ARSLAN, SENDİKALI KADIN TAKIM KAPTANLARI PROJESİ KONYA EĞİTİMİ’NE KATILDI

22 Eylül 2020 13:34, Haberler


ARSLAN, SENDİKALI KADIN TAKIM KAPTANLARI PROJESİ KONYA EĞİTİMİ’NE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan 22 Eylül 2020 tarihinde, HAK-İŞ Kadın Komitesi tarafından beşincisi Konya’da gerçekleştirilen Yeterlilik Odaklı Sendikalı Kadın Takım Kaptanları Yetiştirilmesi Projesi İlk Düzey Eğitim Programı’na katıldı.

Programa, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı Eda Güner, HAK-İŞ Konya İl Başkanı Vacit Sır, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, HAK-İŞ İdari İşler Müdürü Recep Bişkin, Proje Uzmanları Fatoş Can, HAK-İŞ MEYEB İktisadi İşletme Müdürü Rıdvan Günay, HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın kadın komitesi başkanları, üyeleri ve şube başkanları katıldı.

Program, katılımcıların ateş ölçümleri yapılarak Koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafeler dikkate alınarak hazırlanmış salonda gerçekleştirildi. 

“Salgında Her Bireye Sorumluluklar Düşüyor”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan yaptığı konuşmada dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınıyla ilgili her bireye sorumluluk düştüğünü hatırlatarak, “Konya’da bu güzel programda sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Zor bir süreci birlikte yaşıyoruz, birlikte aşmaya çalışıyoruz. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak bu dönemde faaliyetlerimizi salgınla mücadeleyi dikkate alarak yeniden planladık. Türkiye’de bütün etkinliklerimizi 1 Mayıs başta olmak üzere, ertelemeden vazgeçmeden sürdürüyoruz. Bu projemiz de böyle bir fedakarlığın ürünü” diye konuştu.

“Bu Mücadeleyi Birlikte Başaracağız” 

Projenin son programının Konya’da düzenlendiğini belirten Arslan, “Şartlar ne olursa olsun kadın konusunda HAK-İŞ, sorumluluklarını yerine getirmekte hiçbir engel tanımamaktadır. Sizlerin burada olmanız, bu projenin hayata geçirilmiş olması ve burada hedeflediğimiz Sendikacı Kadın Takım Kaptanları Yetiştirilmesi hedefimizi şartlar ne olursa olsun gerçekleştirme konusunda kararlıyız. Bu mücadelemizde kadınlarımızın yanında erkeklerimiz de bu mücadeleye dahil oldular. Bu mücadeleyi birlikte başaracağız” diye konuştu.

“Hz. Mevlana’ya Gönül Bağımız Var”

Arslan, Konya’da doğup büyümenin kendisine kazandırdığı en büyük kazancın Hz. Mevlana’yı yakından tanıma olduğunu ifade ederek, “Aslında Konya’da olupta, Hz. Mevlana’nın yanında olupta Mevlana’dan habersiz, dünyanın başka bir köşesinde olupta Hz. Mevlana ile gönül bağı olan insanlarımız var. Burada yapacağımız her faaliyetin ve her sözün Hz. Mevlana ile bir bağlantısı vardır” dedi.

“Bir Meseleniz Varsa Başvuracağınız Yer Hz. Mevlana’dır”

Hz. Mevlana’nın engin ve bütün insanlığı kucaklayan büyük insan, büyük bir alim, bir gönül insanı olduğunu ifade eden Arslan, “Kadın ile bir meseleniz varsa başvuracağınız yerin Hz. Mevlana olduğunu unutmayın. İnsanlığın sorunu varsa yine Hz. Mevlana’ya dönüp bakmak gerekiyor. Hz. Mevlana’nın kadın – erkek ilişkilerine ve şiddete karşı o kadar naif tespitleri var ki. Mevlana, cahil ve kaba erkeklerin kadınlara galip gelebildiğini, kadınların ise akıllı ve zeki erkeklere galip geldiğini Mesnevi'deki birçok sözüyle dile getiriyor. Yani kadına kendi şartlarına göre eşit muamele yapan, kadın ve erkeği bir elmanın iki yarısı olarak gören, fıtratta farklıyız ama haklarda eşitiz diyen erkekleri akıllı ve zeki olarak, şiddet kullananları ise cahil olarak adlandırıyor” diye konuştu. 

“Yola Çıkarken Bir Şeyler Yapmak Adına Yola Çıkmalıyız”

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun çalışan kadınların sorunlarının çözümüne yönelik gerçekleştirdiği çalışmalara değinen Arslan, “O zaman bizlerin kendi medeniyet dünyamızı, kültürümüzü, inançlarımızı, değerlerimizi yüreğimizde, kalbimizde, içimizde yaşayacağız. İnanacağız, yaşayacağız ve kadın erkek hep birlikte bugün var olan, geçmişte var olan, gelecekte de var olacak olan sorunlara çözümler bulacağız. Hangi coğrafyaya, hangi ülkeye, hangi inanç topluluğuna gidersek gidelim kadınlarımızın sorunları var. O zaman bu sorunlara kayıtsız kalmamak adına bizlerin de bir şeyler yapması gerekiyor. Sadece konuşarak, eleştirerek, şikayet ederek bir yerlere gidemeyiz. Yola çıkarken bir şeyler yapmak adına yola çıkmalıyız” diye konuştu.

“Zor Koşullar Altında Projelerimizi Sürdürüyoruz”

HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı Eda Güner, HAK-İŞ Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın liderliğinde yapılan tüm çalışmalarda; sendikal hayata özgün bir HAK-İŞ değeri kattıklarını, HAK-İŞ duruşunu ve tavrını en net şekilde ortaya koyduklarını ifade etti. Güner, “Hem dünyanın hem de ülkemizin içinden geçtiği bu zor koşullar altında proje ve eğitim faaliyetlerini hayata geçirmek, sahada sizlerle bir araya gelmek HAK-İŞ’imizin, Yönetim Kurulumuzun bize verdiği desteğin en önemli göstergesidir” diye konuştu.

“HAK-İŞ Hiçbir STK’nın Yapamadığını Yaptı”

Güner, HAK-İŞ Konfederasyonu’nun değerlerini, duruşunu ve kimliğini yaptığı bütün çalışmalara yansıttığını, 50 yıllık birikim ve tecrübesini kullanarak sendikal harekette çığır açtığını hatırlatarak, “Genel Başkanımızın da söylediği gibi “HAK-İŞ’in emek mücadelesi; medeniyet inşasına yüzyılımıza özgü bir alın teri katkısı, fedakârlığı ve sorumluluğudur. Konfederasyonumuz her alandaki başarısını kadın ve gençlik çalışmalarına da yansıtmış, bu alanlarda hiçbir sivil toplum kuruluşunun yapamadığını yapmaktadır” diye konuştu.

“Yeni Bir Fikir ve Yeni Bir Duruş Ortaya Koyuyoruz”

HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, Konfederasyon çatısı altında yıllardır görev yapan bir kadın sendikacı olarak, birbirinden kıymetli sendikalı kadın ve erkek üyelerimizle bir arada bulunmanın çok anlamlı ve özel olduğunu ifade ederek, “Bu birliktelikler HAK-İŞ’ in sendikal bakış açısını ve birlikteliğini en iyi yansıtan örnekler. Biz HAK-İŞ olarak; yenilikçi, katılımcı, kendini geliştiren, sorgulayan ve çözüm üreten bir sendikacılık anlayışı yürüterek her çalışmamızda yeni bir iddia, yeni bir fikir ve yeni bir duruş ortaya koyuyoruz” diye konuştu. 

Zengin 5 ilde gerçekleştirilen eğitimler sonucunda her ilden ilk 5’e giren başarılı katılımcıların belirleneceğini, üst düzey ikinci turda başarılı olanların Sendikalı Kadın Takım Kaptanları Yetiştirme Eğitim Programı’na tabi tutulacağını belirtti.

Sır: “Projenin Konya’da Gerçekleşmesinden Mutluluk Duyuyoruz”

HAK-İŞ Konya İl Başkanı Vacit Sır yaptığı konuşmada, “HAK-İŞ Konfederasyonumuz tarafından hayata geçirilen “Yeterlilik Odaklı Sendikalı Kadın Takım Kaptanları Yetiştirilmesi” projemizde başta Genel Başkanımız Mahmut Arslan olmak üzere Kadın Komitemize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Denizli, Ankara, İstanbul, Rize ve son olarak da Konya’da gerçekleştirilen Kadın Emekçilerin kapasitesinin geliştirilmesinin, kadın emekçilerin takım kaptan statüsüne yükselmelerini sağlayacak bu projeye önder olan, ön ayak olan herkese tekrar tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Eğitim programının ilk gününde Kişisel Gelişim ve İletişim Uzmanı Ceren Cebeci tarafından Duygusal Zekası Yüksek Liderlik, Stres ile Baş Etme ve Kriz Yönetimi, Karabük Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Neşe Yıldız tarafından Sendikal Hayatta Sivil ve Sosyal Kadının Güçlendirilmesi, Ankara Hacı Bayram Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Merve Özaydın tarafından HAK-İŞ Yaklaşımıyla Temel Sendikacılık ve Örgütlenme Stratejileri, HAK-İŞ MEYEB İktisadi İşletme Müdürü Rıdvan Günay tarafından Belgeli İşgücünün ve Yeterliliklerinin Rolü ve Önemi konularında katılımcılara eğitimler verildi.


22 Eylül 2020 13:34, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu