“SENDİKACILIK BİR İDDİADIR, BİR MÜCADELEDİR”

04 Haziran 2021 11:13, Haberler


“SENDİKACILIK BİR İDDİADIR, BİR MÜCADELEDİR”

YILDIZ, TOKAT TEŞKİLATIMIZLA BİR ARAYA GELDİ


Genel Başkan Vekilimiz Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ’in bütün illerdeki emekçilere, işçilere ulaşma gayreti içerisinde olduğunu belirterek, “Biz sendikal mücadeleyi, sendikal örgütlenmeyi ülkemizin her köşesine götürüyoruz. Bu örgütlenmede kendimize sorumluluk atfediyoruz. Sendikacılık bir iddiadır, bir mücadeledir. Bizler bu mücadeleyi beraber yapıyoruz” dedi.

Genel Başkan Vekilimiz Dr. Osman Yıldız, 4 Haziran 2021 tarihinde HAK-İŞ Tokat İl Başkanı Resul Demir, Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş, Öz Sağlık İş, Öz Finans İş, Öz Çelik-İş, Öz Büro-İş, Öz İplik-İş, Öz Taşıma-İş sendikalarımızın Tokat Şube ve İl Başkanları ile bir araya geldi. Toplantıya İdari İşler Müdürümüz Recep Bişkin ve Uzmanımız Fatoş Can da katıldı. 

“Sendikacılık Birlikte Yapılan Bir İştir”

Genel Başkan Vekilimiz Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ Konfederasyonu olarak Türkiye’nin bütün illerini gezip, bütün illerdeki teşkilatı derleyip, toparlamak, geliştirmek, birlikte yol alarak sorunları tartışmak üzerine çalışmalarının olduğunu belirterek, “Sendikacılık birlikte yapılan bir iştir. Sendikalarımızın Genel Başkanlarından en ücra köşedeki üyelerimize kadar hep birlikte hareket edilerek, birlikte değerlendirme yaparak kafa yorulan bir iştir. Sendikacılık bir iddiadır, bir mücadeledir. Bizler bu mücadeleyi beraber yapıyoruz” dedi.

“Sendikacılık Sosyal Üretimdir”

Sendikacılığın fiziki bir üretim değil, sosyal üretim olduğunu dile getiren Yıldız, “Sendikacılık, sosyal hayatı, sosyal politikaları, toplumsal sorunları, ülkemizdeki ve dünyamızdaki sorunları ele alıp işlemedir. HAK-İŞ olarak sendikacılığı en geniş anlamda ele alıp bunları hayata geçiren bir konfederasyon olduk. Onun için bizler ne kadar bir olursak, ne kadar beraber olursak, ne kadar çok sorunlarımızı tartışırsak o kadar çok üretiriz. O kadar çok başarılı oluruz” diye konuştu.

“Hedefimiz Bütün Emekçilere Ulaşmak”

HAK-İŞ’in kanunun öngördüğü 20 işkolunun 20’sinde de örgütlü olduğunu söyleyen Yıldız, “Hemen hemen bütün sendikalarımız güçlenerek ve büyüyerek yoluna devam etmektedir. Biz bütün emekçileri Konfederasyonumuzun çatısı altında sendikal mücadele yapmaya davet ediyoruz. Bütün Türkiye’yi karış karış dolaşıp bu sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz. Çalışanlarımızın bizim bu davetimize teveccüh gösterdiğini görmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bunun içindir ki HAK-İŞ olarak hızla büyümemizi sürdürüyoruz. Üye sayımız bugün 700 binleri aştı. İnşallah artık milyonlara doğru gideceğiz. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak hedefimiz bütün emekçilere ulaşmaktır” sözlerine yer verdi. 

“HAK-İŞ İlkeler Konfederasyonu’dur”

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak sosyal diyaloğu çok önemsediklerini dile getiren Yıldız, “Biz sosyal diyaloğu hem söylüyor hem de uyguluyoruz. Sosyal diyaloğu tek başına söylemek bile çok zorken biz hem dile getiriyor hem de uyguluyoruz. Çünkü Konfederasyonumuz hangi ilkeyi söylüyor, hangi anlayışı ortaya koyuyorsa önce kendisi üretiyor, içselleştiriyor ve sonra da uyguluyor. HAK-İŞ olarak söyleyip de yapmadığımız herhangi bir ilkemiz yoktur. Bu nedenle Konfederasyonumuzu bir ilkeler konfederasyonu olarak ortaya koyuyoruz” dedi.

“Kadın Konusunda Önemli Bir Yerdeyiz” 

HAK-İŞ’in sendikal önceliklerinin arasında kadın ve gençlik konularının da olduğunu söyleyen Yıldız, “HAK-İŞ olarak kadın konusunda Türkiye’de hiçbir sivil toplum kuruluşunun yapamadığı kadar güçlü bir yerdeyiz. Kadına ilişkin küçük, büyük, kitlesel olarak her türlü faaliyeti yaptık. Türkiye’nin en ücra köşelerinde bile her türlü kadın faaliyetini başarıyla gerçekleştirdik. Aynı şekilde gençlik alanında da yükseliyoruz. Kültür sanat alanında, Kültür Sanat Komitemizle emekle sanatı ve sendikal hareketi içselleştirecek başarılı çalışmalara imza atıyoruz” dedi.

“Uluslararası Sendikal Hareketin Önemli Bir Parçasıyız”

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak İş Sağlığı ve Güvenliği Komitesi’nin yanı sıra bu yıl Afet İşleri Komitesi, Türk Dünyası Komitesi ve Filistin ve Kudüs’e Destek Sendikal Dayanışma Komitesi gibi komitelerin hayata geçirildiğini anlatan Yıldız, “HAK-İŞ Konfederasyonu dünya sendikal hareketinin bir parçasıdır. Biz dünya sendikal kuruluşları olan ITUC, ETUC, TUAC ve ILO gibi uluslararası ve bölgesel sendikal kuruluşların önemli bir parçasıyız. Türkiye’deki sendikal mücadelemizdeki başarımız, uluslararası alana da yansıyor. Onlarla aynı dili konuşuyor, mücadelemizi aynı prensiplerle yapıyoruz. Bu açıdan Türkiye’deki diğer sivil toplum örgütlerinden daha güçlü bir yerdeyiz” ifadelerini kullandı.

“HAK-İŞ Olarak Model Olmaya Devam Edeceğiz”

HAK-İŞ’in Tokat’ta 10 bine yakın üyesiyle güçlü bir sendikal yapısının olduğunu belirten Yıldız, “20 iş kolundan ortalama 10 iş kolunda Tokat’ta örgütlülüğümüz var. Tokat’ta hem kamuda hem de özel sektördeki örgütlülüğümüz iyi bir şekilde devam ediyor. HAK-İŞ olarak model olmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki konuları sosyal diyalogla çözmek isteyen bir Konfederasyon olduğumuz için bütün politikalarımıza bunu yansıtıyoruz” dedi.

“İşbirliği Sürecini Başlattık”

Konuşmasında çalışma hayatının önemli gündem maddelerinden birisi olan kamu toplu iş sözleşmesi çerçeve protokolü konusuna değinen Yıldız, “Bu konuda Türk-İş Konfederasyonumuz ile beraber bir işbirliği sürecini başlattık. Başarılı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Bu başarılı süreç içerisinde hazırladığımız ortak taslağı Çalışma Bakanımıza sunduk. Son derece makul ve zengin bir içerikle hazırladığımız bu taslağın başarılı bir şekilde hayata geçmesini bekliyoruz. Bu konudaki çalışmalarımızı ve mücadelemizi devam ettireceğiz” diye konuştu.

HAK-İŞ Tokat İl Başkanımız Resul Demir, HAK-İŞ Konfederasyonu olarak 2015 yılından bu yana Tokat ilinde örgütlenmeye başladıklarını belirterek, “Kamuda, hastanelerde, belediyelerde, üniversitelerde, özel sektörde iplik ve kumaş üzerine faaliyet gösteren işyerlerinde üyelerimiz mevcuttur. Finans ve taşımacılık sektörleri dahil olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşlarında yaklaşık 8 bin civarında üyemiz mevcuttur. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak Tokat ilimizde örgütlenme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlimize gerçekleştirdiğiniz ziyaret dolayısıyla teşekkür ediyoruz” dedi.

Tokat İl Başkanlığı’na Ziyaret

Toplantının ardından Genel Başkan Vekilimiz Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ Tokat İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek, Tokat İl Başkanı Resul Demir ve Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Tokat İl Başkanlarıyla bir araya geldi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

04 Haziran 2021 11:13, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu