HAK-İŞ GENEL BAŞKANI ARSLAN, “TEMSA TARTIŞMALARA HEBA EDİLMEMELİDİR”

20 Aralık 2019 17:27, Basın


HAK-İŞ GENEL BAŞKANI ARSLAN,

  • “TEMSA’DA BİLGİ KİRLİLİĞİNE SON VERİLMELİDİR”
  • “TEMSA TARTIŞMALARA HEBA EDİLMEMELİDİR”


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, TEMSA’da yaşanan krize ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Öncelikle satış sürecine ilişkin olarak kamuoyunda büyük bir bilgi kirliliği bulunmaktadır. Taraflar, kamuoyundaki bilgi kirliliğine son vermelidir. Bütün tarafların daha etkin rol üstlenerek, sorunlarını çözme konusunda ortak bir platformda bir araya gelmesi önem taşımaktadır. İşçilerin alınteri ile bugünlere gelen TEMSA gibi başarılı ve önemli bir şirket, tartışmalara heba edilmemelidir” dedi. 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, Özçelik-İş Sendikamızın örgütlü olduğu Adana’da kurulu TEMSA işyerinde yaşanan krize ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Adana’da faaliyet gösteren, Özçelik-İş Sendikamızın örgütlü olduğu, binlerce emekçinin çalıştığı TEMSA işyerinde çeşitli anlaşmazlıklarla üretimin durdurulması ve sonrasında yaşananları yakından takip ediyoruz. 

İşçilerin alınteri ile bugünlere gelen TEMSA, uluslararası arenada marka değeri yüksek olan, yılda 4 bin otobüs ve midibüs, 7.500 hafif kamyon olmak üzere tek vardiyada yılda 11.500 araç üreten ve üretiminin yüzde 80’ini ihraç eden gözde bir kuruluştur. Ülkemizin önemli bir kuruluşunun çeşitli anlaşmazlıklar nedeniyle üretimini durdurma noktasına gelmiş olmasını büyük bir üzüntüyle karşılıyoruz. 

Satış sürecine ilişkin olarak kamuoyunda büyük bir bilgi kirliliği bulunduğu açıkça görülmektedir. TEMSA’yı satan ve alan firmaların bu süreçte aldıkları kararları ve ticaretin gerçekleştiği günden itibaren alınan kararların uygulanmasına ilişkin yapılanları açıkça ortaya koymalarını bekliyoruz. Şuana kadar yapılan açıklamalardan, Türkiye’nin lider holdingi Sabancı Holdingin, satış sürecini tamamen sonuçlandırmadığı anlaşılmaktadır. Toplumun beklentisi, Sabancı Holdingin sorunun çözümü konusunda kamuoyunu tatmin edecek, sorumlu bir yaklaşımı ortaya koymasıdır. 

TEMSA’yı satın alan şirketin yaptığı resmi açıklamada, 

“…Şirketimizin Bankalara olan borçları da kısmen ödenmeye devam etmiştir. 2020 yılında ödeme vadesi gelecek kredilerimiz için de yeniden yapılandırma talebinde bulunulmuştur….” denilmektedir. 

Alıcı şirket, açıklamasında belirttiği bu hususların ne anlama geldiğini daha anlaşılır bir şekilde kamuoyu ile paylaşmalıdır. Satış tarafları, kamuoyundaki bilgi kirliliğine son vermelidir. 

Bütün tarafların daha etkin rol üstlenerek, sorunlarını çözme konusunda ortak bir platformda bir araya gelmesi önem taşımaktadır. İşçilerin alınteri ile bugünlere gelen, üretim, istihdam ve ihracat alanında ülke ekonomisine önemli katkıları bulunan TEMSA gibi başarılı ve önemli bir şirket, tartışmalara heba edilmemelidir.

Çalışanların temsilcileri olan Özçelik-İş Sendikası ve HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, taraflar arasında yaşanan ihtilafın biran evvel giderilmesini, ara verilen üretimin tekrar başlamasını ve işçilerin işlerine dönmesini istiyoruz.” 

HABERE AİT GÖRSELLER :

20 Aralık 2019 17:27, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu