AVRUPA EYLEM GÜNÜ HAK-İŞ GENÇLER İÇİN SAYGIN İŞ, DÜZGÜN ÜCRET İSTEDİ”

01 Mart 2012 14:00, Haberler


AVRUPA EYLEM GÜNÜ

 

HAK-İŞ GENÇLER İÇİN SAYGIN İŞ, DÜZGÜN ÜCRET İSTEDİ”

 

 

Avrupa İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (ETUC) “Kemer Sıkma Politikalarına Karşı İş ve Sosyal Adalet” talebiyle gerçekleştirdiği, Avrupa Eylem Günü çağrısına HAK-İŞ destek verdi. HAK-İŞ Gençlik Komitesi üyeleri ve HAK-İŞ Ankara İl Temsilciliği Avrupa Komisyonu Binası önünde eylem yaptı. HAK-İŞ, “Gençler için saygın iş ve düzgün ücret” istedi.

 

Avrupa İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (ETUC), Brüksel'de Avrupa Liderler Zirvesi tarafından gerçekleştirilecek bütçe görüşmeleri öncesinde "Kemer Sıkma Politikalarına Karşı İş ve Sosyal Adalet" talebiyle gerçekleştirdiği çağrı üzerine, 36 ülkeden 84 sendika eş zamanlı eylem gerçekleştirdi. ETUC tarafından yayınlanan eylem listesinde Türkiye’deki sendikalardan sadece HAK-İŞ yer aldı.

 

Avrupa Eylem Günü kapsamında 29 Şubat 2012 tarihinde gerçekleştirilen uluslararası eyleme, HAK-İŞ Avrupa Komisyonu Binası önünde yaptığı “Gençler için saygın iş, düzgün ücret” eylemiyle destek verdi. HAK-İŞ Gençlik Komitesi üyeleri ve HAK-İŞ il temsilciliği tarafından, yoğun kar yağışı altında gerçekleştirilen eylemde “Geleceğimiz için yeni demokratik Anayasa", "Gençler için saygın iş, düzgün ücret", “Mesleki eğitim yaygınlaştırılsın”, Gençlere garantili iş imkanı”, “Geçici işlere son” ve "Demokratik ve barajsız sendikal kanun" yazılı dövizler taşındı, sloganlar atıldı.

 

   

 

HAK-İŞ Gençlik Komitesi Başkanı ve aynı zamanda ITUC PERC Gençlik Komitesi Başkanı da olan Tuğba Balcı burada yaptığı konuşmada, ETUC’un çağrısı üzerine aynı saatlerde 36 ülkede 84 sendikanın gerçekleştirdiği eylemlere destek vermek amacıyla Avrupa Komisyonu Binası önünde bir araya geldiklerini söyledi. Balcı, “İstihdam için, daha iyi, daha etkin politikalar oluşturulmasını istiyoruz. Kemer sıkma politikalarına kesinlikle karşıyız" dedi. İşsizlik sorunun çözülmesini, gençlerin istihdama girişinin kolaylaştırılmasını isteyen Balcı, "Kemer sıkma politikalarına yeter diyoruz. Sosyal adalet ve etkin istihdam için ve daha etkin politikaların geliştirilmesini istiyoruz. Gençler için düzgün iş, saygın ücret istiyoruz. HAK-İŞ ve PERC Gençlik Komitesi olarak, gençler için daha iyi bir gelecek, adaletli politikalar üretilmesini Avrupa Birliği liderlerinden talep ediyoruz” dedi.


HAK-İŞ İl Temsilcisi Hasan Çiloğlu  ise “Gençler ve Yetişkinler için; saygın iş, düzgün ücret, gelecek için yeni demokratik anayasa, düzgün iş ve mesleki eğitim, demokratik ve barajsız sendikal kanun talebimizi duyurmak için buradayız” dedi.  Çiloğlu, çalışanların emeklerinin karşılığını istediklerini belirtirken, çalışanların kazanılmış haklarının korunmasını istediklerini de söyledi.

 

Avrupa İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (ETUC), çağrı üzerine, 36 ülkeden 84 sendika eş zamanlı eylem gerçekleştirdi. Avrupa Eylem Günü dolayısıyla ETUC tarafından yayınlanan listede Türkiye’deki sendikalardan sadece HAK-İŞ yer aldı. Listeye göre, Avusturya’da ÖGB, Belçika’da FGTB–CSC CGSLB, Güney Kıbrıs’ta SEK, Fransa’da CGT- CFDT–UNSA, Almanya’da DGB, İrlanda’da ICTU, İtalya’da CGIL–CISL– UIL, Hollanda’da FNV-CNV, İspanya’da CC OO–UGT–USO–ELA, Polonya’da OPZZ-Solidarnosc, Portekiz’de CGTP-IN-UGTP, Romanya’da Alfa Cartel-BNS, İngiltere’de TUC, İsveç’te LO ve İsviçre’de SGB/USS çeşitli eylemler gerçekleştirdi. Bu listede HAK-İŞ’in Sendikalar Kanunu için yaptığı eylemlere de yer verildi.

 

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

01 Mart 2012 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu