HAK-İŞ’TEN EMEK TEMALI FOTOĞRAF YARIŞMASI

13 Haziran 2021 10:30, Basın



HAK-İŞ’TEN EMEK TEMALI FOTOĞRAF YARIŞMASI


Türkiye’de emeğin en büyük temsilcilerinden olan HAK-İŞ Konfederasyonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da katkılarıyla “emeğin ve emekçinin” görünürlüğünün artırılması amacıyla HAK-İŞ 2. “Emek” Temalı Fotoğraf Yarışması düzenliyor. 


HAK-İŞ Kültür Sanat Komitesi tarafından gerçekleştirilen ve son başvuru tarihi 15 Ağustos 2021 olan yarışmaya, www.hakisemekfotograflari.org.tr  web sitesinden başvuruda bulunabilecek. 


Arslan: “Fotoğrafçıların Kadrajını Emeğe Çevirmesini Bekliyoruz”


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Kültür Sanat Komitemiz aracılığıyla artan bir etkinlikle kültür-sanat çalışmalarımızı sürdürüyor, kültür ve sanat ile sendikal hareketin içselleştirilmesi ve yaygınlaştırılması için çalışıyoruz. Merkezinde emek olan, kısa film yarışmamızla, Ebru etkinliğimizle, fotoğraf yarışmamızla, sendikal harekette, emek hareketinde bir sanat damarı açmaya çalışıyoruz. Yaptığımız işlerde de büyük başarılara imza atıyoruz. Bu yıl onuncusunu gerçekleştirdiğimiz ve gelenekselleşen Emeğe Saygı temalı kısa film yarışmamızla dünya genelinde bir marka olmanın gururunu yaşıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın katkılarıyla bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz Emek temalı fotoğraf yarışmamızla da fotoğraf sanatçılarının, fotoğrafa gönül verenlerin kadrajını emeğe çevirmesini, emek temalı fotoğraflarını bekliyoruz” dedi. 


Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da katkılarıyla gerçekleştirilen HAK-İŞ 2. “EMEK” Temalı Fotoğraf Yarışması ile; 

Emekçilerin çalışma koşulları, emeğin Türkiye’deki ve dünyadaki önemi, çalışma hayatındaki sorunların sanat aracılığıyla toplumumuza aktarılması amaçlanıyor. 


Amatör veya profesyonel olarak fotoğraf sanatıyla ilgilenenlerin, fotoğraf yarışmamız vesilesiyle “EMEK” temasını çalışmalarının merkezine almaları ve sanatsal bakış açısıyla önemli çalışmalara imza atmaları beklenmektedir. 


HAK-İŞ 2. Emek Temalı Fotoğraf Yarışmasına, renkli veya Siyah-Beyaz kategorisinde fotoğraflar katılabilecek. Renkli veya Siyah-Beyaz fotoğraflar bir arada değerlendirilecek.


Yarışmaya, cep telefonu ve profesyonel kamera ile çekilen fotoğraflar ile başvuruda bulunulabilecek. Cep telefonu ve profesyonel kamera ile çekilen fotoğraflar aynı kategoride değerlendirilecek, temel öncelik “EMEK” teması olacak.  


HAK-İŞ Emek Temalı Fotoğraf Yarışmasına, www.hakisemekfotograflari.org.tr internet sitesine yarışmacı girişinden kayıt yaptırarak başvuruda bulunulacak. 


Başvurular 15 Haziran 2021 tarihinde başlayacak ve 15 Ağustos 2021 tarihinde sona erecek. 


HABERE AİT GÖRSELLER :

13 Haziran 2021 10:30, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu