ITUC, İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ RAPORUMUZ İÇİN HAK-İŞ’E TEŞEKKÜR ETTİ

14 Mayıs 2020 13:00, Basın


ITUC, İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ RAPORUMUZ İÇİN HAK-İŞ’E TEŞEKKÜR ETTİ

GENEL SEKRETER BURROW: “ZOR ZAMANLARDAKİ LİDERLİĞİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”


ITUC ve ITUC-AP gibi uluslararası sendikal kuruluşlar, HAK-İŞ’e Covid-19’a karşı mücadelede sendikal liderliği için teşekkür etti. 

Koronavirüs salgını ile mücadele sürecinde iş sağlığı ve güvenliği konusunun çalışma hayatı için önemi bir kez daha gündeme gelmiştir. 

HAK-İŞ olarak iş sağlığı ve güvenliğini temel insan hakkı olarak görmekteyiz. Bu çerçeve iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin konuları bir raporda toplayarak üyesi olduğumuz uluslararası sivil toplum kuruluşlarına da ilettik. 

Bugüne kadar salgınla mücadele konusunda devletimizin hayata geçirdiği ekonomik ve sosyal tedbirleri, HAK-İŞ olarak sunduğumuz öneri ve talepleri uluslararası kuruluşlar ile periyodik olarak paylaştık. 

Konfederasyonumuz tarafından hazırlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Raporunda COVID-19 hastalığının özellikle sağlık sektöründe çalışanlar için “meslek hastalığı” olarak sayılması hususuna değindik.  Bu konuda Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu ITUC’un da hükümetlere yaptığı “Covid-19 meslek hastalığı olarak sayılmalıdır” çağrısına da raporumuzda yer verdik. 

Raporumuzu üyesi olduğumuz ITUC, ETUC, ITUC-AP ve ILO ile paylaştıktan sonra ilgili kurumların yöneticilerden olumlu mesajlar geldi. Uluslararası Sendikalar konfederasyonu (ITUC) Genel Sekreteri Sayın Sharan Burrow aşağıdaki mesajı iletti:

“Teşekkür ederim ve hepinizi kutluyorum. Bu zor zamanlarda sendika liderliği yapmak çok önemlidir. İş yerlerinin yeniden açılması ile ilgili birtakım ilkeler oluşturmak için çalışıyoruz ve bugüne kadar yapılan en iyi uygulamalardan örnek alıyoruz. Yeni bir Sosyal Sözleşmenin merkezi olacak bu iyileştirme ve toparlanma yöntemlerini de aklımızdan hiç çıkarmayalım”.

Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu Asya Pasifik Bölgesinin (ITUC-AP) Genel Sekreteri Sayın Shoya Yoshida ise aşağıda yer alan mesajını iletmiştir: 

“Değerli arkadaşlar bulunduğumuz mevcut durumda hepinizin iyi olmasını umuyorum. Yaptığınız güncellemelerden ötürü çok teşekkür ediyorum ve yaptığınız çalışmalarınızla gurur duyuyorum, Özellikle sağlık çalışanlarını korumak için verdiğiniz emekleri çok takdir ediyorum.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

14 Mayıs 2020 13:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu