ARSLAN’DAN AB GÜNÜ MESAJI

09 Mayıs 2021 04:27, Basın


        

ARSLAN’DAN AB GÜNÜ MESAJI


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınına dikkat çekerek, “Bu kez hiçbir sınır tanımayan ortak bir düşmanımız var ve bu düşman sadece sağlığımızı değil aynı zamanda ekonomik refahımızı, sosyal düzenimizi ve insani ilişkilerimizi de tehdit etmektedir. Bu düşman bize, son dönemde Avrupa Birliği’nde sıkça karşı karşıya kaldığımız, ırkçı popülist politikalara ve kısa dönem ulusal çıkarlara karşı çıkılması gerekliliğini ve birlik içinde güçlü olmanın anlamını tekrar hatırlatmıştır. Birlik güçlü olunca, sadece COVID 19 ile değil, her türlü zorlukla daha iyi mücadele edilecektir” dedi. 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 9 Mayıs Avrupa Birliği günü nedeniyle yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bugün, Avrupa Birliği’nin tohumlarını atan Schuman Deklarasyonu’nun kabul edilmesinin 71. yıldönümü. Fransız Dışişleri Bakanı Robert Schuman tarafından, Avrupa'da barışçıl ilişkilerin kalıcı şekilde kurulması gerektiğini anlatan bu Bildiri’nin açıklanmasının üzerinden Avrupa Birliği önemli ölçüde yol kat etmiştir. Tüm dünyayı yıkan bir savaşın ardından Avrupa’nın küllerinden doğmasını, ülkelerin farklılıklarını ve düşmanlıklarını bir kenara bırakarak barış, güvenlik, sosyal kalkınma ve refah için biraraya gelmesini sağlamıştır.

Bugün yine büyük bir tehlike var karşımızda. Bu kez hiçbir sınır tanımayan ortak bir düşmanımız var ve bu düşman sadece sağlığımızı değil aynı zamanda ekonomik refahımızı, sosyal düzenimizi ve insani ilişkilerimizi de tehdit etmektedir. Bu düşman bize, son dönemde Avrupa Birliği’nde sıkça karşı karşıya kaldığımız, ırkçı popülist politikalara ve kısa dönem ulusal çıkarlara karşı çıkılması gerekliliğini ve birlik içinde güçlü olmanın anlamını tekrar hatırlatmıştır. Birlik güçlü olunca, sadece COVID 19 ile değil, her türlü zorlukla daha iyi mücadele edilecektir.

Ekonomik işbirliği amacıyla başlayan ve zaman içerisinde her alanda kapsamı genişleyen Avrupa Birliği, günümüzde dünyada çok çeşitli alanlarda önemli işlere imza atan bir kuruluş haline gelmiştir. Ancak Avrupa Birliği projesi bugün birçok açıdan eksik kalmaktadır. Daha iyi bir dünya için demokrasi, adalet, özgürlük, barış, insan hakları, çeşitlilik ve sürdürülebilir sosyal kalkınmayı hedefleyen Avrupa Birliği, Filistin’de yaşananlara sessiz kalmakta, Suriyeli halkın yaşadığı insanlık dramına, Arakan’da yaşananlara karşı sessizliğini sürdürmektedir. Tüm dünya için barış ve adalet kavramlarını benimseyen Avrupa Birliği, her gün üzerlerine bomba ve kurşunlar yağan, haksız yere zindanlara atılan mazlum ve mağdurların da barıştan yana olduğunu unutmamalıdır. 

Türkiye, Avrupa Birliği üyeliğine 1999 yılından beri aday bir ülke fakat ne yazık ki terör örgütlerine karşı sürdürdüğü zorlu mücadelede destek bulmamış birçok konuda samimiyetten uzak yaklaşımlarla karşı karşıya kalmıştır. Türkiye, AB’ye uyum süreci çerçevesinde üzerine düşenleri yerine getirmiş ve AB’ye tam üye olmak için gereken adımları atmıştır. Gücü, potansiyeli, jeopolitik konumu, genç ve dinamik nüfusu ile Avrupa’nın en önemli ülkelerinden biri olan Türkiye’nin, AB’ye katacağı değerlerin kapsamlı olarak ele almasını ve Türkiye’nin üyelik sürecinin hızlandırmasını bekliyoruz. Dar görüşlü ulusal yaklaşımların ötesine geçen, AB’nin küresel sorumluluklarını yansıtan ve sloganı da olan Çeşitlilikte Birlik yaklaşımını yansıtan akılcı bir politikanın uygulanmasını umut ediyoruz. Avrupa Birliği’nin, Türkiye’nin tam üye olarak yer almasıyla daha bütüncül olacağına inanıyoruz. 

Tüm dünyaya birlik, beraberlik, dayanışma ve barış getirmeyi amaçlayan Avrupa Birliği Günü’nü kutluyoruz.”


HABERE AİT GÖRSELLER :

09 Mayıs 2021 04:27, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu