İRAN İŞÇİ EVİ KONFEDERASYONU İLE ONLİNE TOPLANDIK

07 Eylül 2020 18:41, Haberler


İRAN İŞÇİ EVİ KONFEDERASYONU İLE ONLİNE TOPLANDIK


Ulusal ve uluslararası alanda işçi sınıfının önemli bir temsilcisi olan HAK-İŞ Konfederasyonu’nu en doğru şekilde anlatmaya ve tanıtmaya devam ediyoruz. 

İran İşçi Evi Konfederasyonu tarafından telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıya katılarak HAK-İŞ’in çalışma hayatındaki önemini, ulusal ve uluslararası alandaki faaliyetlerini ve gündeme ilişkin konuları ele aldık.

Toplantıya HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı Eda Güner, İran İşçi Evi Konfederasyonu Dış İlişkiler Koordinatörü Muhammed Hamzeh, HAK-İŞ Dış İlişkiler Uzmanı Merita Yıldız, HAK-İŞ Dış İlişkiler Uzmanı Ahmed Halfaya ve HAK-İŞ İş Sağlığı ve Güvenliği Komitesi Başkanı Mert Demir katıldı.

“Uluslararası Harekete Yön Verecek Çalışmalar Yapıyoruz”

HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı Eda Güner, HAK-İŞ’in Türkiye’nin en büyük işçi konfederasyonlarından birisi olduğunu belirterek, İran İşçi Ev Konfederasyonu ile böyle bir organizasyonda bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. 

HAK-İŞ’in sosyal diyaloğa önem veren, ortak akıl ve ortak çalışma kültürünü benimseyen güçlü bir emek örgütü olduğunu vurgulayan Güner, “HAK-İŞ olarak Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın liderliğinde uluslararası sendikal harekete yön verecek, çığır açacak nitelikte işbirlikleri ve çalışmalar yapıyoruz. Ülkemizi ve dünyayı ilgilendiren tüm konularda yeni politikalar oluşturuyor, bütün süreçlere dahil oluyor ve yeni modeller geliştiriyoruz.  Kısacası çalışma hayatıyla ilgili her konuda elimizi taşın altına koyuyoruz” dedi.

Güner, “HAK-İŞ Konfederasyonu çatısı altında yapılan çalışmaların hayata geçirilmesinde kararlı ve ilkeli duruşundan asla vazgeçmeyen Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a, bizden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız’a ve HAK-İŞ yönetimine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

700 bine yakın üyesiyle gün geçtikçe daha fazla büyüyen ve güçlenen HAK-İŞ’in 170 bin kadın üyesi bulunduğunu dile getiren Güner, “HAK-İŞ çatısı altında kadın üyelerin artmasında, sendikalarda kadınların bu kadar çok yer almasında ve HAK-İŞ’i tercih etmelerinde Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın liderliği çok büyük önem taşıyor. 170 bin kadın üyemizin içinde farklı kademelerde 3 bine yakın kadın sendika yöneticimiz bulunuyor” şeklinde konuştu. 

“HAK-İŞ Her Zaman İşçilerin Yanında”

İran İşçi Evi Konfederasyonu Dış İlişkiler Koordinatörü Muhammed Hamzeh, “HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’ı ve HAK-İŞ Genel Başkanı Dr. Osman Yıldız’ı selamlıyorum dedi.

İran İşçi Evi Konfederasyonu’nun uluslararası alanda çeşitli konfederasyonlarla ilişkilerinin bulunduğunu belirten Hamzeh, “HAK-İŞ Konfederasyonu ile ilişkilerimiz yıllar öncesine dayanmaktadır. Başta HAK-İŞ Konfederasyonu olmak üzere çeşitli uluslararası Konfederasyonlarla kuvvetli ilişkilerimiz bulunuyor” şeklinde konuştu.

HAK-İŞ’in her zaman işçilerin yanında olduğunu dile getiren Hamzeh, “HAK-İŞ’in taşeron işçilerin kadroya alınması konusundaki mücadelesini gururla karşılıyoruz. Bu HAK-İŞ için çok büyük bir emektir. Başarılı mücadelesinden dolayı HAK-İŞ’i bir kere daha kutluyoruz” dedi.

Toplantıda HAK-İŞ Dış İlişkiler Uzmanları Merita Yıldız ile Ahmed Halfaya HAK-İŞ’in uluslararası alanda üye olduğu kuruluşlar, üstlendiği görevler, yürütmüş olduğu çalışmalar ve faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulundular.

HAK-İŞ İş Sağlığı ve Güvenliği Komitesi Başkanı Mert Demir, HAK-İŞ’in iş sağlığı ve güvenliği konusundaki çalışmalarını anlattı. Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 sürecinde HAK-İŞ’in ve HAK-İŞ’e bağlı sendikaların iş sağlığı ve güvenliği konusunda aldığı önlemleri anlattı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

07 Eylül 2020 18:41, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu