ARSLAN, ÇORUM'DAN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI VERDİ

09 Haziran 2021 19:46, Haberler


ARSLAN, ÇORUM'DAN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI VERDİ 


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 9 Haziran 2021 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamız ile Çorum Belediyesi Personel Ltd. Şti. arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.

İmza törenine, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, MİKSEN Genel Sekreteri Zekeriya Sancı, HAK-İŞ Çorum İl Başkanı Mustafa Köroğlu, HAK-İŞ Yozgat İl Başkanı Ferman Zararsız, işyeri sendika temsilcileri, Konfederasyonumuza bağlı sendikaların Şube Başkanları, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.

Toplu iş sözleşmesi töreninde konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, işçi ve işveren örgütlerinin milletimizin, ülkemizin, devletimizin bütünlüğü ve emekçilerin menfaati için gerçekleştirdiği ortak çalışmaların önemine vurgu yaptı.

HAK-İŞ, TÜRK-İŞ ve TİSK’in farklı konfederasyonlar olmasına karşın, emekçilerin ve ülkemizin menfaati doğrultusunda pek çok çalışmayı birlikte gerçekleştirdiğini kaydeden Arslan, pandemi süresince kısa çalışma başta olmak üzere pek çok konuda HAK-İŞ, TÜRK-İŞ ve TİSK’in birlikte ortak protokollere imza attığını söyledi.

HAK-İŞ olarak diğer emek konfederasyonlarıyla birlikte çözüm üretmeyi önemsediklerini ifade eden Arslan, “Rakip konfederasyonların ortak bir çerçevede buluşması kolay bir durum değildir. Ancak biz, milletimizin ve çalışanlarımızın çıkarları için rakip işveren ve işçi konfederasyonlarıyla bu birlikteliği pek çok konuda gerçekleştirdik. Bu bir başarıdır ve çok önemlidir” dedi.

“Ortak Çalışmalar İçerisinde Olmayı Önemsiyoruz”

HAK-İŞ ve TÜRK-İŞ’in asgari ücretin tespiti konusunda ortak hareket ederek tarihi bir birlikteliğe imza attığını kaydeden Arslan, “Kanun, Asgari Ücret Tespit Komisyonunda sadece en büyük işçi konfederasyonunu yetkili kılıyor. Halbuki işçi konfederasyonlarının komisyonda üyesi oranında yer alması gerekiyor. Demokratik katılım, çoğulcu yapı budur. Buna rağmen TÜRK-İŞ ile birlikte mevzuat da değil, ortak akılda buluştuk. TÜRK-İŞ Başkanı Sayın Ergün Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonunda tek konfederasyon olarak yer almalarına rağmen, “Gelin beraber çalışalım” teklifinde bulundu. Kanuna göre komisyonda yerimiz olmadığı halde, asgari ücretin tespitinde HAK-İŞ, TÜRK-İŞ ve DİSK birlikte çalıştık. Böylece bu konuda da tarihi bir birlikteliği hep birlikte başardık. Tabii ki adil temsiliyet açısından yasal olarak komisyonda yerimizin olması gerekir. Ama önemli olan birlikte bu çalışmaları yapabilmekti ve bizler bunu başardık” diye konuştu.

Yine TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay’ın daveti üzerine, 700 bin kamu işçisini kapsayan Kamu Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü’nde de HAK-İŞ ile TÜRK-İŞ’in birlikte hareket ettiğini belirten Arslan, “Çerçeve protokolüne TÜRK-İŞ ile birlikte hazırlık yaptık, komiteler oluşturduk. Geçtiğimiz hafta içerisinde de ortak oluşturduğumuz taleplerimizi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza takdim ettik” dedi.

“Ülkemizin Öncelikleri İçin Birlikte Hareket Etmeyi Başarabilmeliyiz”

Emek konfederasyonları olarak yeri geldiği zaman rekabeti bir kenara bırakarak, ülkemizin, emekçilerin ve çalışma hayatının ihtiyacı olan birliktelikleri ve ortak hareket etme başarısını gösterdiklerini ifade eden Arslan, “Bu birlikteliği önemsiyoruz. Birlikteliğimizi ve ortak çalışmalarımızı başka sorunlarımızın çözümünde de devam ettirmek istiyoruz” dedi. 

“Her konfederasyonun dayandığı bir sosyolojik taban var, öncelikleri var, ilkeleri var, kendilerini farklı kılan bir kısım hususiyetleri var fakat ortak amacımız; ülkemizin bütünlüğü, emekçilerin çıkarları, milletimizin birlik ve beraberliğidir” ifadelerini kullanan Arslan, “Bu amaç için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ortak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Geçmişe takılıp kalmayacağız, geleceğe bakacağız. Geçmişte yaşananları tekrar ederek bugünü anlamak, bugünün sorunlarını çözmeye yetmiyor. Hazreti Mevlana’nın deyişiyle; ‘Düne ait ne varsa dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım.’ Dün de yaşananları, dündeki olumsuzlukları orada bırakıp, bugün geleceğimize bakmamız, yeni şeyler söylememiz gerekiyor. Siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, emek örgütleri kendi önceliklerini ülkenin önceliklerinin önüne geçirmemelidir. Ülkemizin önceliklerini milletimizin önüne koyarak birlikte hareket etmeyi başarabilmeliyiz. Bunu başardığımız zaman gerçek Türkiye olacağız” diye konuştu. 

“Ülkemizin Birliği ve Bütünlüğüne Sahip Çıkıyoruz”

İçeride ve dışarıda bir kısım odakların Türkiye’nin bölgesinde etkin, güçlü ve oyun kurucu ülkesi olmasını engellemeye çalıştığını belirten Arslan, şöşye konuştu: “Bütün bu engelleri aşarak ülkemizi geleceğe hazırlamamız gerekiyor. Birliğimizi, huzurumuzu, başarımızı ülkemizin geleceği için de sürdürmemiz gerekiyor. O nedenle bizim açımızdan toplu iş sözleşmesi kadar birliğimiz, dayanışmamız, ülkemizin geleceği ile ilgili hedeflerimiz de önemlidir. Bu zor dönemde iyi bir toplu iş sözleşmesi yaparken aynı zamanda ülkemizin birliği ve bütünlüğüne de sahip çıkmamız gerekiyor. İçeriden ve dışardan bir kısım dayatmalara karşı, ülkemizin ve ülkemizi yönetenlerin arkasında dimdik durmaya devam edeceğiz. Bu siyasi bir tercih değildir. Bu, ülkemizin gelecek endişesidir. Gelecek hedefidir. Ülkemizi hedefinden saptırmak isteyenlere asla ve asla izin vermeyeceğiz. Bu ülke için yapmamız gereken fedakârlık varsa yapacağız. Taşın altına elimize değil, gövdemizi koyacağız. Ülkemizin bütünlüğüne, ülkemizin bölgedeki gücüne ve inisiyatiflerine engel olmak isteyenlerin karşısında duracağız.” 

“Her Zaman Demokrasimizin ve Milletimizin Yanında Yer Aldık”

HAK-İŞ’in 12 Eylül, 28 Şubat ve 15 Temmuz’da demokrasimizin ve milletimizin yanında yer aldığını hatırlatan Arslan, demokratik mücadelelerini bundan sonra da aynı çizgide devam ettireceklerini söyledi.

“Kudüs ve Filistin Bizim Davamızdır”

Genel Başkanımız Arslan, konuşmasında Filistin’de yaşanan insanlık dramına da dikkat çekti.

Arslan, “HAK-İŞ olarak Filistin ve Kudüs davasına sahip çıkıyoruz. Yurt dışı ziyaretlerimizde görüyoruz ki, orada insanlar da HAK-İŞ’e güveniyorlar. HAK-İŞ’in bir şeyler yapacağına inanıyorlar” dedi.

Kendisinin 3 yıl Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Başkanlığını yürüttüğünü hatırlatan Arslan, “Filistin'de akan kanın durması, Filistin’in özgür olması, Kudüs’ün özgür Filistin Devletinin Başkenti olması için bize ihtiyaçları var. Mesele sadece Filistin meselesi değil, mesele ümmetin ve insanlığın meselesidir. Filistin’de insanlık katlediliyor. Üç dinin mukaddesatının bulunduğu bir barış kentini kan gölüne dönüştürenlere karşı sesimizi yükseltmesek için vebal altındayız” diye konuştu.

Filistin’de yaşanan insanlık dramına karşı uluslararası toplumu harekete geçmeye çağıran Arslan, Filistin ve Kudüs hassasiyetinden dolayı Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a, milletimize ve HAK-İŞ’li emekçilere teşekkür etti.

Sözleşme İle Yeni Haklar Sağlandı

Çorum Belediyesi ile imzalanan toplu iş sözleşmesinin emekçiler için büyük bir kazanım olduğunu belirten Arslan, sözleşme ile yeni ilave hakların sağlandığını, bir sonraki sözleşmede ise şirket işçileri ile eski kadrolu işçilerin ücretlerinin denkleştirileceğini söyledi.

Belediye işçileri arasında uygulanan 8 yevmiye kalemini 3'e düşürdüklerini söyleyen Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Bu sayede aynı ya da benzer işi yapsa da farklı ücret alan işçiler arasındaki adaletsizliği giderdik” dedi.

İmzalanan sözleşmenin 2021 ve 2022 yıllarını kapsadığını, 2022'de de işçilerin aylık kazancında artış olacağını ifade eden Aşgın, 2 yılın ortalamasına bakıldığında bu sözleşmeyle maaşlarda yüzde 32, sosyal yardımlarda yüzde 40 artış sağladıklarını sözlerine ekledi.

Törenin ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a Hatay Ormanları Ağaçlandırma Arazisine, adına yapılan fidan sertifikalarını takdim etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

09 Haziran 2021 19:46, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu