AZERBAYCAN’DAN ARSLAN’A TEŞEKKÜR MEKTUBU

02 Ekim 2020 13:56, Haberler


AZERBAYCAN’DAN ARSLAN’A TEŞEKKÜR MEKTUBU 


Azerbaycan Hemkarlar İttifakları Konfederasyonu (AHİK) Genel Başkanı Settar Mahbeliyev, Türkiye’nin ve HAK-İŞ Konfederasyonu’nun Azerbaycan’a verdiği destekten dolayı Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a bir teşekkür mektubu gönderdi.

Mektupta, Azerbaycan’ın işgal altındaki Dağlık Karabağ topraklarını kurtarmak için başlattığı karşı saldırı dolayısıyla dayanışma ve manevi desteklerini sergileyen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türk halkına teşekkür ettiklerini bildirdi.

Mahbeliyev, mektubunda şu ifadelere yer verdi:


“Aziz Kardeşim Mahmut Arslan, 

Azerbaycan’ın işgal altındaki Dağlık Karabağ topraklarını kurtarmak için başlattığı karşı saldırı dolayısıyla dayanışma ve manevi destek sergileyen başta sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türk halkına teşekkür ederiz. 

Biz hiçbir zaman başkalarının topraklarına göz dikmeyen, insanlık suçu işlemeyen bir milletiz. Azerbaycan ordusu başka bir devletin topraklarını işgal etmiyor, kendi topraklarını koruyor ve onun için savaşıyor. Bugün Ermenistan’ın uzun yıllardan beri devam eden işgaline karşı kendi vatanını savunarak başarılı karşı saldırı operasyonu düzenliyor ve işgal altındaki bölgelerimizi işgalden kurtarıyoruz. 

Azerbaycan Hemkarlar İttifakları Konfederasyonu (AHİK) olarak Azerbaycan halkı ve devletine destek olan, kardeşliğin gerektirdiği dayanışmayı gösteren Türkiye’deki Konfederasyonlara, ayrı ayrı sendika başkanlarına minnettarız. 

Bizim işimiz hak işidir. Bugün bize mahsus olanı geri almak günüdür. Manevi desteğiniz, Azerbaycan askerleri için dualarınız bizi gururlandırıyor. Allah tüm şehitlerimize rahmet, kahraman askerlerimize zafer nasip eylesin.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

02 Ekim 2020 13:56, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu