HAK-İŞ'TEN DİYARBAKIR ANNELERİNE DESTEK ZİYARETİ

23 Şubat 2021 12:07, Haberler


HAK-İŞ'TEN DİYARBAKIR ANNELERİNE DESTEK ZİYARETİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 23 Şubat 2021 tarihinde evlatlarını bölücü terör örgütünün elinden kurtarmak için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan annelerine destek ziyaretinde bulundu.

Ziyaret programına HAK-İŞ Genel Sekreteri Eda Güner, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin ve HAK-İŞ Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Dinç, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Diyarbakır İl Başkanları ve basın mensupları katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, evlat nöbeti tutan annelere seslenerek, “Sizler, Türkiye’nin 40 yıllık terörle mücadele sürecinin çok önemli bir tarafını oluşturuyorsunuz. Ortaya koyduğunuz farkındalık ile yeni bir mücadele yönteminin de öncülüğünü yaptınız” dedi.

Evlat nöbeti tutan ailelerin çağrılarının önemli bir karşılık bulduğunu söyleyen Arslan, “Sizin bu çağrınız Kandil’i titretiyor, Gara’da yankı buluyor, terör örgütünü çatırdatıyor. O kadar değerli ve kıymetlisiniz ki evlatlarınız orada sizleri duyuyor. İnşallah evlatlarınıza kavuşursunuz, bizler de sizler için dua etmeye devam edeceğiz” dedi.

Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonu’nun 710 bin üyesi ve 5 milyona yakın HAK-İŞ ailesi olarak HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde günlerce oturma eylemi yapan annelerin yanında olduklarını belirterek, “Milletimiz ve ülkemiz sizlerle gönül birliği içerisinde, sizin mücadelenizi desteklemekte ve sizinle aynı duyguları paylaşmaktadır. Sizler, Türkiye’nin 40 yıllık terörle mücadele sürecinin çok önemli bir tarafını oluşturuyorsunuz. Ortaya koyduğunuz farkındalık ile yeni bir mücadele yönteminin de öncülüğünü yaptınız” dedi.

“İhanet Odaklarına Lanet Olsun

Arslan, dünyanın 540 gündür evlatları için mücadele veren ailelerin çığlıklarını duyduğunu belirterek, “Vicdan sahibi, bütün gönüller sizin acılarınızı hissetti. Sizlerle beraber hüzünlendi, sizlerle beraber ağladı. Ama kalpleri katılaşmış olanlar, vicdanlarını sizin sesinize kapatmış olanlar, ne yazık ki sizin sesinizi, feryadınızı ve çığlığınızı duymadılar. Vicdanlarında merhamet olmayan bu insanlar ve onların çevresindeki bir kısım gafil ihanet odaklarına buradan bir kez daha lanet ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Tüm Türkiye Sizinle”

Çadırda evlat nöbeti tutan ailelerin Türkiye’nin dört bir yanından destek gördüğünü söyleyen Arslan, “Sizler bu çadırdan bütün dünyaya haykırırken karşınızdaki binadakilerin kulaklarının duymaması ve vicdanlarının titrememesi, sizin acılarınıza karşılık verilmemesi gerçekten utanç verici” diye konuştu.

“Ateş Düştüğü Yeri Yakıyor”

Evlat hasretiyle günlerdir çadırda bekleyen ailelerin acılarını anlatmanın mümkün olamayacağını belirten Arslan, “Sizler her gün ‘Evlatlarımızı istiyoruz’ diyorsunuz. Evlatlarınız için buradasınız. Bizler ne söylersek söyleyelim, hangi ifadeleri kullanırsak kullanalım sizin yaşadıklarınızı yaşayamayız. Çünkü ateş düştüğü yeri yakıyor. Evlatlarınızı zorla, kandırarak, tehdit ederek kendilerine güç devşirenlerden çocuklarınızı istemenizden daha doğal ne olabilir?” ifadelerini kullandı.

“Sizlere Anaların Selamlarını Getirdik”

Çadırda bulunan ailelerin sayısının her geçen gün daha da arttığına dikkati çeken Arslan, çadırda bekleyen aile sayısının 207’e çıktığını hatırlatarak, “Bu haklı ve onurlu mücadeleniz hem ülkemiz hem de dünya tarafından takip ediliyor. Burada 207 aile var ama arkanızda 83 milyon var. Milyonlarca mazlum ve mağdur insanın duası var. Buradaki çığlıklarınızı Edirne’den, Kars’tan, Hatay’dan, İzmir’den duyan anaların selamlarını ve muhabbetlerini sizlere getirdik” dedi.

Arslan, hem HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı hem de ITUC Başkan Yardımcısı olarak bütün dünya sendikalarına annelerin çocukları için Diyarbakır’da verdiği mücadeleyi anlattıklarını belirterek, “Bizler bütün dünyaya sizlerin bu onurlu bir mücadelesini anlatıyoruz. Türkiye’nin terörle mücadelesini, ısrarla ve inatla görmezden gelenler maalesef sizlerin sesini de duymuyor, duyurmak için bizlerde sizlerle birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

Türkiye’nin kararlılıkla terörle mücadele ettiğini anımsatan Arslan, “Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar, bütün hükümet ve güvenlik güçlerimiz inanın sizin burada yaşadıklarınızın benzerlerini yaşıyor, çocuklarımızı o hainlerin elinden almak için büyük bir mücadele veriyorlar. Kendilerine gösterdikleri kararlılıktan dolayı bir kere daha teşekkür ediyorum” dedi.

“Sizi Yavrularınızdan Ayıranlara Lanet Olsun”

Arslan,  Gara’da PKK tarafından şehit edilen 13 vatandaşımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dilediklerini iletti. 

Arslan, “Gara dünyanın en sert, en zor coğrafyalarından birisidir. Hainler, 5-6 yıldır ellerinde tuttukları evlatlarımıza kıydılar. Sonrada utanmadan, bunu devletin yaptığını söylediler. Bunun sorumlusu PKK terör örgütü ve onun yandaşlarıdır” dedi.

“Sizler Büyük Kahramanlarsınız”

Evlat nöbeti tutan 20 ailenin evlatlarına kavuştuğunu, 240 kişinin de PKK’nın elinden kaçarak ailelerine döndüğünü, hain terör örgütü PKK’nın artık gençleri kandıramadığını söyleyen Arslan, “Sizlerin sayesinde artık Kandil’e gençlerimizi götüremiyorlar. Siz varsınız diye artık gençler bu terör örgütünün arkasından gitmiyorlar. Gençlerimizi kandıramıyorlar. Bu başarı sizindir. Evlatlarımıza henüz kavuşamadık ama bilin ki binlerce on binlerce evladın annenin babanın vicdanında sizler büyük bir kahramansınız” sözlerine yer verdi.

“Bütün Mazlumların Duası Sizlerle”

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak mücadele veren ailelerin her zaman yanlarında olacaklarını söyleyen Arslan, “Bizim sizlere karşı sorumluluğumuz var, sizleri unutmayacağız. Başınızı önünüze eğdirtmeyeceğiz. Sizi asla mahzun bırakmayacağız. Biliniz ki arkanızda 83 milyon ve yeryüzünün bütün mazlumlarının duası var. Belki sizlere gelemiyorlar, belki siz hissedemiyorsunuz ama inanın dünyanın her tarafında evlat acısı çeken herkes sizlerle beraber. Sakın kendinizi yalnız ve mahzun hissetmeyin. Siz tarihi bir mücadelenin önemli bir unsuru oldunuz” dedi.

23 Şubat 2021 12:07, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu