HAK-İŞ İLE AFAD ARASINDA AFET EĞİTİM İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

12 Mart 2021 10:52, Haberler


HAK-İŞ İLE AFAD ARASINDA AFET EĞİTİM İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ


HAK-İŞ ile AFAD arasında 2021 Afet Eğitim Yılı Kapsamında gerçekleştirilen Afet Eğitim İşbirliği Protokolü Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından imzalandı. 

AFAD Genel Merkezi Anadolu Salonunda 12 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirilen imza törenine, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Genel Başkan Yardımcılarımız Yunus Değirmenci, Av. Hüseyin Öz, Genel Sekreterimiz Eda Güner, HAK-İŞ Afet İşleri Komitesi Başkanı Gökhan Recep Bişkin, HAK-İŞ Genel Denetim Kurulu Başkanı Vedat Böke, HAK-İŞ Genel Disiplin Kurulu Başkanı Ömer Yılmaz ile AFAD Daire Başkanları ve personelleri katıldı.

“Afet Farkındalığında Çok Mesafe Aldık”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Gölcük depreminin ilk anlarında deprem bölgesinde olduğunu anımsatarak, “Gölcük’e gittiğimizde çöken binadan bir kadının enkazın altından yardım istediğine şahit oldum. Hiç kimsenin ona yardım edemediğini gördüm. Çaresizliğin ne olduğuna orada şahit oldum. 1999 depreminin üstünden 22 yıl geçti. O günlerden bugünlere kadar çok şey değişti. Bu süreçlerde destek veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Son 20 yılda afet konusunda çok ciddi çalışmalar yapıldı. Yapılan çalışmaların meyvelerini bugün alıyoruz. Bu konuda daha yapılacak çok şey var ama afet farkındalığında çok ciddi mesafe aldık” dedi.

“Toplumun Devletini Yanında Görmesi Çok Önemli”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sürece çok büyük katkıları olduğunu söyleyen Arslan, “Sayın Bakanımıza afet konusuna bakışı ve afet farkındalığına yeni bir ivme kazandırdığı için çok teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımız, Elazığ depreminde ilk andan itibaren Sağlık Bakanımız ve Çevre ve Şehircilik Bakanımızla birlikte afet alanında bulundu. İnanılmaz bir özveri ile günlerce orada kalarak toplumun devletini yanında görmesi, hissetmesi toplumun büyük bir sempatisini kazandırdı. Depremzedelerin acılarını hafifletti. Bakanımızın sergilediği bu duruş, vatandaş ile devlet arasındaki bağı güçlendirdi” diye konuştu.

“Ankara ve İstanbul’da HAK-KUT Timi Oluşturacağız”

İçinde bulunduğumuz coğrafyadan dolayı afet eğitiminin son derece önemli olduğunu vurgulayan Arslan, “Afet Eğitimi Yılı konusunu çok değerli buluyoruz. HAK-İŞ olarak bütün yönetim kurulumuzla, sendikalarımızın, bütün üyelerimizin ve üyelerimizin yakınlarının afet eğitimi alması konusunda iddialıyız. Bu konuda kararlı bir duruş sergiliyoruz. Bu konudaki çalışmalarımızı da başlattık. AFAD ile ikili işbirliği çalışması yaptık. Bu konuda hazırladığımız projemiz Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından kabul edilirse 140 arkadaşımızın müdahale ekiplerinde yer alacak şekilde eğitimlerini gerçekleştireceğiz. Ankara ve İstanbul’da HAK-KUT timi oluşturacağız. Bir afet durumunda sırtında HAK-İŞ yeleği olan acil kurtarma ekibimizi bu yıl içinde projemiz kabul edilirse gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

“Bu Görevi Vatani Bir Görev Olarak Görüyoruz”

HAK-İŞ Afet İşleri Komitesi’nin HAK-İŞ’in daimi bir komitesi olduğunun altını çizen Arslan, “Afet İşleri Komitemiz etkin bir şekilde çalışıyor. Komitemizin öncülüğünde AFAD Eğiticilerin Eğitimini tamamladık. Yaklaşık 35 arkadaşımız eğitici sertifikasını aldı. Biz kendi üyelerimizi de AFAD’ın verdiği bu sertifika üzerinden eğitecek bir altyapı kuruyoruz. Bu görevi vatani bir görev olarak görüyoruz. Bunun ertelenmez ve vazgeçilmez bir görev olduğunu düşünüyoruz. Bu ülke her yönüyle bir afet bölgesi olduğu için sürekli afete hazır ve farkında olmalıyız. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun ve AFAD’ın önderliğinde bu çalışmalara her zaman destek vermeye, katkı vermeye ve HAK-İŞ olarak kendi deneyimlerimizi de dikkate alarak çaba sarf etmeye devam edeceğiz. Depremsiz, afetsiz bir Türkiye hayal ediyoruz ama böyle bir şey olursa da buna hazırlıklı olmamız gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“HAK-İŞ Hep Afet Bölgelerinde Oldu”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin yıllardır farklı afetlerle karşı karşıya kaldığını belirterek, “2019 yılı ile 2020 yıllını kıyasladığımızda Türkiye'de 2020 yılında gerçekleşen deprem oranı 2019 yılına göre yüzde 43 oranında artmıştır. Ülkemiz için doğal afet yönünden böylesi zorlu geçen bir yılda, Türkiye'nin en önemli emek örgütlerinden birisi olan HAK-İŞ'e teşekkür ediyorum. İnsanlarımızın sıkıntı yaşadığı her dönemde HAK İŞ madden, manen, şefkatiyle, merhametiyle ve yumuşak kavrayıcı sesiyle hep afet bölgelerinde oldu. Hem burada bulunan HAK-İŞ Konfederasyonumuzun yöneticileri, hem de illerde bulunan HAK-İş İl Başkanlarımız, afet bölgelerinde halkımızın yarasına merhem olmak için ellerinden gelen tüm gayreti samimiyetle göstermiştir. HAK-İŞ, ülkemizin zorlu dönemlerinde hem insanlık sorumluluğuyla hem de Türkiye'nin en önemli işçi konfederasyonu sorumluluğuyla hareket etmiştir. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. 

“HAK-İŞ’in Elini Taşın Altına Koyan Çalışmaları Var”

2021 yılını Türkiye'de afet eğitim yılı olarak ilan ettiklerini ve hedeflerinin 51 milyon vatandaşa ulaşmak olduğunu belirten Soylu “Arama- kurtarma konusunda HAK-İŞ'in elini taşın altına koyan çalışmaları var. Bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. HAK-İŞ’e milyonlarca insanımıza ulaşabileceğimiz bir kanal açtığı ve afet konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiği için müteşekkiriz. Konfederasyonumuz ve Sendikalarımız düzeyinde yapılan eğitim çalışmalarında verilecek 30-40 dakikalık eğitimlerin çok önemli ve afet durumlarında kritik öneme sahip olduğunu biliyoruz. Bu yüzden bu eğitimlerin verilmesini arzu ediyoruz. Bu protokolü imzalama fırsatı sağladığınız için bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından işbirliği protokolü imzalandı.

Haber videosu :

HABERE AİT GÖRSELLER :

12 Mart 2021 10:52, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu