ARSLAN: “ANADOLU AJANSI MEDYANIN VE BASININ AMİRAL GEMİSİDİR”

27 Ocak 2021 17:32, Haberler


ARSLAN: “ANADOLU AJANSI MEDYANIN VE BASININ AMİRAL GEMİSİDİR”


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Anadolu Ajansı, Türkiye Cumhuriyeti tarihinden daha eski ve hala aktif ve etkin olarak görevini yapan çok nadir kurumlarımızdan birisidir. Bu nedenle Anadolu Ajansı medyanın ve basının amiral gemisidir” dedi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 27 Ocak 2021 tarihinde HAK-İŞ Genel merkezinde Konfederasyonumuza bağlı Medya-İş Sendikamız ile Anadolu Ajansı arasında imzalanan beşinci dönem toplu iş sözleşmesi törenine katıldı.

Törene Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Dr. Osman Yıldız, Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya, Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu, HAK-İŞ Genel Sekreteri Eda Güner, Medya-İş Sendikası Genel Başkanı Sezai Ballı, Medya-İş Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri ve Anadolu Ajansı yetkilileri katıldı.

“Anadolu Ajansı Medyanın ve Basının Amiral Gemisidir”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Anadolu Ajansı, Türkiye Cumhuriyeti tarihinden daha eski ve hala aktif ve etkin olarak görevini yapan çok nadir kurumlarımızdan birisidir. Bu nedenle Anadolu Ajansı medyanın ve basının amiral gemisidir. Türkiye’nin en etkin, güçlü, yaygın ve aynı zamanda bir asrı devirmiş bir çınarının toplu iş sözleşmesini imzalamak bizler için büyük bir onur kaynağıdır. Anadolu Ajansı’nı temsil eden başta Anadolu Ajansı Genel Müdürümüz Şenol Kazancı ve ekibinin mücadelesini, bugüne kadar ortaya koydukları çabaları, elde ettikleri başarıları yakinen biliyoruz” dedi.

“Yeni Bir Dünyayı Birlikte İnşaa Edeceğiz”

HAK-İŞ olarak yeni şeyler ortaya koyma gayreti içerisinde olduklarını vurgulayan Arslan, “Yeni bir dünya inşa edeceksek bunu erdemli bir sendikal inşaa ile başlatmamız gerektiğine hep inandık. Dolayısıyla yeni bir dünyayı da hep birlikte inşaa edeceğiz” dedi.

Yıllar önce Anadolu Ajansı’nın dünyanın 5’inci büyük ajansı olma hayalini kurduklarını vurgulayan Arslan, “Türkiye’nin bölgedeki gücü ve dünyadaki etkinliği bence bu alana da yansımış durumda. Bu alanda da dünyada ilk beşe girecek bir potansiyelimiz ve altyapımız var. Bugün attığımız imzaların bir toplu iş sözleşmesinden daha anlamlı olduğunu ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Dr. Osman Yıldız’ın Anadolu Ajansı 5. Dönem Toplu İş Sözleşmesi müzakere süreçlerini yakından takip ettiğini belirten Arslan, “Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız müzakere süreçlerini yakından takip etmiş, toplu iş sözleşmesinin başarılı bir şekilde sonuçlandırılması için sendikamızla ve Anadolu Ajansı ile tam bir uyum içerisinde çalışmıştır. Sürece olan katkılarından dolayı Genel Başkan Yardımcımız Osman Bey’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Arslan, “Ajansımızı dünyanın her tarafında temsil eden arkadaşlarımıza selamlarımızı iletiyoruz. Burada güzel bir toplu iş sözleşmesinin haberini yapıyoruz. Burada bu güzel ana şahitlik eden herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Büyük Bir Memnuniyet Duyuyoruz”

Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya, “HAK-İŞ Genel Merkezinde HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın ev sahipliğinde olmaktan onur duyduk. Bu toplu iş sözleşmesine imzayı beraber atmak bizlere gurur veriyor. Büyük bir memnuniyet duyuyoruz” dedi.

“HAK-İŞ Başarılı Çalışmalara İmza Atıyor”

HAK-İŞ Konfederasyonu'nun tarz, dil ve üslup olarak Türkiye’de çok güçlü bir sendikacılık ortaya koyduğunu belirten Özkaya, “HAK-İŞ, üyelerinin ve çalışanların hakları konusunda azami özen gösteren, işçilerin haklarını savunma konusunda geri durmayan, işverenlerle birlikte başarılı çalışmalara imza atan bir konfederasyondur. Medya-İş Sendikası bu kültürün bir temsilcisi ve taşıyıcısı, Anadolu Ajansı’nın içinden doğmuş ve HAK-İŞ ile bütünleşmiş bir sendikamızdır. Medya-İş Sendikamızın Başkanı Sezai Ballı’ya ve sendika yönetim kuruluna teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Özkaya, “Sahada emekçi olarak çalışan ve haklarını bize emanet etmiş arkadaşlarımız için bir toplu iş sözleşmesi imzalıyoruz. İnşallah onları memnun edecek bir çerçevede bir toplu iş sözleşmesini imzalamış olacağız. İmzaladığımız toplu iş sözleşmesinin hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

“AA Yönetimi Türkiye’nin Çağdaş Profiline Uygun”

Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, Anadolu Ajansı ile toplu iş sözleşmesi müzakere sürecinde kamu yönetiminin etkin, hızlı ve verimli çalışmasına Anadolu Ajansı’nda şahit olmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, “Anadolu Ajansı’nda Türkiye’nin çağdaş profiline çok uygun bir yönetim söz konusu. Toplu iş sözleşmesi sürecini çok kısa bir sürede, etkin ve başarılı bir şekilde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Toplu iş sözleşmesinin başarılı bir şekilde imzalanması konusunda gösterdikleri çabadan dolayı Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı’ya, Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya’ya, Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu’na ve heyetine çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Genel Başkanımız Bize Liderlik Yapıyor, Yol Gösteriyor”

Yıldız, “Konfederasyonumuzun Genel Başkanı Mahmut Arslan bizlere her zaman sendikal alanda liderlik yapıyor, yol gösteriyor ve hedef belirliyor. Bizler de onun ilkeleri, vizyonu ve hedefleri çerçevesinde başarılı bir şekilde sendikacılık yapıyoruz” diye konuştu.

Konfederasyonumuza bağlı Medya-İş Sendikamızın alanında lider bir sendika olduğunu dile getiren Yıldız, “Konfederasyonumuzun sahip olduğu sosyal diyalog, yapıcı ve iyi niyetli özelliklerin tamamını Medya-İş Sendikamızın Genel Başkanı Sezai Ballı’nın Başkanlığında bütün yönetim kurulu üyeleri ve ekibi ortaya koyuyor” ifadelerini kullandı.

“Dört Dörtlük Bir Müzakere Süreci Yaşadık”

Anadolu Ajansı ile toplu iş sözleşmesi müzakere sürecinin olumlu bir şekilde başlayıp sonuçlandığını söyleyen Yıldız, “Gerçekten dört dörtlük bir müzakere süreci yaşadık. Çok hızlı, verimli ve başarılı bir süreç oldu. HAK-İŞ olarak işçi-işveren modellerinde her zaman bir arayışımız söz konusudur. İşçi-işveren ilişkilerinde sosyal diyaloğa ve yapıcılığa dayalı bir model oluşturma gayretimiz var. Bu güzel mutluluğu da Konfederasyonumuzun çatısı altında paylaşma imkanı bulduk” şeklinde konuştu.

“Görüşmelerimiz Sonucunda Güzel Bir Noktaya Ulaştık”

Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu, “Güzel bir süreç her iki taraf açısından oldukça güzel bir müzakere ile sona erdirildi. Sözleşme sürecinde başta Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanımız Şenol Kazancı ve yönetim kurulu üyelerimiz, Anadolu Ajansı personelini koruyan ve kollayan, bütün imkanlardan nasıl faydalanabileceksek bunları maksimum derecesine getiren bir yaklaşım içerisinde oldular. Medya-İş Sendikamızla gerçekleştirdiğimiz toplantıların sonucunda çok güzel bir noktaya ulaştık. Görüşmelerimizi başarılı bir şekilde sonuçlandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Toplu iş sözleşmesinin bütün Anadolu Ajansı çalışanlarına hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Hedefimize Ulaştık”

Medya-İş Sendikamızın Genel Başkanı Sezai Ballı, Anadolu Ajansı yönetiminin olumlu yaklaşımıyla çok iyi bir toplu sözleşme hedefine ulaştıklarını belirterek, “Yaptığımız görüşmelerle Anadolu Ajansı yönetimi ve Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in ciddi desteğiyle hedefimize ulaştık. Anadolu Ajansı yönetim kurulunun takdiriyle teklifimizin neredeyse tamamı kabul gördü” dedi.

“Çok İyi Bir Sözleşme İmzaladık”

Ballı, “Pandemi döneminde olduğumuzu göz önünde bulundurursak enflasyon şartlarında çok iyi bir sözleşme imzalamış bulunuyoruz. Hem Konfederasyonumuza hem de Anadolu Ajansı yönetimimize teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.

27 Ocak 2021 17:32, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu