ARSLAN, SWTUF GENEL BAŞKANI ABDÜLKERİM’LE DAYANIŞMA TOPLANTISINDA BİR ARAYA GELDİ

15 Mayıs 2020 17:43, Haberler


ARSLAN, SWTUF GENEL BAŞKANI ABDÜLKERİM’LE DAYANIŞMA TOPLANTISINDA BİR ARAYA GELDİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 15 Mayıs 2020 tarihinde, Sudan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (SWTUF) Genel Başkanı Yusuf Ali Abdülkerim ile telekonferans yöntemiyle görüştü. 

Toplantıya, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, SWTUF Genel Başkanı Yusuf Ali Abdülkerim, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı Eda Güner, HAK-İŞ Dış İlişkiler Uzmanları Merita Yıldız ve Ahmed Halfaya katıldı. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan SWTUF Konfederasyonun kapatılmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, HAK-İŞ’in her zaman Sudan sendikal hareketine yönelik baskıların karşısında durduğunu ve dünya sendikal hareketine her fırsatta bu gelişmeleri aktardıklarını belirtti. 

HAK-İŞ’in SWTUF ile ilişkilerinin stratejik ve derin bir geçmişe dayandığını belirten Arslan, “Sudan’da son dönemde yaşananlar HAK-İŞ ailesi olarak bizi son derece üzmüştür. Özellikle SWTUF’un kapatılması antidemokratik bir durumdur. Sudan sendikal hareketine destek vermek için HAK-İŞ olarak her türlü çabayı gösterdiğimizi ve göstermeye devam edeceğimizi belirtmek istiyorum. Koronavirüs salgını sona erdikten sonra HAK-İŞ ile SWTUF arasındaki ikili işbirliğimizi devam ettirmeyi ümit ediyoruz. HAK-İŞ ve SWTUF her konuda uzlaşma içerisinde hareket etmiş ve stratejik bir ilişki sürdürmüştür” diye konuştu. 

Arslan, SWTUF Genel Başkanı Abdülkerim’den Sudan’daki askeri darbe ile ilgili son durum hakkında bilgi aldı. 

SWTUF Genel Başkanı Yusuf Ali Abdülkerim, “HAK-İŞ Konfederasyonu her zaman destekçimiz olmuştur. HAK-İŞ ile birlikte her daim dayanışma içerisinde ve ikili işbirliğine dayanan birçok faaliyet gerçekleştirdik. Bu sayede HAK-İŞ’in bilgi birikiminden ve tecrübelerinden istifade ettik. HAK-İŞ’in bize verdiği destekten ötürü çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

Genel Başkan Vekilimiz Dr. Osman Yıldız, SWTUF Konfederasyonu’nun kapatılması sebebiyle geçmiş olsun dileklerini ileterek, HAK-İŞ ve SWTUF arasında süregelen güçlü dayanışma ve işbirliğinin dün olduğu gibi bugün de devam edeceğinin altını çizdi. HAK-İŞ olarak her zaman SWTUF Konfederasyonu’nun yanında olacaklarını belirti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

15 Mayıs 2020 17:43, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu