ARSLAN, NEVŞEHİR BELEDİYESİ TİS TÖRENİNE KATILDI

02 Aralık 2019 20:23, Haberler


ARSLAN, NEVŞEHİR BELEDİYESİ TİS TÖRENİNE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 2 Aralık 2019 tarihinde konfederasyonumuza bağlı HİZMET-İŞ sendikası ile Nevşehir Belediyesi arasında düzenlenen toplu iş sözleşmesi törenine katıldı.

Toplu iş sözleşmesi imza törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, HAK-İŞ Nevşehir İl Başkanımız Muhammet Fatih Mutlu, HAK-İŞ Kayseri İl Başkanımız Serhat Çelik, işyeri temsilcilerimiz ve üyelerimiz katıldı. 

“Emekçilerimiz Sevindi”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, imzalanan toplu iş sözleşmesinin hayırlar getirmesini dilerken, “Bizim ihtiyaçlarımız sınırsız ancak belediyenin imkanları sınırlı bunun farkındayız. Hem sendikamız hem de belediyemiz emekçileri sevindirmiştir. Burada olduğu gibi taşerondan kadro alan arkadaşlarımızın da önümüzdeki yıl toplu iş sözleşmesi süreci var. İnşallah o zamanda karşılıklı işbirliği ile anlaşma sağlanır ve her zaman söylediğimiz gibi ‘eşit işe eşit ücret’ beklentimiz karşılanır” dedi.

Nevşehir Belediyesi’nde ücretlerin çevre illerdeki belediyelerden aşağı kalmadığını görmenin mutluluk verici olduğunu belirten Genel Başkanımız Arslan, “Nevşehir'i ekonomik yönden ve sosyal yönden güçlendirirsek belediyenin gelirleri artacak bu vesileyle de işçi arkadaşlarımızın çalışma şartları daha iyi olacaktır. Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın bunu yapacak gücü ve enerjisi var.  Biz kendisinde onu görüyoruz. Nevşehir'de emekçiler adına zor zamanlar yaşandı, ancak görüyoruz ki yeni dönemle birlikte bu sorunlar geride kalmış” ifadelerini kullandı. 

“Bu Şehri Korumalı ve Sahip Çıkmalıyız”

Nevşehir ve Kapadokya’nın Türkiye turizm açısından öneminden bahseden Arslan, “Dünya’nın neresine giderseniz gidin İstanbul, Antalya ve Kapadokya’ya gelmiş insanlarla karşılaşırsınız. İnsanlar buraya geldikleri için kendilerini özel hissediyor. Burası turizm potansiyelinden ötürü geleceği parlak bir şehir.  Bu şehri hem doğal güzelliğinden hem de tarihsel öneminden ötürü korumalı ve sahip çıkmalıyız” dedi. 

Toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ise, “31 Mart'ta biz aday olduktan sonra her kesimden Nevşehirli mutlu olmaya başladı. Belediye başkanlığına aday olduğumuz dönemde daha çok çalışıp daha çok mutlu olacağız demiştik. Elhamdülillah şimdi daha çok çalışıyor ve daha çok mutlu oluyoruz. Toplu sözleşmesi görüşmelerinde anlayış gösteren herkese teşekkür ediyorum. Bizim belediye olarak istediğimiz ortam tam olarak buydu. Karşılıklı anlayış ve hoşgörüyle işçilerimizi memnun etmekti. Belediyemizin imkanlarını artıracağız ve aynı oranda da işçilerimizin yüzünü güldüreceğiz” dedi. 

HAK-İŞ Kayseri İl Başkanı Serhat Çelik, imza töreninde kendilerini yalnız bırakmayan Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a teşekkür ederek, toplu iş sözleşmesinin iki taraf için de hayırlara vesile olmasını diledi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

02 Aralık 2019 20:23, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu