ARSLAN, HAKLI DAVASINA DESTEK İÇİN AZERBAYCAN’DA

02 Kasım 2020 11:54, Haberler


ARSLAN, HAKLI DAVASINA DESTEK İÇİN AZERBAYCAN’DA


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, AB KİK heyeti üyeleri ile birlikte kardeş ülke Azerbaycan’a giderek, haklı davasında Azerbaycan’a desteklerini iletti.

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in de aralarında bulunduğu Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik haksız ve hukuksuz saldırılarını kınayarak, haklı davasında Azerbaycan halkının yanında olduklarını ifade etmek amacıyla 1-2 Kasım 2020 tarihinde Azerbaycan’a gitti. 

AHİK Ziyareti: “Karabağ Azerbaycan’dır”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 2 Kasım 2020 tarihinde Azerbaycan Hemkarlar İttifakları Konfederasyonu (AHİK) Genel merkezini ziyaret ederek AHİK Genel Başkanı Settar Mahbeliyev ile görüştü. Arslan, “Gerek cephe hattında savaşta şehit olan askerlere, gerek sivil yerleşim alanlarına atılan roketlerle şehit olan sivil halka rahmet, gazilere acil şifalar diliyorum. Azerbaycanlı kardeşlerimize başarılar diliyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun” dedi. 

Arslan, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in haklı davasında Azerbaycan halkı ile dayanışma içerisinde olduğunu belirterek, “Azerbaycanlı kardeşlerimizin işgal edilmiş topraklarını Ermenilerden kurtarma adına başlattıkları onurlu ve haysiyetli mücadelelerini destekliyoruz.  Bunu bizzat ifade etmek için buradayız. Umudumuz ve duamız odur ki; 30 yılı aşkın süredir işgal edilmiş olan Azerbaycan toprakları Ermeni işgalinden kurtulur. Topraklarını terk etmek zorunda kalan Karabağlı kardeşlerimiz bundan sonra kendi topraklarında özgürce yaşarlar. Karabağ Azerbaycan’dır.” dedi. 

HAK-İŞ Başkanlar Kurulumuzun Ermenistan’ın saldırılarını şiddetle kınadığını ve kardeş Azerbaycan halkı ile dayanışmamızı bir kez daha ilan ettiğini ifade eden Arslan, “Türkiye Azerbaycan dayanışması daha da güçlenerek devam edecektir” dedi. 

HAK-İŞ Dış İlişkiler uzmanı ve PERC İcra Kurulu Üyemiz Merita Yıldız’ın, PERC İcra Kuruluna Settar Mahbeliyev katılamayınca, Settar beyin yapacağı konuşmayı onun adına yaptığını anımsatan Arslan, “Böylelikle PERC İcra Kurulunda, HAK-İŞ’in de AHİK ve Azerbaycan halkının yanında olduğunu ve desteğini bir kez daha ilan etmiş olduk” dedi. 

Ermenistan’ın bir terör devleti gibi davrandığını ve savaş suçu işlediğini söyleyen Arslan, “Uluslararası toplum müdahale etmeli ve Ermenistan’ın bu terörist uygulamalarına son verdirilmelidir” dedi. 

Mahbeliyev, İzmir Depremi İçin Taziye ve Dayanışma Dileğinde Bulundu

AHİK Genel Başkanı Settar Mahbeliyev, heyete ziyaretleri için teşekkür etti. Mahbeliyev, Karabağ’ın işgalinin ardından yaşanan sorunlar. Azerbaycan Cumhuriyetinin işgalin sona ermesi için hem diplomasisi hem cephe hattında yürüttüğü çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. Mahbeliyev, İzmir depremi için üzüntü ve taziyelerini iletirken, dayanışma duygularını da ifade etti. 

Mahbeliyev, “Türkiyenin büyük bir kesimini temsil eden konfederasyonları ve onların başkanlarını burada ağırlamak, onların Azerbaycan halkıyla dayanışma içinde olmaları ve desteklerini bizzat gelerek ifade etmelerinden büyük mutluluk duymaktayız. Türkiye Cumhuriyetine, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türk halkına Azerbaycan halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyarette, Memur-Sen, Türk-İş, Kamu-Sen ve TİSK başkan vekili katılarak, Azerbaycan halkı ile dayanışmalarını ifade ettiler. 

Genel Başkanımız Arslan, Azerbaycan programı kapsamında Azerbaycan Hemkarlar İttifakları Konfederasyonu (AHİK) Genel Başkanı Settar Mahbeliyev, Azerbaycan Sahipkarlar (işverenler) Konfederasyonu Başkanı Memmed Musayev, Azerbaycan Ulusal Meclis Üyeleri Ganire Pasheyeva, Ramil Hasanov ile biraraya gelerek Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in Azerbaycan halkı ile dayanışma içerisinde olduğunu söyledi. 

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi heyetinde Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile TİSK, TESK, Türk-İŞ, Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen Başkan ve yöneticileri yer aldı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

02 Kasım 2020 11:54, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu