ARSLAN, KAYSERİ'DE TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI

10 Mart 2020 15:42, Haberler


ARSLAN, KAYSERİ'DE TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 10 Mart 2020 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamız ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve 15 ilçe belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Toplu İş Sözleşmesi imza törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Öz, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Hizmet-İş sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir,HAK-İŞ  Kayseri İl Başkanımız Serhat Çelik, KASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. H. Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Akkışla Belediye Başkanı Ayhan Aslan, Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, Sarız Belediye Başkanı Baki Bayrak, Tomarza Belediye Başkanı Davut Şahin, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, iş yeri sendika temsilcileri, üyeler ve çok sayıda basın mensubu katıldı. 

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. İdlib şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için Kur-an’ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Toplu iş sözleşmesi Kayseri Büyükşehir Belediyesi iştiraki KASKİ Genel Müdürlüğü, Akkışla, Bünyan, Develi, Felahiye, Hacılar, Kocasinan, Melikgazi, Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Talas, Tomarza, Yahyalı ve Yeşilhisar belediyelerinde çalışan üyelerimizi kapsıyor. 

TOPLU SÖZLEŞME KAYSERİN’NİN UZLAŞMACI KÜLTÜRÜNÜN YANSIMASIDIR

Genel başkanımız Mahmut Arslan, toplu sözleşmesi töreninde Kayseri’de ortaya çıkan birlik ve beraberliğin önemini vurgulayarak, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve İlçe Belediye Başkanlarının dayanışma içerisinde olmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Arslan, “Bu birlik ve beraberlik şehrin uzlaşmacı ve dayanışmacı kültürünün göstergesi, büyükşehir belediyesi ve ilçe belediye başkanlarımız ile emekçilerimizin başarısıdır.”

Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini belirten Arslan, “Böylesi zor bir dönemde makroekonomik veriler olumlu gelse de halen işsizlik, kayıt dışı, vergiden kaynaklı sorunlarımız var. Pek çok zorluklarına rağmen masa başında emekçilerin haklarını müzakere etmek, sözleşmeyi kavga etmeden sonuçlandırmış olmak önemlidir” dedi.

VATANIMIZ İÇİN FEDAKÂRLIK GEREKİYORSA EN ÖNDE BİZ OLMALIYIZ

Kayseri’de ortaya çıkan dayanışma anlayışını yaygınlaştırmak gerektiğini belirten Arslan, Kayseri Büyükşehir ve ilçe belediyeleriyle sağlanan birlikteliğin bir Türkiye örneği olduğunu vurguladı.

Bağımsız bir devletin, özgür bir cumhuriyetin vatandaşı olmanın önemine vurgu yapan Arslan, şöyle konuştu: ”Suriye’de, Irak’ta, Libya’da, Afganistan’da, Arakan‘da, Filistin’de, Somali’de yaşananlar vatan ve özgürlüğün ne kadar kıymetli olduğunu bize göstermektedir. Sorunlarımız olabilir, ekonomik sıkıntılarımız olabilir, bunların hepsini aşabiliriz ama toprağımız, vatanımız, bayrağımız ve bağımsızlığımız yok olursa bunların hiçbirisinin önemi yok demektir. Bugünlerde ülkemiz için ne fedakârlık gerekiyorsa en önde biz olmalıyız. HAK-İŞ ve HİZMET-İş olarak bütün darbelere karşı direndik, 12 Eylül, 28 Şubat ve 15 Temmuz’da direndik. Şartlar ne olursa olsun ülkemizin bağımsızlığı, birliği, beraberliği için bayrağımız, inancımız, ezanımız, Kur’an’ımız için ne gerekiyorsa yapmaya ve bu mücadeleyi göstermeye kararlıyız. Bu anlayışta olan belediye başkanlarıyla çalışmak ve onlarla beraber çalışmaktan büyük bir onur duyuyoruz.”

“BİRLİKTELİĞİN BEREKETİNİ YAŞIYORUZ”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, törende yaptığı konuşmada Kayseri’de birlikteliğin bereketini yaşadıklarını söyleyerek, “Kayseri’de bir aile anlayışında çalışıyoruz ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergiledik. Kayseri belediyeciliğindeki uyumun tüm Türkiye’de olmasını temenni ediyorum. Kayseri’ye daha iyi hizmet vermek için çalışıyoruz. Tüm belediye çalışanlarına verdikleri emek için teşekkür ediyorum” dedi.

Törende HAK-İŞ Kayseri İl Başkanı Serhat Çelik ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir'de birer selamlama konuşması yaptı. 

Konuşmaların ardından hayırlı olsun temennileriyle toplu sözleşmelere imzalar atıldı.



10 Mart 2020 15:42, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu