HAK-İŞ DARBELERE HAYIR DEDİĞİ İÇİN YARGILANMAYA DEVAM EDİYOR

23 Şubat 2012 14:00, Basın


HAK-İŞ DARBELERE HAYIR DEDİĞİ İÇİN YARGILANMAYA DEVAM EDİYOR

 

ARSLAN: “SADECE BİZ DEĞİL ÜYELERİMİZ DE SUÇLANIYOR”

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile Genel Başkan Yardımcımız Settar Aslan ve eski Genel Başkanımız Ak Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri ve Onursal Genel Başkanımız Salim Uslu, HAK-İŞ’in 12 Eylül 2010 Anayasa Referandumunda astırdığı “Darbelerin Karanlığından Demokrasinin Aydınlığına EVET” afişleri dolayısıyla yargılanmaya devam ediyor.

 

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile Genel Başkan Yardımcımız Settar Aslan ile avukatlarımızın katıldığı duruşma, Ankara 4. Sulh Ceza Mahkemesinde gerçekleştirildi. Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Genel Başkan Yardımcımız Settar Aslan, suçlamaları reddetti.

 

Genel Başkanımız Arslan, HAK-İŞ’in 12 Eylül Anayasasından kurtulmak için yaptığı mücadelenin mahkemede sonuçlanmış olmasından duyduğu üzüntü duyduğunu belirterek, “Bu dava sadece bizim değil, temsil ettiğimiz 500 binin üzerindeki üyelerimizin de suçlanması ve yargılanması anlamına geliyor. Bunu kabul etmiyoruz. İddianameyi reddediyoruz. Suçlamaları kabul etmiyoruz. HAK-İŞ ve Yöneticileri herhangi bir suç işlememiştir. Bize yöneltilen suçları reddediyoruz” dedi.

 

Türkiye'nin en büyük demokratik sivil toplum kuruluşlarından birisinin Anayasa'nın değiştirileceği bir referandumda iradesini ortaya koymasının doğal olduğunu belirten Arslan, Genel Kurul ve Yönetim Kurulu kararları doğrultusunda referandum öncesi Anayasa değişikliklerine “evet” demek nedeniyle yargılanmayı kabul etmediklerini vurguladı. Arslan, "Bu Türkiye'ye yakışmıyor. Mahkemeden de beraatımızı talep ettik. Umarım bu gerçekleşir" diye konuştu.

 

Avukat Muharrem Özkaya, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 60/2. maddesinde gösterilen yasaklılar arasında sendikave konfederasyonların bulunmadığını söyledi. Müvekkillerinin suç işleme kasıtlarının bulunmadığını ve atılı suçun hiçbir şekilde işlenmediğini belirten Özkaya, beraat talep etti. HAK-İŞ Konfederasyonu’nun bugüne kadar yapılan bütün anayasa değişikliklerinde taraf olduğunu, en son yapılan referandumda da sendikalar kanunu, grev ve toplu iş sözleşmesine ilişkin çok önemli düzenlemelerin oylandığını anımsatarak, HAK-İŞ’in eskiden beri olduğu gibi bu değişiklik konusunda da taraf olduğunu kaydetti.

 

NEDEN DAVA AÇILMIŞTI?

 

HAK-İŞ tarafından anayasa değişikliğine ilişkin 12 Eylül 2010'daki referandum öncesinde Ankara'nın çeşitli semtlerindeki bilboard'lara ''Darbelerin Karanlığından Demokrasinin Aydınlığına Evet'' başlıklı ilanlar vermişti. Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), referandumla ilgili olarak 23 Ağustos 2010 Pazar akşamına kadar duvar ilanı, flama ve bayrak asılamayacağına ilişkin kararı anımsatılarak, ilanların yasaklanan tarihlerde verildiği iddiasıyla dava açılmıştı.

 

HAK-İŞ yöneticileri hakkında, ''Yasak propaganda yapmak'' suçundan 6'şar aydan 1'er yıla kadar hapis cezası isteniyor. Duruşmaya 19 Nisan 2012 tarihinde devam edilecek.

 

 

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

23 Şubat 2012 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu