HAK-İŞ’TEN VEFA ÖRNEĞİ

22 Ekim 2020 12:00, Haberler


SENDİKAL HAREKETİN PARLAYAN YILDIZI HAK-İŞ 45 YAŞINDA

HAK-İŞ’TEN VEFA ÖRNEĞİ


HAK-İŞ 45. Kuruluş Yıldönümü ve HAK-İŞ Başkanlar Kurulu Toplantısı, 22 Ekim 2020 tarihinde HAK-İŞ Genel Merkezinde gerçekleştirildi.

Vefalı, sorumlu, sağduyulu ve yenilikçi yaklaşımla sendikacılık yapmaya, geçmişten aldığı gücü geleceğe taşımaya devam eden HAK-İŞ, kurucu ve eski başkanlarının isimlerini Konfederasyon Genel Merkezi’nde yaşatmaya devam ediyor.

Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Merkezi’nde HAK-İŞ Kurucu Başkanı Mustafa Taşcı’nın isminin verildiği toplantı salonu ile HAK-İŞ Eski Başkanı Salim Uslu’nun isminin verildiği Salim Uslu Külliyesi dualar eşliğinde açıldı.

Açılış törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Kurucu Başkanı Mustafa Taşcı ve HAK-İŞ Eski Başkanı Salim Uslu ile HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcılarımız Dr. Osman Yıldız, Yunus Değirmenci, Mehmet Şahin, Av. Hüseyin Öz, HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı Eda Güner ile konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri katıldı. Açılış toplantısının ardından HAK-İŞ Başkanlar Kurulu üyeleri ile birlikte, HAK-İŞ’in faaliyetlerini içeren tanıtım filmi izlendi. 

“Bugün Bizim İçin Tarihi Bir Gün”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonu’nun 45’inci yaşını büyük bir coşkuyla kutladığını belirterek, “Bugün bizim için tarihi bir gün. HAK-İŞ değerlerini, ilkelerini, 45 yıl önce zor çalışma şartları altında gerçekleştiren Konfederasyonumuzun bugünlere gelmesine vesile olan Kurucu Başkanlarımıza, minnetlerimizi, şükranlarımızı ve teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu. 

“HAK-İŞ Türkiye ve Dünya Sendikal Hareketi İçin Çok Özel”

HAK-İŞ’in 45 yıl önce yüzlerce sendika ve konfederasyonun olduğu bir dönemde kurulduğunu vurgulayan Arslan, “HAK-İŞ’in kuruluşu çok önemli. Bazı sendikalarımız HAK-İŞ’i kurmuştur, bazı sendikalarımızı ise HAK-İŞ kurmuştur. O dönemin bütün kaos ve kargaşası içerisinde HAK-İŞ kurulmuştur. HAK-İŞ, sadece Türkiye sendikal hareketi için değil, aynı zamanda dünya sendikal hareketi için de özel bir yapı olmuştur” ifadelerini kullandı.

“HAK-İŞ Uluslararası Sendikal Hareketin Etkin Bir Üyesi”

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun 21 işkolundaki sendikalarıyla 700 bin üyesi olduğunu anımsatan Arslan, HAK-İŞ’in Türkiye’de olduğu kadar uluslararası sendikal hareketin de çok etkin bir üyesi olduğunu, 180 ülkede 365 konfederasyon ve 207 milyon üyesi olan ITUC’un Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğünü söyledi.

“Sendikasız İşçileri HAK-İŞ’e Davet Ediyoruz”

Türkiye’de bulunan 14 milyon çalışanın sadece 700 bin kadarının HAK-İŞ’e bağlı sendikalara üye olduğuna dikkat çeken Arslan, hedeflerinin 14 milyon çalışanı HAK-İŞ çatısı altında buluşturmak olduğunu söyledi. 

Arslan, “HAK-İŞ olarak bütün sendikasız işçilerimizi konfederasyonumuza üye yapmak için çaba sarf edeceğiz. Elbette ki 14 milyon işçinin olduğu bir ülkede 700 bin ile yetinemeyiz. Daha büyük yeni atılımlara, yeni üyelere ihtiyacımız var” dedi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Konfederasyonumuzda beraber çalıştığımız eski Genel Başkanımız Salim Uslu, Başkanlar Kurulu üyelerimiz ve Konfederasyonumuzda görev yapan ama bugün aramızda olmayan merhum yöneticilerimizin isimlerin Konfederasyonumuzda yaşatmak istedik. Bu nedenle merhum Genel Başkanımız Necati Çelik Salonumuzu, merhum Genel Sekreterimiz Metin Türker Salonumuzu ve merhum Teşkilat Sekreterimiz Abdülkadir İmamoğlu Salonumuzu daha önce faaliyete geçirerek isimlerini yaşatmaya çalışıyoruz. Bugün de Kurucu Başkanımız Mustafa Taşcı’nın ismini verdiğimiz Mustafa Taşcı Toplantı Salonumuzu ve HAK-İŞ Eski Başkanımız Salim Uslu’nun ismini verdiğimiz Salim Uslu Külliyesi’ni açarak Başkanlarımızın isimlerini Konfederasyonumuz Genel Merkezinde yaşatmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

HAK-İŞ Konfederasyonu İktisadi İşletmesi olan MEYEB kısmını bir külliye olarak planladıklarını dile getiren Arslan, “Toplantı salonu, sınav merkezi ve ofisleriyle birlikte pek çok alanda hizmetimizi görecek olacak bu alanı Salim Uslu Külliyesi olarak planladık. Genel Başkanlarımıza Pandemi süreci hassasiyetine rağmen bizimle beraber oldukları için çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Vefalı Davranışlarından Teşekkür Ediyorum”

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanlığını yürütmüş olan Genel Başkanlarımızdan Salim Uslu yaptığı konuşmada, HAK-İŞ’in 45’inci Kuruluş yıldönümünü kutlamaktan büyük gurur duyduğunu söyledi. Uslu, “HAK-İŞ’in 10’uncu Kuruluş yılını Kızılay’da bir otelde kutlamıştık ve o gün HAK-İŞ Dergimizi çıkarmıştık. Şu anda 45’inci yılımızı kutluyoruz.  Konfederasyonumuzun bir bölümüne Salim Uslu Külliyesi isminin verilmesi çok önemli ve anlamlı. HAK-İŞ Konfederasyonu’nun bugünlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bugün çok mutluyum. Çünkü insanın yaşarken böyle bir şeye şahit olması çok enteresan bir şey. Bu vefalı davranışlarından dolayı Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a teşekkür ediyorum. HAK-İŞ’in ilkeli ve onurlu davranışı buradan geliyor” diye konuştu.

“Dualarımızla Yanınızdayız”

HAK-İŞ Kurucu Başkanı Mustafa Taşcı açılışta yaptığı konuşmada, “22 Ekim 1976 yılında kurduğumuz HAK-İŞ Konfederasyonu’nun bugün hala aynı azimle, inançla ve hızla yoluna devam ettiğini görmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. HAK-İŞ’in kuruluşunda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Sayın Genel Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Buradaki toplantı salonuna ismimi vererek çok ince, nazik ve onurlu davranarak beni çok mutlu etti. İsmimin buraya verilmesinden dolayı çok memnun oldum. HAK-İŞ’in Kurucu Genel Başkanları olarak bundan sonra dualarımızla yanınızdayız” dedi.

Konuşmaların ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Ortak Paylaşım Forumu’nda alınan karar gereği bütün etkinliklerde plaket vermek yerine fidan bağışında bulunmaya başladıklarını belirterek, “Hem orman alanlarımızı desteklemek, hem de çevreye katkı vermek için böyle bir karar aldık” dedi. 

Arslan, Taşcı ve Salim Uslu’ya, HAK-İŞ Yönetim Kurulu üyeleri ve Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkanlarının adına, hain terör örgütünün sabotajı nedeniyle zarar gören Hatay Ormanları Ağaçlandırma Arazisi’ne fidan bağışı yapılan sertifikaları takdim etti.

22 Ekim 2020 12:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu