ULUSLARARASI KUDÜS VE FİLİSTİN’E DESTEK SENDİKALAR BİRLİĞİ OLARAK “SÖZDE BARIŞ PLANI’NI REDDEDİYORUZ

30 Ocak 2020 14:03, Haberler


ULUSLARARASI KUDÜS VE FİLİSTİN’E DESTEK SENDİKALAR BİRLİĞİ OLARAK “SÖZDE BARIŞ PLANI’NI REDDEDİYORUZ


Aralarında 45 ülkeden 120’ye yakın Konfederasyon ve meslek örgütlerinden oluşan  Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği’nin Genel Başkanlığını yapan HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan,  ABD Başkanı Donald Trump ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından  ortak basın toplantısı ile açıkladıkları planın “Yüzyılın Anlaşması” değil “Yüzyılın İhaneti” olduğunu söyledi. 

Arslan, planla ilgili açıklama ve tepkilerine  devam ederken “ABD’nin sözde barış planı’nın Filistin’i yok etme planı olduğunu belirtti.

Arslan, “Trump, Kudüs’ün İsrail’in “bölünmez” başkenti olduğunu belirtmekle, bu planın bir ihanet planı olduğunu ortaya koymuştur. Çünkü, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın da içinde bulunduğu Kudüs, işgalci İsrail’in değil, Filistin Devletinin ezeli ve ebedi başkentidir. Bilinsin ki Kudüs ümmetin onuru, Mescid-i Aksa Müslümanların namusudur. Adım adım Filistin’in tasfiyesini içeren bu plan, tek taraflı olarak hazırlanmış  bir dayatmadır.” dedi.

Arslan, açıklamasında, “ABD Başkanı Trump tarafından dile getirilen “Yeni İsrail’i tanıyacaksınız” şeklindeki bir çıkış, barışa değil, bölgede çatışmalara ve İsrail’in bölgedeki çıkarlarına hizmet etmektedir. Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği olarak, temsil ettiğimiz ülkelerin sendikaları ve STK’ları olarak, kardeş Filistin halkının daima yanında olacağımızı, Filistin topraklarında, başkenti Kudüs olan,  bağımsız Filistin Devleti kuruluncaya kadar çalışmalarımıza devam edeceğimizi, Filistin’in kabul etmeyeceği hiçbir planı desteklemeyeceğimizi bir kez daha ilan ediyor ve “Yüzyılın İhaneti” olan bu planı şiddetle reddediyoruz” dedi. 


HABERE AİT GÖRSELLER :

30 Ocak 2020 14:03, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu