HAK-İŞ GENÇLİK İSTİHDAMI KONFERANSINDA

29 Mart 2012 14:00, Haberler


HAK-İŞ GENÇLİK İSTİHDAMI KONFERANSINDA

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, ILO’nun 29 Mart 2012 tarihinde Ankara’da düzenlediği “Gençler İçin İnsana Yakışır İş; Ulusal Gençlik İstihdamı Konferansı”na katılarak, Türkiye’de yaşanan genç istihdam sorununa yönelik bir konuşma yaptı.

 

Arslan, 45 ülkede yapılan konferanslardan bir tanesinin de Türkiye’de gerçekleşmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve ILO Türkiye Temsilcisi Ümit Efendioğlu’na teşekkür etti. Arslan, toplantı çıktılarının ILO’nun 101. konferansına ciddi bir girdi olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

 

HAK-İŞ’in gençlere yönelik çalışmaları hakkında bilgi veren Arslan, HAK-İŞ’in son genel kurulunda ciddi bir tüzük değişikliği yapıldığını gençlerin sorunlarının tespiti ve çözümü ile gençlerin istihdamına katılımının kolaylaştırılması konusunda nasıl mücadele edileceği konusunda bir kararlılık ortaya konulduğunu kaydetti. Arslan, HAK-İŞ olarak gençlerin örgütlenmesi konusunda da bir irade ortaya koyduklarını söyledi. Arslan, “Biz gençlik meselesine sadece istihdam açısından bakmıyoruz. Gençliği, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizin geleceğinin önemli bir teminatı olarak görüyoruz. Gençlerin dinamizminden, heyecanından, sinerjisinden, yeni fikirlere açık ve geleceğe dair umutlarından yararlanmayı planlıyoruz” dedi.

 

 

 Arslan: “Mesleki Eğitime Önem Vermeliyiz.”

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, işsizlik konusunun en temel unsurlarından bir tanesinin mesleki eğitim konusunda yaşanan sorunlar olduğunu söyledi. Çağdaş ülkelerde mesleki eğitimin genel eğitime oranının %65 olduğunu, bu oranın Türkiye’de ise %35-40 civarında bulunduğunu belirten Arslan, gençlerin diplomalarını aldıktan sonra yeniden mesleki eğitim kurslarına gitmek zorunda kaldığnı, bunun da büyük bir kayıp ve israf olduğunu kaydetti. Arslan, bu nedenle gençlerin istihdama girişinde de sıkıntılar yaşandığını belirterek, “Biz Eğitim-İstihdam-Gençlik kavramlarını yan yana ve birbirinden ayrılmaz olarak görüyoruz” dedi.

  

Arslan: “Gençlerin dinamizmi ilk hedeflerimizden biri olmalıdır.”

 

Arslan, Türkiye’nin potansiyelini iyi kullanması ve gençlerin istihdama kazandırılması gerektiğini belirterek, “Bu gençliğin dinamizminden yararlanarak Türkiye’nin 2023 hedeflerini yakalamasını sağlayabiliriz. Türkiye bunu başarabilecek güçtedir. Çünkü ciddi bir genç nüfusumuz var. Türkiye’nin yeni fikirlere açık, dogmalardan uzak, sorgulayan, şeffaflığı isteyen, umutları ve geleceği inşa etme konusunda heyecanlarını olan gençlerin potansiyelinden yeterince yararlanacağına inanıyoruz ve bekliyoruz” dedi.

 

 

Toplantıda ayrıca ILO Türkiye Direktörü Ümit Efendioğlu ile Türk-İş, DİSK ve TİSK Temsilcileri de birer konuşma yaptı.

 

Gençler İçin İnsana Yakışır İş; Ulusal Gençlik İstihdamı Konferansının öğleden sonraki bölümünde HAK-İŞ Konfederasyonu Gençlik Kolları Başkanı ve aynı zamanda Uluslar arası Sendikalar Konfederasyonu Tüm Avrupa Bölgesel Konseyi Gençlik Komitesi Başkanlığını yürüten Tuğba Balcı Sosyal Diyalog, Ortaklıklar ve Ağlar Aracılığıyla Kapsayıcı ve Etkin Gençlik İstihdamı Politikalarına ilişkin bir sunum yaptı. 

  

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

29 Mart 2012 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu