ARSLAN, KOCAELİ’DE TİS TÖRENİNE KATILDI

04 Şubat 2021 14:22, Haberler


ARSLAN, KOCAELİ’DE TİS TÖRENİNE KATILDI 


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 4 Şubat 2021 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamız ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi BELDE A.Ş. arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önünde Kovid-19 önlemlerine uygun olarak gerçekleştirilen imza törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri, BELDE A.Ş. Genel Müdürü Kemal Yazıcı, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Kocaeli’nin kendisi adına çok özel bir yeri olduğunu, Kocaeli’de 3 yıl işçi olarak çalıştığını ve yıllar sonra Kocaeli’de bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

“Bu Toplu İş Sözleşmesi Bir Numara”

Arslan, “696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile belediyelerimizin kadrolu işçisi olarak görev yapan arkadaşlarımız için imzalanmış sözleşmelerin içerisinde bu toplu iş sözleşmesi bir numaradır, bunu buradan ilan ediyorum. Bu aşamaya kolaylıkla gelinmedi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’ın kararlılığı, Kocaeli Şube Başkanımızın bu konudaki anlayışı ve uzun müzakereler sonucunda bu aşamaya gelindi. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibi ile birlikte sizler tarih yazıyorsunuz” dedi.

“696 KHK’nın Çıkması HAK-İŞ’in 10 Yıllık Mücadelesiyle Olmuştur”

Uzun ve yorucu süreçlerin aşılmasıyla bugünlere kadar gelindiğini belirten Arslan, “Bugünlere gelirken nasıl bir serüven yaşadık, nasıl zorlukları aşarak geldiğimizi unutmayalım. 696 Sayılı KHK’nın çıkması HAK-İŞ'İN 10 yıllık mücadelesi ile olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en büyük çalışma hayatı reformu, 696 Sayılı KHK ile 1 milyona yakın taşeron işçisinin kamu işçisi olmasıdır. Bu başarının mimarı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve onun ekibidir. Kendilerine buradan bir kere daha teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün yaptığımız sözleşmelerle kadrolu işçilerle aradaki mesafeyi kapatarak geliyoruz. Geçiş sürecinin sonunda ilk defa serbest pazarlık masasına oturduk” şeklinde konuştu.

“Kocaeli Türkiye Sendikal Hareketinin Merkezidir”

Serbest toplu pazarlık hakkını serbestçe kullandıkları ilk sözleşmeyi gerçekleştirdiklerini belirten Arslan, “Bu sözleşmeyle elde ettiğimiz kazanımların yüzde 60’lara varmış olması önemli bir başarıdır. Kocaeli, Türkiye sendikal hareketinin merkezidir. Barış içerisinde, çatışma olmadan, kavga etmeden, şehrin anlayışına uygun, demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanarak masada bir araya gelip sözleşme yapabilmek büyük bir başarıdır. Başka büyük başarımız ise tüm dünyada 200 milyon işçinin Pandemide işsiz kaldığı dönemde toplu iş sözleşmesiyle elde ettiklerimizin zamanında, ödenmesi ve iş güvencemizin sağlanmasıdır” dedi. 

“HAK-İŞ’in Gücü, Türkiye’nin Gücüdür”

Ülkemizin barışını kardeşliğini bozmak için içerden ve dışardan operasyonlar yapıldığını söyleyen Arslan, “Ülkemize, şehrimize, milletimize, devletimize zarar verecek hiçbir unsura fırsat vermemeliyiz. HAK-İŞ’in gücünün Türkiye’nin gücü olduğuna inanıyoruz. HAK-İŞ’in başarısını, Türkiye’nin başarısı olarak görüyoruz. 12 Eylül darbesine direndik, 28 Şubat post modern darbesine direndik, 15 Temmuz’daki hainlere karşı direndik, bundan sonra da ülkemizin barışına, kardeşliğine ve birliğine karşı her türlü girişime karşı duracağız” sözlerine yer verdi.

“Sözleşmemiz Hayırlı Uğurlu Olsun”

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Sizin mutluluğunuzu hissetmek, benim için en büyük ödüldür. Sözleşmemiz hayırlı uğurlu olsun. Bu sözleşmenin sizin mutluluğunuzla bitmesinden daha anlamlı bir şey yok. Belediyelerin amacı vatandaşı mutlu etmektir. Çalışanı mutlu olmayan bir belediyenin vatandaşı mutlu olabilir mi? Olamaz. O yüzden önce siz mutlu olacaksınız” şeklinde konuştu.

“Sendikal Hareket İçin Tarihi Bir Gün”

Sendikal hareket için tarihi bir gün olduğunu belirten Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, “Kocaelimiz bir işçi kenti, bir emek kenti, alın terinin yoğunlaştığı bir kenttir. Bugün imzaladığımız sözleşmeyle alacağınız bu ücretler ananınızın ak sütü gibi helal olsun. Bu sözleşme ile birlikte en düşük ücreti alan yaklaşık 2500 arkadaşımız için toplamda yüzde 60 oranında zam yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

04 Şubat 2021 14:22, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu