HAK-İŞ’TEN İNSANI VE EMEĞİ MERKEZ ALAN ANAYASA ÖNERİSİ
ARSLAN: “ÖNERİLERİMİZİN CİDDİYE ALINMASINI İSTİYORUZ”
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Yönetim Kurulu üyeleri ve HAK-İŞ Anayasa Komisyonu üyeleri ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek 30 Aralık 2011 tarihinde TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonuna sunulan “HAK-İŞ Anayasa Önerisi” hakkında bilgi verdi.
Arslan, “HAK-İŞ olarak sorumluluğumuzun gereğini yerine getirdiğimize inanıyoruz. 30 Aralık 2011 tarihinde TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonuna Önerimizi ilettik. Önümüzdeki dönemde Komisyon üyelerine önerimizi yüzyüze de anlatacağız. Ancak HAK-İŞ olarak bu süreçten temel beklentimiz, önerilerimizin ciddiye alındığının bizlere gösterilmesidir. ‘Birlikte Başarıyoruz...‘ prensibiyle hazırladığımız T.C. Anayasa önerimizin yeni Anayasa yapım sürecine önemli katkılar sağlamasını temenni ediyoruz” dedi.
Arslan, HAK-İŞ’in Türkiye Cumhuriyeti Anayasa önerisinin en önemli özelliğinin HAK-İŞ’in tabandan gelen görüşleri yansıtması ve Anayasa Hukukçularına ısmarlanarak masa başında yapılan bir çalışma olmaması olduğunu söyledi. Arslan, HAK-İŞ Anayasa önerisinin tamamen HAK-İŞ bünyesinde hazırlandığını belirterek, “HAK-İŞ’in tarihi ve kurumsal bilgi birikimini, yaşanmış tecrübeleri ve deneyimleri içeren HAK-İŞ menşeli önerimiz, ilkesel önceliklerimizi ve taleplerimizi yansıtan bir metindir” dedi.
Arslan, HAK-İŞ’in anayasa önerisinin hiçbir ötekileştirmeye imkan tanımayan, insanı ve emeği merkez alan, insan onurunu yükselten, demokratik, özgürlükçü, katılımcı ve çoğulcu nitelikte, adaleti ve eşitliği temel alan, din, kanaat ve inanç özgürlüğünü güvence altına alan, yasama, yürütme ve yargı olmak üzere her birinin erkine dayanan ahenkli işleyişlerini esas alan, cinsiyet duyarlı bakış açısını yansıtan, dezavantajlı konumda bulunanları önceleyen, sosyal hakları, sosyal devlet olmanın gereklerine uygun şekilde düzenleyen bir yapıda olduğunu kaydetti.
ARSLAN’ın konuşma metnin tamamını indirmek için lütfen tıklayınız.
"Hak-İş'in Yeni Yasa Önerisi" indirmek için lütfen tıklayınız.
© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu