ARSLAN: “HAK KAYIPLARINI TELAFİ ETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

21 Ocak 2021 11:47, Haberler


ARSLAN: “HAK KAYIPLARINI TELAFİ ETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in yürüttüğü mücadele sonucunda kamuda ve belediyelerde taşeron sisteminin ortadan kaldırıldığına dikkat çekerek, 696 sayılı KHK ile kadroya geçenlerin, geçiş döneminden kaynaklanan hak kayıplarının telafi edilmesi için çalıştıklarını, adım adım daha iyi sözleşmelere imza atılacağını söyledi. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 21 Ocak 2021 tarihinde, Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamız ile Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi Personel A.Ş. arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı. Törene, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra; Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Hizmet-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Aykut Aktemur, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Tekirdağ İl Başkanları ve üyelerimiz katıldı. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Tekirdağ’ın sendikal hareketin önemli merkezlerinden birisi olduğunu söyledi. Arslan, HAK-İŞ’in Tekirdağ’da teşkilatlanmaya ve gelişmeye devam ettiğini belirtti.

“Taşeronun Kaldırılması İçin 17 Yıl Mücadele Ettik”

HAK-İŞ’in kamuda ve belediyelerde taşeron sisteminin kaldırılması için 17 yıl boyunca mücadele verdiğini hatırlatan Arslan, “Taşeron sisteminin kamu kurumlarında ve belediyelerde sürdürebilir bir sistem olmadığını yetkililere anlattık. Taşeron sistemi Türkiye için aşılması gereken bir sorundu. Taşeronda çalışan işçi arkadaşlarımız hiçbir haklarını alamıyordu, özlük hakları yoktu, tazminatsız işten çıkarılıyorlardı. Bu sorunun çözülmesi için çok büyük gayret gösterdik. 1 milyona yakın arkadaşımızın kamunun ve belediyelerin kadrolarına alınmasını sağladık. Mücadelemiz neticesinde kamuda istihdam edilen işçi sayısının beş katı kadar arkadaşımız, kamu kurumları ve belediyelerde kadro aldılar. Bu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük reformudur” diye konuştu.

“Hak Kayıplarını Telafi Ediyoruz”

Geçiş döneminde Yüksek Hakem Kurulu’nun belirlediği ücretlerin uygulanmasından kaynaklı mağduriyetlerin oluştuğunu vurgulayan Aslan, “Süleymanpaşa Belediyesi’nde imzaladığımız toplu iş sözleşmesi, burada yasanın bize tanımış olduğu serbest toplu pazarlık hakkını serbestçe kullandığımız ilk sözleşmedir. Bugün, Belediye Başkanımız Cüneyt Yüksel ile tarihe not düşüyoruz. KHK’lı arkadaşlarımızın geçiş döneminden kaynaklanan kayıplarını birlikte telafi ediyoruz” dedi. 

“Hep Daha İyi Sözleşmelere İmza Atıyoruz”

Belediye çalışanlarının 24 saat Süleymanpaşa’ya hizmet ettiğini söyleyen Arslan, “Kavga etmeden, birbirimizi üzmeden, tartışmaların, gerginliklerin olmadığı bir toplu iş sözleşmesi imzaladık.  Bu sözleşme gelecekte yapacaklarımızın teminatıdır.  Adım adım hep daha iyi sözleşmelere imza atacağız” sözlerine yer verdi.

“Yaşanabilir Kent Oluşturmak İçin Çalışıyoruz”

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, çalışanın hakkının verilmesi gerektiğini belirterek, “Süleymanpaşa’da aynı işi yapan farklı ücretlere çalışan arkadaşlarımızın ücretlerini dengelemek için çalıştık. Ücretlerdeki adaletsizliği ortadan kaldırdık, özlük haklarının hukuka göre düzenlenmesini sağladık. Bu şehre hizmet eden herkesin başımızın üstünde yeri var. 205 bin hemşerimize yaşanabilir kent oluşturmak için çalışıyoruz. Toplu sözleşmemiz hayırlı olsun” dedi.

Törenin ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’e, Hatay Ormanları Ağaçlandırma Arazisine, adına yapılan fidan sertifikalarını taktim etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

21 Ocak 2021 11:47, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu