ARSLAN, ULUSLARARASI KUDÜS VE FİLİSTİN’E DESTEK SENDİKALAR BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI’NI TUNUS’A DEVRETTİ

19 Eylül 2020 14:00, Haberler


ULUSLARARASI KUDÜS VE FİLİSTİN’E DESTEK SENDİKALAR BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI’NDA BAYRAK DEVRİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 18 Eylül 2020 tarihinde başkanlığını yürüttüğü Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği görevini Tunus Tarım ve Balıkçılık Çalışanları Federasyonu Genel Başkanı Abdulmecid El-zaar’a devretti.

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Merkezi’nde düzenlenen devir teslim törenine, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı Erdoğan Serdengeçti, Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Genel Müdürü Enes İbrahim, Birlik İcra Kurulu üyeleri ve uzmanlarımız katıldı. 

“Onur ve Gurur Verici Bir Görevi Bırakmanın Burukluğunu Yaşıyorum”

Telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen törende konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Bizim için mukaddes bir dava olan Kudüs ve Filistin davasına kendi imkanlarımız ölçüsünde hizmet etmiş olmanın gururu ve heyecanını bir taraftan da onur ve gurur verici bir görevi bırakmanın burukluğunu yaşıyorum” diye konuştu.

Arslan, Abdulmecid El-Zaar’a Başarılar Diledi

Birliğin yeni başkanı Abdulmecid El-zaar’a yeni görevinde başarılar dileyen Arslan, “Bu görevi bizden sonra devam ettirecek olan Abdulmecid El-zaar’a bu görevi devretmek aynı zamanda bizler için büyük bir onur ve büyük bir şereftir” dedi.

“Özgür Filistin İçin Mücadelemiz Sürecek”

3 yıldır Birlik başkanlığını yürüten Arslan, bu süre zarfında yürütülen faaliyetler konusunda katılımcılara bilgiler verdi. Arslan, “İstanbul’da 2, Ankara’da 1 tane olmak üzere 3 büyük uluslararası konferans gerçekleştirdik. Yine Ankara’da Tandoğan Meydanı’nda Kudüs’e Özgürlük Mitingi, ABD’nin büyükelçiliği önünde ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma protestosu, BM Cenevre Ofisi Kırık Sandalye önünde uluslararası sendikal hareket ile birlikte ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma protestosu ve yine ABD Büyükçelçiliği önünde Kudüs’e yönelik ABD’nin yapmış olduğu çalışmaları protesto etmek üzere bir siyah çelenk koyma ve protesto eylemleri gerçekleştirmiş olduk.

Ayrıca Cenevre’de yine Uluslararası Çalışma Örgütü çerçevesinde Türkiye Büyükelçiliği ile ortaklaşa bir resepsiyon gerçekleştirdik. BM Genel Sekreteri Guterres’e İsrail hapishanelerinde esir olan Filistinlilerin serbest bırakılması ve kötü muamelenin durdurulması konusunda bir mektup yazdık. 

Tunus ve Lübnan’lı kardeşlerimizin daveti üzerine bu ülkelerde Filistin ve Kudüs konusunda ses getiren etkinlikler gerçekleştirdik. HAK-İŞ olarak Gazze ve Filistin Sendikalar Federasyonu ile ortak bir işbirliği anlaşması imzaladık. Yine birliğimizin tavsiyesi üzerine HAK-İŞ Konfederasyonumuzda Kudüs Komitesi kurduk ve Manisa, Hatay, Konya ve Trabzon illerinde Ankara Filistin Büyükelçimizin de katılımlarıyla toplantılar düzenleyerek Filistin davasına gönül verenleri bir araya getirdik” diye konuştu.

Arslan, özgür ve bağımsız bir Filistin devleti kurulana kadar HAK-İŞ Konfederasyonu olarak destek vermeye devam edeceklerini belirterek, “Filistinli kardeşlerimiz kendi topraklarına dönene kadar mücadelemiz devam edecek” açıklamasında bulundu.

İbrahim: "Yeni Başarılara İmza Atmaya Devam Edeceğiz”

Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Genel Müdürü Enes İbrahim yaptığı konuşmada, “Bugün hepimiz Filistin davası için bir araya geldik. Birlik Başkanımız Mahmut Arslan’ın yoğun çalışmaları sonucu, Filistin konusunda önemli başarılar elde edildi. Önümüzdeki dönemde de kaldığımız yerden yeni başarılara imza atmaya devam edeceğiz. Birliğimizin başkanlığını bugün Mahmut Arslan, Abdulmecid El-zaar’a devredecek. Buradan HAK-İŞ Genel Başkanımız aynı zamanda 3 yıl boyunca Birliğimizin de başkanlığını yürüten Mahmut Arslan’a Filistin davasına vermiş olduğu destek ve hizmetler için burada bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

Program sonunda Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Genel Müdürü Enes İbrahim tarafından Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a plaket ve Filistin haritasının yer aldığı bir tablo hediye edildi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

19 Eylül 2020 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu