ARSLAN ORDU’DA TİS TÖRENİNE KATILDI

11 Mart 2021 15:29, Haberler


ARSLAN ORDU’DA TİS TÖRENİNE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 11 Mart 2021 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamız ile Ordu Büyükşehir Belediyesi şirketleri ORBEL A.Ş. ve ORSAŞ arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.

Koronavirüsle mücadele kapsamında sınırlı sayıdaki katılımcıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplu iş sözleşmeleri imza törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Hizmet-İş Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri, HAK-İŞ Ordu İl Başkanı Nevzat Acu, ORBEL Genel Müdürü Muhammet Günaydın, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, OSKİ Genel Müdürü Murat Us ve üyelerimiz katıldı.

Törende konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Ordu Büyükşehir Belediyesi şirketleri ORBEL A.Ş. ve ORSAŞ arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza töreninin hayırlı olmasını dileyerek, tarihi bir günü yaşadıklarını ifade etti. 

Arslan, “Bugün Bizim için çok özel bir gün. Ordu ile bağımız çok eskiye dayanıyor. Bugün mahalle statüsüne döndüğünü hatırladığım belediyelerimizde ilk örgütlenmeyi yapmıştık. Bir tanesi Tepealan’dı. Yaklaşık 35 yıl önce toplu sözleşme yapmıştık” diye konuştu.

“HAK-İŞ’i Temsilen Ordu’da Bulunmanın Gurunu Yaşıyoruz”

Geçmişte örgütlenme konusunda büyük sıkıntılar yaşandığını ve Ordu Büyükşehir’de HAK-İŞ Konfederasyonu’nun yetkili sendika olarak bulunmasının gururunu yaşadıklarını belirten Arslan, “Keşke Ordu Belediyesi’nde de HAK-İŞ olsa, o günleri görür müyüz diye hayal etmiştik. Allaha çok şükür bugün Ordu Büyükşehirde, Fatsa’da ve diğer ilçelerimizde yetkili bir sendika olarak HAK-İŞ’i temsilen burada bulunmanın gurunu yaşıyoruz” dedi.

“İşçilerimizi Motive Etmek Birinci Görevimiz”

Orduya hizmet eden herkesin hakkını, hukukunu en iyi şekilde korumayı görev edindiklerini söyleyen Arslan, “İşçilerimizi bu şehre daha fazla nasıl hizmet edecekleri konusunda motive etmek sendika olarak birinci görevlerimizden birisidir. Sayın Bakanımızın bu şehir için büyük bir imkan olduğunu biliyorum. Belediye Başkanımız, Türkiye’nin en kritik kurumlarında en önemli görevlere ve hizmetlere imza atmış bir büyüğümüz olarak gerçekten Ordu için çok önemli hizmetleri yapabileceğinin işaretlerini bize vermişti” diye konuştu.

“Ordu’yu Geleceğe Hazırlamak Gerekiyor”

Ordu’nun dünya şehirleriyle yarışabilecek potansiyele sahip olduğunu belirten Arslan, bunun için de Ordu’yu klasik belediye anlayışının ötesine taşıyacak yeni bir yaklaşıma ihtiyaç olduğunu söyledi. 

Arslan, “Bu farklı yaklaşımı şu anda Ordu’da görmüş olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Şehrin sadece temel hizmetlerini yapan bir belediye olmak üzere başta tarım, turizm, teknik alt yapı olmak üzere, sıra dışı hizmetlerle bu şehri geleceğe hazırlamak gerekiyor” dedi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, sorunlar karşısında çözümler üretmenin gerekliliğine dikkati çekerek, “Bizler sorunları gündeme getirerek çözüme ulaşamayız. Sayın Bakanımızın bu şehre nefes aldıracağına inanıyorum. Bize düşen de bu anlayışa, bu vizyona uygun bir sendikacılığı burada hayata geçirmektir” şeklinde konuştu.

“Belediyede Çalışmak Büyük Ayrıcalık”

Sendikacılığın sadece iyi toplu sözleşmeler yapmak olmadığını dile getiren Arslan, “Sadece iyi toplu sözleşme yaparak, sadece yüksek ücretleri hedefleyerek sendikacılık misyonumuzu yerine getiremeyiz. Çalışanlarımızın motivasyonunu arttırmamız, ilişkilerimizi doğrudan, samimi, sıcak bir ilişkiye de dönüştürmemiz gerekiyor. Bunun için de daha yakın çalışmak, bu çalışmalarımızın ne anlama geldiğini de kamuoyuyla paylaşmak gerekiyor. İnsanların en hayırlısının insanlara hizmet ettiğine inandığımız bir inanca mensubuz. Aslında belediyeler ve kamu gerçekten bu konuda hem insanlara hizmet ettiğimiz, hayır kazandığımız ama aynı zamanda çoluk çocuğumuzun nafakasını da elde ettiğimiz ayrıcalıklı kurumlar. Kamuda çalışmış olmak, belediye de çalışmış olmak büyük bir ayrıcalık. Bu hayırlı iş herkese nasip olmuyor” sözlerine yer verdi.

“Ordu, Dünya İle Yarışacak Bir Şehir Olmayı Hak Ediyor”

Ordu’ya 24 saat hizmet eden işçilerin daha verimli, daha fedakar çalışmaya ihtiyaçlarının olduğunu vurgulayan Arslan, “Gerçekten bu şehri geleceğe taşıyacaksak, Belediye Başkanımızın ekibiyle bütün çalışanlarımızla bu sorumluluğun farkında olarak hareket etmemiz gerekiyor. Daha çok çalışacağız, daha fazla hizmet üreteceğiz. Verimli ve kaliteli kamu hizmetlerini birlikte gerçekleştirerek bu şehri geleceğe taşıyacağız. Dünyadaki şehirlerle yarışan bir Ordu neden olmasın?” dedi.

Ordu’nun bir Büyükşehir olarak çok büyük nimetlere sahip olduğunun altını çizen Arslan, “Tarım ve turizmin yanında dünyanın en özel fındığı bu şehirde yetişiyor. Böyle bir nimet ve imkanı Rabbim her şehre nasip etmez. Bütün bu nimetleriyle Ordu, dünya ile yarışacak bir şehir olmayı hak ediyor. Bunun için de birikimlerine inandığımız, ülkemiz için çok şey kazandırmış bir bakanımızın buraya belediye başkanı olması Ordu’nun çok ayrıcalıklı bir şehir olduğunu gösteriyor. Sayın bakanımıza ve ekibine, ortaya koydukları farklı belediyecilik anlayışından dolayı kendilerini tebrik ediyorum” dedi. 

Arslan, Ordu Büyükşehir Belediyesi şirketleri ORBEL A.Ş. ve ORSAŞ arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesinin birçok yönden olumlu iyi bir sözleşme olduğunu belirterek, “35 yıllık Ordu maceramızın zirvesini bugün burada görmekten gurur duyuyorum. Bu toplu iş sözleşmemizin şehrimize, ülkemize, çalışanlarımıza ve belediyemize hayırlar getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

“Hep Birlikte Şehrimizi Daha Güzel Hale Getireceğiz”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu'da her bireye hizmet etmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. 

Güler, “Bugün 2 bin 483 çalışanımızın toplu iş sözleşmesi için bulunuyoruz. Burada karşılıklı bir helalleşme ve hak-hukuk söz konusu. İnşallah bereketiyle kullanırsınız. Bizler de Ordumuzu sizlerin vasıtasıyla daha güzel noktalara getiririz” dedi.

“Düşünen, Üreten, Yarışan Ordu” sloganıyla hizmet ürettiklerini belirten Güler, “Bu sadece bizim için değil, şehrimiz için değil, çalışan kardeşlerimiz içinde geçerlidir. Onun için hep birlikte daha çok çalışarak güzel şehrimizi daha da güzel hale getireceğiz. Yaptığımız bu iş sözleşmesinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Toplu iş sözleşmesi imza töreninde, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin de bir selamlama konuşması yaptı.

İmza töreninin ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e, HAK-İŞ tarafından Hatay Ormanları Ağaçlandırma Arazisine, adına yapılan fidan bağışı sertifikasını takdim etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

11 Mart 2021 15:29, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu