul Hadi Al, Lübnan Avukatlar Birliği Başkanı Muhammed Murat konuşma yaptılar.

HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Ekim 2019 09:55, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu