HAK-İŞ YEMEN’E UMUT OLMAYA DEVAM EDİYOR

02 Haziran 2021 15:17, Haberler


HAK-İŞ YEMEN’E UMUT OLMAYA DEVAM EDİYOR


HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Yemen’de yaşanan iç karışıklık ve savaş ortamı sebebiyle mağdur olan Yemenli kardeşlerimize yardım ulaştırmak amacıyla “Yemene Merhamet İnsanlığa Rahmet Derneği” tarafından İstanbul Valiliği’nin izni ile yürütülen yardım kampanyasına tüm teşkilatımızla birlikte destek vererek Yemen’deki mazlum ve mağdurun umut ışığı olduk.

2015 yılından beri çatışmaların devam ettiği, kan ve gözyaşının dinmediği Yemen’deki halkın yüzü,  Ramazan ayında yapılan yardımlarla bir nebze sevindirildi.

Kampanya kapsamında, gıda yardımı, nakdi yardım, iftar yemeği ve çocuklara bayramlık şeklindeki yardımlarla yaklaşık 10 bin Yemenliye ulaşıldı. 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımız, üyelerimiz ve tüm teşkilatımız tarafından toplanan yardımlarla, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi Yemen halkına çeşitli yardımları ulaştırmış olmanın, Yemen halkının yüzünü bir parça da olsa güldürmenin verdiği mutluluğu yaşıyoruz. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, dünyanın dört bir yanındaki mazlum ve mağdurların yanında olmayı hem insani hem de vicdani bir görev olarak görmeye ve bu anlamda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Arslan, “İstanbul Valiliği’nin izniyle Yemen’deki mazlum ve mağdur halk için toplanan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Yemene Merhamet İnsanlığa Rahmet Derneği’ne gerçekleştirdikleri başarılı ve anlamlı organizasyondan dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Haber videosu :

02 Haziran 2021 15:17, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu