ARSLAN’DAN FİLİSTİN BÜYÜKELÇİSİ MUSTAFA’YA TEBRİK MEKTUBU

17 Kasım 2020 10:52, Haberler


ARSLAN’DAN FİLİSTİN BÜYÜKELÇİSİ MUSTAFA’YA TEBRİK MEKTUBU


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 16 Kasım 2020 tarihinde Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa’ya bir mektup yazarak, Filistin Devleti’nin 32. kuruluş Yıldönümü ve Filistin Bağımsızlık Günü’nü kutladı.

Yüzyılın Anlaşması adı altında İsrail’in Filistin halkını yok saymaya yönelik planları olduğunu belirten Arslan, Başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin Devleti kuruluncaya kadar çalışmalara devam edeceklerini vurguladı.

Arslan, Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa’ya yazdığı mektubunda şu ifadelere yer verdi:

“Dost ve kardeş Filistin Devleti’nin 32. kuruluş yıldönümünü ve Filistin Bağımsızlık Günü’nü yürekten kutluyorum.

Filistin’de son dönemde yaşanan önemli gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Batı Şeria’nın ilhak planını, ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasını, ABD’nin Yüzyılın Anlaşması ile İsrail’in işgal ettiği toprakları meşrulaştırmaya ve Filistinlileri yok saymaya yönelik yaptığı anlaşmayı şiddetle reddediyoruz.

İşgalci İsrail Devleti’ni; Uluslararası resmi raporlara göre ekonomisi çökme eşiğinde olan ve açlığa mahkûm edilen Gazze’de hala karadan ve denizden devam eden ablukayı bir an evvel kaldırmasını istiyoruz.

Bu vesile ile kardeş Filistin halkının daima yanında olduğumuzu, Başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin Devleti kuruluncaya kadar çalışmalarımıza devam edeceğimizi, Filistin’in kabul etmeyeceği hiçbir planı desteklemediğimizi belirtmek isterim.    

Filistin Devleti’nin 32. Yıldönümünü kutluyor, Filistin halkına kendi topraklarında huzur, barış ve özgürlük içerisinde yaşayacakları nice yıllar diliyorum.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

17 Kasım 2020 10:52, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu