HİZMET-İŞ’TEN DEPREMZEDELERE YARDIM ELİ

03 Şubat 2020 16:31, Haberler


HİZMET-İŞ’TEN DEPREMZEDELERE YARDIM ELİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikamız Ankara 2 No’lu Şubesine bağlı işyerlerinde çalışan emekçilerin yardımlarıyla oluşturulan bir tır dolusu ihtiyaç maddesini, Elazığ ve çevre illeri etkileyen depremden zarar gören vatandaşlara ulaştırılmak üzere gönderdi.

Depremzedelerin yaralarını sarmak amacıyla ‘Gün Dayanışma Günü, Kalbimiz Elazığ ve Malatya ile…” sloganıyla hazırlanan insani yardım tırı, 3 Şubat 2020 tarihinde Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğü kampüsünde düzenlenen basın açıklamasının ardından yola çıktı.

Yardım tırının uğurlanması öncesi gerçekleştirilen basın açıklamasına Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Öz, TKİ Genel Müdür Yardımcıları Burhan Ayar ve Mehmet Uygun, Sendikalarımızın Genel Başkan ve Yöneticileri, Hizmet-İş Sendikamızın yöneticileri, Şube Başkanları, TKİ Genel Müdürlüğü ve Keçiören Belediyesi’nde çalışan üyelerimiz ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Elazığ ve Malatya’yı etkileyen depremden zarar gören depremzedelerin yaralarının sarılması için hazırladıkları bir tır dolusu yardımdan dolayı kamu kurum ve kuruluşları ile Keçiören Belediyesi’nde çalışan üyelerimize teşekkür etti.

Gerek ülkemiz gerek bölgemiz gerekse dünyanın değişik coğrafyalarında karşılaşılan felaketlerde hep mazlumdan yana olduklarını ve bütün kampanyalarda yer aldıklarını kaydeden Arslan, “Bugün burada da başarılı bir organizasyonu yüzümüzün akıyla tamamlamış olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Ülkemiz bir deprem ülkesi olduğunu ve bunun idrak edilerek yaşanması gerektiğini ifade eden Arslan, “Ülkemizin deprem bölgesinde olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama ne yazık ki, her depremde can kaybı oluyor. Artık buna bir son vermemiz gerekiyor. ‘Deprem öldürmez yapı öldürür’ diye bir söz var. Elazığ depreminden sonra o bölgedeydik ve incelemelerde bulunduk. Şahit olduk ki; mesele sağlam yapı yapmaktan geçiyor. Bu depremler bizi, bundan sonraki süreçlerde daha dikkatli ve doğru işler yapmaya sevk etmelidir.”

HAK-İŞ’in de içinde yer aldığı Karma İstişaresi Komitesi (KİK)’nin 99 tır dolusu yardımı Elazığ ve Malatya illerine sevk ettiğini hatırlatan Arslan, bir o kadar da yardım tırının depolarda yer kalmadığı için yola çıkarılmadığını belirtti.

Türkiye’nin ve milletimizin dünyanın en çok yardım yapan ülkesi ve milleti olduğunu belirten Arslan, toplumsal duyarlılığın gurur verici olduğunu söyledi.

Törende TKİ Genel Müdür Yardımcısı Burhan Ayar ile Hizmet-İş Sendikamız Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Recep Dere de bir konuşma yaparak, yapılan yardımlardan dolayı, üyemiz hayırsever emekçilere teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından yardım tırı dualar eşliğinde yola çıktı. 

Arslan’dan TKİ Genel Müdür Yardımcılarına Ziyaret

Genel Başkanınız Mahmut Arslan, basın açıklaması ve yardım tırının uğurlanmasının ardından TKİ Genel Müdür Yardımcıları Burhan Ayar ile Mehmet Uygun’u makamlarında ziyaret etti.

Arslan, ziyarette TKİ Genel Müdür Yardımcılarına seramik lamba hediye etti.

Arslan’a el örme atkı hediye edildi

Hizmet-İş Sendikası Ankara 2 No’lu Şube Kadın Komitesi Başkan Yardımcısı Büşra Balcı Genel Başkanımız Arslan’a, kendi ördüğü HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ işlemeli bir atkıyı takdim etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

03 Şubat 2020 16:31, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu