ARSLAN, ANTİDEMOKRATİK GİRİŞİMLER VE DARBELER PROGRAMINA KATILDI

25 Şubat 2020 15:30, Haberler


ARSLAN, ANTİDEMOKRATİK GİRİŞİMLER VE DARBELER PROGRAMINA KATILDI

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Türkiye’de demokrasinin askıya alındığı bütün süreçlerin çalışanların ve emekçilerin zarar görmesine neden olduğunu söyledi.

Arslan, 25 Şubat 2020 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın Ankara 2 No’lu şubesi tarafından organize edilen “Antidemokratik Girişimler, 28 Şubat ve 15 Temmuz Programı”na katıldı.

Program İstiklal Marşı’nın okunması ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programa Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Öz, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Av. Fatih Ünal, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Konfederasyonumuza bağlı Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Av. Tuncay Dolu, Öz Güven-Sen Genel Başkanı Ömer Yılmaz, Hizmet-İş Sendikası yönetim kurulu üyeleri ve Ankara Şube Başkanları, HAK-İŞ Şehidimiz Celalettin İbiş'in eşi Miyase İbiş, çocukları Fikret ve Yasin İbiş, 15 Temmuz Gazilerimiz, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.

“Türkiye’de Tüm Darbe Girişimleri Karşılıksız Kalacaktır”

Programda konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, antidemokratik girişimler ve darbeler programının, darbe söylentilerinin kamuoyunda fazlaca yer bulduğu bir dönemde gerçekleştirilmesine dikkati çekti.

Arslan, “Darbe söylentilerinin arkasında bir kısım gerçekler var. Türkiye ilk defa herhangi bir bloka dahil olmadan bağımsız bir dış politika yürütüyor. Bu durumdan rahatsız olan uluslararası güçler, kendi hesaplarını yaparak bazı girişimlerde bulunuyorlar. Bu önemli toplantımızdan darbe heveslilerine sesleniyoruz; haddinizi bilin. Bu ülkede bundan sonra artık tüm darbe girişimleri karşılıksız kalacaktır” dedi.

“12 Eylül, Türkiye Demokrasisine Vurulmuş En Büyük Hançerlerden Birisidir”

HAK-İŞ’in kurumsal tarihi boyunca her zaman demokrasiden yana tavır aldığını belirten Arslan, “Bugün 15 Temmuz ile ilgili spekülasyon yapan çevreler, 12 Eylül’ü hatırlamak istemiyorlar. 12 Eylül’de 500 bin insan soruşturma geçirdi. On binlerce insan kamu görevinden uzaklaştırıldı. Binlerce insan işkence gördü. 12 Eylül karanlığı Türkiye demokrasisine vurulmuş en büyük hançerlerden birisidir. HAK-İŞ o dönemde de darbecilere karşı çıkmıştır. Bir kısım konfederasyonlar 12 Eylül darbesine ortak oldular. Türkiye bunları atlattı” diye konuştu.

“Bir Kısım STK’lar 28 Şubat’ta Beşli Çete’yi Kurdular”

28 Şubat sürecinin de Türkiye’de çok ağır bir şekilde yaşandığını belirten Arslan, 3 gün sonra 28 Şubat sürecinin yıldönümü olduğunu hatırlatarak, “28 Şubat sürecinde İmam Hatipli öğrencilerin başörtüsünden dolayı coplandıklarına, ehliyet ve pasaport alamadıklarına şahit olduk” dedi.

Bir kısım sivil toplum örgütlerinin 28 Şubat sürecinde de rol aldığına işaret eden Arslan, “Dönemin Başbakan Yardımcısı bir otele davet edilerek, kendisine hükümeti yıkması yönünde baskılarda bulunuldu. Ne yazık ki bir kısım sivil toplum örgütlerinin başkanları da o masadaydı. Bugün sivil toplum kuruluşu adı altında karşımızda olan bir kısım STK’lar, Genelkurmay Karargahında aldıkları talimatlarla çete kurdular. Bu çetenin adı ‘Beşli Çete’dir. Seçimle gelmiş bir hükümeti yıkma görevini aldılar, taşeronluk üstlendiler. HAK-İŞ o zaman da demokrasiden yana tavır aldı. Biz, 28 Şubat sürecinde çok ağır bedeller ödeyen konfederasyonlardan bir tanesiyiz” diye konuştu.

“15 Temmuz Bir Kırılma Noktasıdır”

Darbeci zihniyetin 2010 referandumu ile 2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde de benzer girişimlerinin olduğunu belirten Arslan, “Cumhuriyet mitinglerini hatırlayın. Ülkenin seçilmiş Meclisi’nin kararını tanımayan bir zihniyet, ‘Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı olarak istemiyoruz’ dediler, millet iradesini hiçe saydılar. 15 Temmuz gecesi milletimizin büyük bir kesimi bir araya gelmiştir. Sivil toplum örgütleri, medya ve halkımız birlik olmuştur. Toplumun büyük bir kesimi bu darbeye karşı çıkmıştır. Bu açıdan 15 Temmuz, Türkiye Cumhuriyeti tarihi ve bundan sonra darbe yapmak isteyenler için bir kırılma noktasıdır” şeklinde konuştu.

“15 Temmuz Darbe Girişimine Karşı Çok Erken Tavır Aldık” 

Türkiye’nin çok pahalı bir coğrafya olduğunu ve Türkiye’de yaşamanın ağır bedelleri olduğunu belirten Arslan, “HAK-İŞ olarak, 15 Temmuz darbe girişiminin ilk saatlerinden itibaren çok erken bir tavır aldık. Bütün teşkilatımızı bu darbe girişimine karşı tavır almaya çağırdık, hainlerin TÜRKSAT’ı ele geçirmesine engel olduk” dedi.

“Şehit Ve Gazisine Bizim Gibi Sahip Çıkan Bir Millet Yoktur”

15 Temmuz gecesi şehitlerimizin ve gazilerimizin darbeye korkusuzca göğüs gerdiğini söyleyen Arslan, “Bu arkadaşlarımız bu ülke için canlarını feda eden arkadaşlarımızdır. Elbette kaybedilenler geri gelmiyor, ancak şehitlerimizi asla unutmayacağız, gazilerimizin başlarını önüne eğdirtmeyeceğiz. Ülkeme sonsuz teşekkür ediyorum. Şehidine ve gazisine bizim gibi sahip çıkan başka hiçbir millet yoktur. Tüm şehit ve gazilerimize, onların yakınlarına şükran borcumuz var” ifadelerini kullandı.

28 Şubat ve 15 Temmuz sürecinin ortaya çıkardığı sonuçların tartışılmaya devam ettiğini ifade eden Arslan, “Şartlar ne olursa olsun bize düşen demokrasimize, devletimize, milli iradeye sahip çıkmaktır. Allah bu millete bir daha 12 Eylülleri, 28 Şubatları, 15 Temmuzları yaşatmasın” şeklinde konuştu.

HAK-İŞ’in, Sincan’daki duruşmalarda her zaman hazır bulunduğunu anımsatan Arslan, darbecilerin mahkemede yargılanıp en ağır şekilde cezalandırılmaları için dayanışma içerisinde olduklarını söyledi.

Programda Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Av. Fatih Ünal, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Konfederasyonumuza bağlı Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Av. Tuncay Dolu, Ankara 2 No’lu Şube Başkanımız Recep Dere, 15 Temmuz Gazileri Kazım Çakır, Ahmet Arık, Abdullah Sezgin, Ömer Yılmaz ve Mustafa Karamemiş 15 Temmuz Şehidimiz Celalettin İbiş’in oğlu Yasin İbiş de bir konuşma yaptılar.

Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Av. Tuncay Dolu, “Bu topraklar şehit kanlarıyla yıkanmış topraklardır, 60’larda, 70’lerde, 80’lerde, 90’larda çeşitli darbe girişimlerini ve en son olarak 15 Temmuz’u yaşadık. Darbe gecesinde hepimiz meydanlara çıkarak darbeye, darbecilere karşı çıktık ve galip geldik. O gece hepimiz Allah rızası ve devletin bekası için meydanlara çıktık. 15 Temmuz’u unutmayacağız” dedi.

“Allah HAK-İŞ’ten Razı Olsun”

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Allah HAK-İŞ’ten razı olsun, HAK-İŞ duruşunu biliyoruz. 15 Temmuz darbe girişimi unutturulmamalıdır. İçerideki hainler ile dışarıdaki uzantılarına en güzel cevap verildi. Cumhurbaşkanımız önderliğinde bu millet et-tırnak oldu, her mezhepten insan bir araya geldi ve gereken cevabı verdi. Aklının ucundan böyle şeyler geçirenler varsa dönüp o geceye baksın. Biz beraber olursak hiçbir güç üstesinden gelemez. Allah bu millete bir daha 15 Temmuz’u yaşatmasın” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Av. Fatih Ünal, “Biz de o karanlık gecede sahada ve meydanlardaydık, o gece milletimiz sayesinde bugün çok daha özgür, daha demokrat bir ülkeyiz. 15 Temmuz uzun bir geceydi, bu millet var oldukça hainler başarılı olamayacaktır. Darbe girişiminde şehit olan 251 kardeşimize, 2 bin 193 gazimize buradan hürmet ve muhabbetlerimi sunuyorum. Biz milletimizle, imanımızla güçlüyüz bir daha 15 Temmuzlar yaşanmaması dileğiyle saygılarımı sunuyorum” dedi.

Hizmet-İş Sendikası Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Recep Dere, “Cumhuriyet tarihinin en kanlı, en vahşi darbe girişimine şahit olduk. Ordu içine yuvalanmış, gözü dönmüş bir cuntacı darbe girişimine kalkıştı. Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın talimatıyla 15 Temmuz gecesi ülkemizin tüm meydanlarında bu hainlere direndik ve bu uğurda şehit verdik, arkadaşlarımız gazi oldular. Darbe girişiminde hayatlarını ortaya koyan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, şükranlarımızı iletiyorum” dedi.

Gazilerimiz, Darbecilere Karşı Verdikleri Mücadeleyi Anlattı

15 Temmuz Gazileri Kazım Çakır, Ahmet Arık, Abdullah Sezgin, Ömer Yılmaz ve Mustafa Karamemiş ve 15 Temmuz şehidimiz Celalettin İbiş’in oğlu Yasin İbiş, darbe girişimi sırasında verdikleri mücadeleyi anlattılar.

15 Temmuz Fotoğraf Sergisi

Program kapsamında 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişimi gecesi yaşananların fotoğraflarından oluşan bir sergi de ziyarete açıldı.


25 Şubat 2020 15:30, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu