SURİYE’DEKİ GAZETECİLER BİRAN ÖNCE SERBEST BIRAKILMALI

16 Mart 2012 14:00, Basın


 

 

 

SURİYE’DEKİ GAZETECİLER BİRAN ÖNCE SERBEST BIRAKILMALI

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, Suriye’de yaşanan gelişmeleri Türkiye ve dünya kamuoyuna aktarmak amacıyla Suriye’ye giden Milat Gazetesi Köşe Yazarı Adem Özköse ve Kameraman Hamit Coşkun’un sağ salim Türkiye’ye getirilmesini beklediklerini söyledi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

 

                “Suriye’de yaşanan gelişmeleri, Türkiye ve dünya kamuoyuna aktarmak amacıyla Suriye’ye giden Milat Gazetesi Köşe Yazarı Adem Özköse ve Kameraman Hamit Coşkun’dan günlerdir haber alınamaması üzüntü vericidir. Daha önce de Batılı gazetecilerin hayatını kaybettiği Suriye’de, gazetecilerin ne kadar zor şartlarda görev yaptıkları bir kez daha görülmüştür.

 

                Suriye’de yaşanan insanlık dramına karşı dünya kamuoyu, uluslararası örgütler, insani yardım kuruluşları sessiz kalmamalıdır. İnsanların yaşam hakkını güvence altına alan, basının görevini özgürce yapabileceği bir ortam oluşturulmalıdır.

 

İki Türk gazetecinin sağ salim Türkiye’ye getirilmeleri ve sevdiklerine kavuşmaları noktasında bütün kesimleri sorumluluk almaya davet ediyoruz.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak bu konudaki talebimizi, Suriye’deki İşçi Sendikaları Konfederasyonuna da bir mektupla bildirerek Suriye Hükümeti nezdinde girişimde bulunmaları istenmiştir.”

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

16 Mart 2012 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu