ARSLAN, ŞUBE GENEL KURULUNDA KONUŞTU

01 Haziran 2021 11:02, Haberler


ARSLAN, ŞUBE GENEL KURULUNDA KONUŞTU


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 1 Haziran 2021 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın Trakya Şubesi 1. Olağan Genel Kuruluna telekonferans yöntemiyle katıldı.

Genel Kurula, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Genel Başkan Yardımcımız ve Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları, Hizmet-iş Sendikası Genel Sekreteri, Hizmet-İş Sendikası Tekirdağ ve Bölge Şube Başkanları, delegeler ve basın mensupları katıldı.

“Trakya Şubemiz Kısa Zamanda Hak Ettiği Yere Ulaşacak”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Trakyalı emekçilere HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’e teveccühlerinden dolayı teşekkürlerini iletti. HAK-İŞ olarak bütün emekçilere ulaşma mecburiyetinde olduklarını dile getiren Arslan, “Bu mecburiyetimizin gereği, Trakya’da şu an sayımız yetersiz olsa da, bu bölgede güçlü bir şubemizin olması hepimiz açısından sendikamızın sorumluluklarını yerine getirme açısından son derece önemli ve anlamlıdır. Bu nedenle Trakya’daki arkadaşlarımızı büyük bir sorumluluk beklemektedir” dedi.

“Tüm Emekçilerin HAK-İŞ’li Olması İçin Çalışıyoruz”

Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’de HAK-İŞ bayrağını dalgalandırmak istediklerini söyleyen Arslan, “HAK-İŞ’i en ücra köşeye kadar taşımak, bütün emekçilerin HAK-İŞ’li olması için çaba sarf etmek hepimizin sorumluluğudur. Ülkemizin bütün emekçilerinin HAK-İŞ’li olması için çabalarımızı arttırarak sürdürmemiz gerekiyor. Önümüzde engeller olabilir ama engelleri aşmak için mücadele edeceğiz, engellere teslim olmayacağız” diye konuştu.

“Yeryüzünün Bütün Mazlumları ile Dayanışma İçindeyiz”

HAK-İŞ olarak ülkemizin, bölgemizin ve küremizin bütün mağdurlarına, mazlumlarına ve emekçilerine borçlu olduklarını ifade eden Arslan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “HAK-İŞ olarak yeryüzünün bütün mağdur ve mazlumlarıyla dayanışma içerisindeyiz. HAK-İŞ’i farklı kılan budur. Eğer Gazze’de İsrail terör devletinin saldırılarında şehit ve gazi olan çocukların, kadınların, yaşlıların acısını yüreklerimizde hissedemezsek HAK-İŞ olarak sorumluluğumuzu yerine getiremedik demektir. Suriye’de zulümden kaçarak ülkemize sığınan kardeşlerimizle empati kuramazsak, Irak’ta yaşananlara kayıtsız kalırsak, Yemen’de bir lokma ekmeğe muhtaç olan kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissetmezsek bize düşen sorumluluğu yerine getiremiyoruz demektir. HAK-İŞ bir yandan ülkemiz için mücadele ederken, bir yandan da yeryüzünün bütün mazlum ve mağdurları ile dayanışma içindedir. HAK-İŞ olarak, bu ülkenin tarihine, inançlarına, kültürüne ve tüm müktesebatına sahip çıkıyoruz.”

“Ülkemizin Potansiyeline Güveniyoruz”

Türkiye’nin mazlumlara kucak açtığını söyleyen Arslan, “Bütün zorluklara rağmen ‘Güçlü bir Türkiye’ olarak yolumuza devam etmek için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz. Bir taraftan haklarımızı talep ederken, diğer taraftan da devletimize ve milletimize sahip çıkıyoruz. Felaket tellallığı yaparak ülkemize zarar vermek isteyenlerin karşısındayız. Sorunları çözebilecek bir devletimiz ve hükümetimiz var. Ülkemizin potansiyeline güveniyoruz” şeklinde konuştu.

 “Bizden Umut Bekleyen Binlerce Emekçi Var”

Trakya havzasının tarımıyla ve sanayisiyle ülkemiz için önemli bir yer arz ettiğini belirten Öz, “Bu bölgede yalnızca belediye çalışanlarımız yok. Sanayi sektöründe, hizmet sektöründe çalışan binlerce arkadaşlarımız var. Sendikalarımız tarafından ulaşılmayı bekleyen, bizden umut bekleyen binlerce emekçi arkadaşımız var. Biz kendi alanımız dışında bu arkadaşlarımıza da elimizi açmak ve onlarla da bu yolculuğu sürdürmeliyiz. Yeni seçilecek olan arkadaşlarımızın bu alanlarda çalışmalarına yoğunluk vermesini bekliyoruz” dedi.

 “Şehrimizi Daha Güzel Yerlere Taşıyacağız”

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Sendikalar, çalışanların haklarını daha net daha yüksek perdeden anlatabildikleri en güzel kurumlardan biridir. HAK-İŞ ile birlikte belediyemizde sözleşmemizi elimizden geldiği imkanlar doğrultusunda yaptık. Arkadaşlarımızla daha fazla çalışarak şehrimizi daha güzel yerlere taşıyacağız. Sendikacılık samimiyet gerektirir, HAK-İŞ bir dava uğruna kurulmuş, sendikalarını, çalışma arkadaşlarını ve iş yerlerini iyi yerlere taşıma sorumluluğu üstlenmiş bir Konfederasyondur. HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’a ve bütün sendikacı arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

01 Haziran 2021 11:02, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu