ARSLAN: “DOST VE KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN’IN YANINDAYIZ”

27 Eylül 2020 11:31, Basın


ARSLAN: “DOST VE KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN’IN YANINDAYIZ”


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırısını kınayarak, “Ermenistan’ın ateşkesi ihlal ederek, sivil yerleşim birimlerine yönelik saldırısını şiddetle kınıyoruz. Dost ve kardeş ülke Azerbaycan halkının yanındayız. Uluslararası kuruluşlar ve uluslararası toplum, bu hukuk tanımaz davranışa karşı tavrını net bir şekilde ortaya koymalı ve gereği yapmalıdır” dedi. 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırısına ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Ermenistan’ın ateşkesi ihlal ederek, sivil yerleşim birimlerine yönelik saldırısını şiddetle kınıyoruz. 

Ermenistan, hukuk tanımaz tavrı ile bölgedeki barış ve istikrar ortamını bir kez daha derinden sarsmıştır. 

Dünyada yaşanan hiçbir zulme sessiz kalmayan, her zaman mağdurun ve mazlumun yanında olan HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, uluslararası kuruluşlar ve uluslararası toplumdan, bu hukuk tanımaz davranışa karşı tavrını net bir şekilde ortaya koymasını ve gereğini yapmasını bekliyoruz. Ermenistan’ın durdurulmasını ve hukuk tanımaz bir şekilde yaptıklarının hesabını vermesini istiyoruz. Uluslararası toplumu, katliam ve saldırıların durdurulması konusunda görev almaya davet ediyoruz.

HAK-İŞ olarak, dost ve kardeş ülke Azerbaycan halkının yanında olduğumuzu bir kez daha teyit ederek, saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

27 Eylül 2020 11:31, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu