ARSLAN, 27. TİSK GENEL KURULUNDA KONUŞTU

28 Aralık 2019 11:17, Haberler


ARSLAN, 27. TİSK GENEL KURULUNDA KONUŞTU


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 28 Aralık 2019 tarihinde Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK)’in 27. Genel Kuruluna katıldı.

TİSK Genel Kuruluna Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ILO Türkiye Direktörü Numan Özcan, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

“TİSK’in Yeni Anlayışını Çok Önemli Buluyorum”

Genel Kurula hitaben konuşmalarını gerçekleştiren Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “TİSK’in yeni anlayışını çok önemli ve anlamlı buluyorum. İnanıyorum ki TİSK’in 27. Genel Kurulu bu anlamdaki yeniliklerin de başladığı bir genel kurul olarak tarihe geçecektir” dedi.

HAK-İŞ’in 14'üncü Olağan Genel Kurulu’na uzun zaman sonra TİSK Başkanı’nın katılarak konuşma yapmasını hem HAK-İŞ adına hem de TİSK adına çok önemli bir adım olarak gördüğünü dile getiren Arslan, “TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Özgür Bey’i ve ekibini tebrik ediyorum” dedi.

“TİSK İle Uzun Yıllara Dayanan İlişki Biçimimiz Var”

HAK-İŞ’in TİSK ile uzun yıllara dayanan bir ilişki biçimi olduğunu dile getiren Arslan, “TİSK ile kayıt dışıyla mücadele, çocuk işçiliği ile mücadele, Türkiye’nin ortak sorunlarına karşı ortak ses verdiğimiz AB KİK heyeti, teröre karşı mücadele, Türkiye'nin belli bölgelerinde yaşanan doğal afetlere karşı birlikte mücadele, iş kanununun uygulamalarından kaynaklı sorunları tespit etme anlamındaki projelerimiz, iş sağlığı ve iş güvenliği gibi birçok konuda hem Konfederasyon düzeyinde, hem sendikalar düzeyinde, hem de sektörel düzeyde ilişkilerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

“Yeni Bir Yaklaşıma İhtiyacımız Var”

“21’inci Yüzyılda 20’nci Yüzyılın sendikal yaklaşımlarıyla yolumuza devam edemeyiz” diyen Arslan, “Yeni bir anlayışa, yeni bir yaklaşıma ihtiyacımız var. HAK-İŞ olarak 20’nci Yüzyılın gerçekleriyle sendikacılığın devam ettiği dönemleri 21’nci Yüzyıla taşımayacağız. İşçi-işveren ilişkilerini birimizin diğerini yendiği, gücümüzle diğerini geri adım arttırdığımız, birimizin diğerinin üzerinde üstünlük sağladığı, güç elde ettiği bir yaklaşım olarak değil, bir sosyal ortaklık projesi olarak görüyoruz. Bu sosyal ortaklığı birlikte çalışmak, sorunlarımızı müzakere etmek, masada kalmak, birbirimizi ikna edememişsek bile kavga etmemek ve bu sorunları çözme konusunda irademizden asla geri adım atmamak olarak görüyoruz” sözlerine yer verdi.

“Sendikacılık 4.0’ı Yerine Getirme Konusunda Adımlar Atıyoruz”

HAK-İŞ olarak Sendikacılık 4.0’ı önemsediklerini belirten Arslan, “Sendikacılık 4.0’ı önemsiyoruz. HAK-İŞ olarak bunun gereğini yerine getirme konusunda da ciddi anlamda değişim ve dönüşüm anlamında yeni adımlar atıyoruz HAK-İŞ Konfederasyonu olarak 21’nci Yüzyılda kendimizi var etmek, daha da güçlenmek, gelecekte etkin bir şekilde yerimizi ve rolümüzü üstlenmek adına Sendikacılık 4.0’ı önemsiyoruz” dedi.

“Daha Çok TİSK Üyesi Olmalı”

TİSK’in misyonunun HAK-İŞ için hayati bir anlam ifade ettiğini belirten Arslan, “TİSK üyelerinin olduğu yerde mutlaka sendikalar da olacaktır. O nedenle TİSK’in üyesini yeterli görmüyor, daha çok TİSK üyesinin olmasını istiyoruz. Türkiye’deki küçük işletmeleri dikkate aldığımızda 1 milyon 900’e yakın işyerinin ve işverenin olduğu bir yerde 12 bin üyeyi yetersiz buluyoruz” ifadelerini kullandı. 

“TİSK’in Bütün İş Kollarında Sendika Kurma Projesini Destekliyoruz”

TİSK ile pek çok konuda ortak hareket etme imkânlarının olduğunu söyleyen Arslan, “TİSK’in bütün iş kollarında sendika kurma projesini destekliyoruz. Bunun için TİSK’i tebrik ediyoruz. Çünkü iş kollarında işveren sendikasının olmamasının işverenler açısından da bizim açımızdan da büyük bir kayıp olduğunun farkındayız” dedi.

“HAK-İŞ’in Bir Tek Kırmızı Çizgisi Vardır”

Arslan, “HAK-İŞ’in bir tek kırmızı çizgisi vardır; emekçilerin ekmeği, aşı ve işidir. Bunun ötesindeki her şeyi konuşabiliriz. Biz kendimize güveniyoruz. Masada kalarak, sosyal diyalog mekanizmalarını sonuna kadar kullanarak, kendi taleplerimizi kabul ettirmek adına üslubumuzu, bilgi birikimimizi ve tecrübemizi sendikal hareketin dünyadaki ve Türkiye'deki gelişimini, işletmelerimizin rekabet gücünü ihracat kapasitesini bilançolarını verimliliklerini de biz kendi varlığımız kadar önemli görüyoruz. O zaman beraber çalışacağız. Birbirimize karşı şeffaf ve samimi olacağız. Çünkü samimi olursak güven de beraberinde gelir. Güven olursa masada çözemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz olmaz” şeklinde konuştu.

“Enflasyonun Üzerinde Asgari Ücret Gerçekleştirilmiş Olmasını Önemli Buluyorum”

Konuşmasında asgari ücret konusuna da değinen Arslan, “Bizim arzumuz 3 tarafın üzerinde uzlaştığı bir asgari ücreti gerçekleştirmekti. Bu Türkiye açısından çok anlamlıydı. Geçen yıl bu başarılmıştı. Bu yıl başarılmış olmaması üzüntü verici. Ancak hem işveren kesiminin hem de hükümetin bütün itirazlarımıza rağmen enflasyonun üzerinde bir asgari ücreti gerçekleştirmiş olmalarını önemli buluyorum. Bu Türkiye açısından önemli bir adımdır. Keşke 3’lü yapıyla bunu daha ileri bir boyutta gerçekleştirseydik” dedi.

Arslan’dan TİSK’e Çağrı

Konuşmasında TİSK’e çağrıda bulunan Arslan, “İş sağlığı ve iş güvenliği konusunda, iş kazaları konusunda, vergi konusunda, kayıtdışılık konusunda, sendikal örgütlülük konusunda zaman zaman 3 Konfederasyon ve işçi kesimi bir arada ama biz burada TİSK’i de görmek istiyoruz. Ortak çalışarak belki sorunlarımızı çözme konusunda daha ileri hedefleri yakalayabiliriz diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Arslan, 27. TİSK Genel Kurulu’nda seçilecek olan yönetimin hedefini ve mücadelesini desteklediklerini belirterek, “TİSK’in 27. Genel Kurulu’nu HAK-İŞ adına kutluyorum. TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol’un ortaya koyduğu vizyonun TİSK’in 27'nci Genel Kurulu’nun ötesinde de devam etmesini arzu ediyorum. Birlikte çalışma çağrımızın, birlikte sorunları çözüme kavuşturma çağrımızın karşılık bulacağına inanıyorum” dedi.

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol’un açılış konuşmasıyla başlayan genel kurulda, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın ve TÜRK-İŞ Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar bir konuşma yaptı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Aralık 2019 11:17, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu