ARSLAN: “İMZALADIĞIMIZ TİS’LERLE YENİ KAZANIMLAR VE HAKLAR ELDE EDİYORUZ”

12 Şubat 2021 13:28, Haberler


ARSLAN: “İMZALADIĞIMIZ TİS’LERLE YENİ KAZANIMLAR VE HAKLAR ELDE EDİYORUZ”


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 696 sayılı KHK ile kadro alan emekçiler için 1 Temmuz 2020'den itibaren toplu iş sözleşmelerinin imzalanmaya başlandığını anımsatarak, “Bu imzaladığımız toplu iş sözleşmesi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 2 bin 300 arkadaşımız adına imzaladığımız ilk sözleşmedir. Bu sözleşme ile yeni kazanımlar ve yeni haklar elde ettik” ifadelerini kullandı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 12 Şubat 2021 tarihinde, Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamız ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) ve Çevre Enerji İhtiyaç Maddeleri A.Ş’de imzalanan toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı. İmza törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SASKİ Genel Müdürü Fuat Gedik, HAK-İŞ Sakarya İl Başkanı M. Mesut Gökdemir, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Sakarya İl Başkanları, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.  

“Taşeron Emekçilerinin Kadro Alması İçin Uzun Yıllar Mücadele Ettik”

Toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Bugün sözleşmesini imzalayacağımız emekçi kardeşlerimiz 2017'den önce taşeron şirketlerde çalışıyorlardı. Sendikaya üyelikleri yoktu, toplu sözleşmeleri yoktu, kıdem tazminatları yoktu, yıllık izin kullanamıyorlardı. Bu yaşanan sıkıntıları çözmek için uzun yıllar mücadele ettik” dedi.

“696 Sayılı ile Taşeron Emekçileri Kadrolarına Kavuştu”

HAK-İŞ’in mücadelesinin sonunda ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mimarlığında hayata geçirilen 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Türkiye'de yeni bir dönemin başladığını söyleyen Arslan, “Taşeron emekçileri kadrolarına kavuşturan düzenleme, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde çalışma hayatı ile ilgili yapılmış en büyük düzenlemedir. Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kere daha teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Yeni Kazanımlar ve Haklar Elde Ediyoruz”

Kadro verilen emekçilere bir geçiş dönemi öngörüldüğünü ve bu dönemde Yüksek Hakem Kurulu’nun belirlediği ücretlerin uygulanmasından dolayı mağduriyetlerin ortaya çıktığını anımsatan Arslan, “İmzaladığımız toplu iş sözleşmesi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 2 bin 300 arkadaşımız adına imzaladığımız ilk sözleşmedir. Bu sözleşme ile yeni kazanımlar ve yeni haklar elde ettik” ifadelerini kullandı.

“Eski İle Yeni Arasındaki Ücret Mesafesini Kapatacağız”

İmzalanan toplu iş sözleşmesiyle yüzde 40’lara varan oranda bir ücret artışının sağlandığını açıklayan Arslan, “Üyelerimizin sosyal haklarında da pek çok iyileştirmeler yapıldı. Ekonomik yönden sıkıntıların olduğu, milyonlarca işçinin çalışamaz durumda kaldığı bir dönemde merdivenin birinci basamağını aştık, eski kadrolularla yeni kadrolu arkadaşlarımız arasındaki mesafeyi adım adım kapatacağız” şeklinde konuştu.

“Rakip Değil, Sosyal Ortak Olmalıyız”

İmzalanan toplu iş sözleşmesinin barış ve uzlaşının iyi bir sonucu olduğunu ifade eden Arslan, “Türkiye’nin artık kavgalara ve çatışmalara tahammülü yok. İşçi-işveren ilişkilerini çatışma üzerine değil, uzlaşı ve dayanışma üzerine kurmalıyız. Birbirimizin rakibi değil, sosyal ortağı olmalıyız. HAK-İŞ bunun öncülüğünü yapmaktadır” diye konuştu. 

Arslan’dan Bütün Emekçilere Davet

Sakara Büyükşehir emekçilerini HAK-İŞ’e bağlı Hizmet-İş Sendikasına üye oldukları için tebrik eden Arslan, bütün emekçileri HAK-İŞ’e bağlı sendikalara üye olmaya davet etti.

“Hayatımın En Mutlu Günleri Toplu Sözleşme Törenleri”

Toplu iş sözleşmesinin imzalanması hususunda büyük bir memnuniyet duyduğunu söyleyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, toplu iş sözleşmesinin sendika ve çalışanlar için hayırlı olmasını diledi. 

Kamu ve özel sektörde hiçbir toplu iş sözleşmesinde çalışanların mağdur olabileceği bir sözleşmeye imza atmadıklarını söyleyen Yüce, “Özel sektörde, zaman zaman da kamuda olmak üzere 35 yıldır toplu iş sözleşmelerine imza atan bir kardeşinizim. Hayatımın en mutlu olduğu dönemler toplu iş sözleşmesi törenleri olmuştur. Arkadaşlarımızın mağdur olabileceği bir sözleşmeye imza atmayı Mevla’m nasip etmedi, etmesin. Sözleşmeye katkılarından dolayı HAK-İŞ Genel Başkanı Sayın Mahmut Arslan’a teşekkür ediyorum. Toplu sözleşmemiz hayırlı ve bereketli olsun” dedi.

Törenin ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye Hatay Ormanları Ağaçlandırma Arazisine, adına yapılan fidan sertifikalarını takdim etti.

12 Şubat 2021 13:28, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu