YILDIZ, “SENDİKAL MÜCADELEDE GÜVEN HER ŞEYİN ÜSTÜNDE GELİR”

01 Temmuz 2021 12:12, Haberler


YILDIZ, “SENDİKAL MÜCADELEDE GÜVEN HER ŞEYİN ÜSTÜNDE GELİR”


Genel Başkan Vekilimiz Dr. Osman Yıldız, sendikal mücadelede güvenin her şeyin üstünde geldiğini belirterek, “Bizim için başarılı olmak, Türkiye'ye hatta dünyaya güven vermek üzerinedir. Bizim için sendikal mücadelede güven her şeyin üstünde gelir. Bu güveni verebilmek için ilkeli, onurlu, kararlı ve şeffaf olmak son derece önemlidir. Bu anlayışla çalıştığımız için bütün çalışanlar HAK-İŞ’e davetimize olumlu yönde karşılık veriyorlar. Bu sayede hızlı bir büyümeyi başarıyoruz. HAK-İŞ ile yol yürüyen bütün teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.


Genel Başkan Vekilimiz Dr. Osman Yıldız, 1 Temmuz 2021 tarihinde HAK-İŞ Sakarya İl Başkanı Mesut Gökdemir, Özçelik-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Rifat Kurt, Öz Sağlık-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Ahmet Kamil Bilgin, Öz Büro-iş Sendikası Sakarya İl Başkanı Esin Sancaklı, Öz Orman-İş Sendikası Kocaeli Sakarya Bölge Başkanı İslam Şişman ve işyeri sendika temsilcileriyle bir araya geldi. 

HAK-İŞ Sakarya İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya, İdari İşler Müdürümüz Recep Bişkin ve Uzmanlarımız Fatoş Can, Mustafa Sema Sürücü ve basın mensupları katıldı.

“Sendikal Mücadelemizin Geleceği İçin Gayret Ediyoruz”

Genel Başkan Vekilimiz Dr. Osman Yıldız, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın Sakarya iline selamlarını iletti.

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak çok yoğun ve kapsamlı bir sendikal mücadelenin içerisinde olduklarını vurgulayan Yıldız, “Ankara'da çok yoğun programlar yapıyoruz. Ankara’da yaptığımız çalışmalar kadar illerimizde de aynı paralelde ve aynı yoğunlukta çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir program dahilinde bütün illerimizi dolaşıp, İl Başkanlarımızın liderliğinde bütün şubelerimizle, temsilcilerimizle sendikal mücadelemizin geleceği için bir gayreti, bir planlamayı, bir değerlendirmeyi ortaya koyuyoruz” dedi.

“Beraber Yol Haritası Çiziyoruz”

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun en büyük özelliğinin kendini yenilemesi olduğunu dile getiren Yıldız, “HAK-İŞ yeniden yapılanmasını yapan, kavramlarını geliştiren, sendikal kavramları oturtan, onları sindiren, içselleştiren bir anlayışa sahiptir. Bunu Ankara’da ürettiğimiz kadar illerimizde de arkadaşlarımızla birlikte tartışarak, değerlendirerek, sorunları beraber masaya yatırarak bir yol haritası çiziyoruz” şeklinde konuştu.

“Kendini Yenilemiş Bir Konfederasyonuz”

Yıldız, “Konfederasyonumuz her açıdan kendini yenilemiş bir Konfederasyondur. Bugün kanunun gerektirdiği 20 iş kolunun 20'sinde örgütlenmesini yapmış güçlü bir şekilde yoluna devam etmektedir. Kurumsal olarak çok güçlü bir altyapıyı oluşturduk. Bu kurumsal altyapının içerisinde yaptığımız çok güzel işlerden birisi de bütün illerde HAK-İŞ İl Başkanlıklarını oluşturmamızdır. İl başkanlıklarımız sayesinde sendikal mücadelemizi koordine etmeyi ve güçlendirmeyi başarmış bulunuyoruz. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak bu konuda büyük bir hamleyi başardık. İllerde, İl Başkanlıklarımız sendikal mücadelemize liderlik etmektedir” ifadelerini kullandı. 

“Mücadelemizi Kavramlar ve İlkelerle Yapıyoruz”

Kavramların ve ilkelerin HAK-İŞ Konfederasyonu için büyük bir önem taşıdığını vurgulayan Yıldız, “Biz sendikal mücadelemizi değerlerin, kavramların, ilkelerin, prensiplerin etrafında yapmaya çalışıyoruz. Bizim için ilkeli olmak, kararlı olmak, değerlere sahip olmak son derece önemlidir. Bizim sendikal mücadeledeki başarımız sadece nicel verilerle açıklanacak bir mücadele değildir. Kurulduğumuz günden bugüne kadar bütün mücadelemizi sendikal değerlerle ve ilkelerle yapmaya çalışan bir Konfederasyonuz” sözlerine yer verdi.

“Sendikal Mücadelede Güven Her Şeyin Üstünde Gelir”

Sendikal mücadelede güvenin her şeyin üstünde geldiğini söyleyen Yıldız, “Bizim için başarılı olmak, Türkiye’ye hatta dünyaya güven vermek üzerinedir. Bizim için sendikal mücadelede güven her şeyin üstünde gelir. Bu güveni verebilmek için ilkeli, onurlu, kararlı ve şeffaf olmak son derece önemlidir. Bu anlayışla çalıştığımız için bütün çalışanlar HAK-İŞ’e davetimize olumlu yönde karşılık veriyorlar. Bu sayede hızlı bir büyümeyi başarıyoruz. HAK-İŞ ile yol yürüyen bütün teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

“Kendimizi Yarınlara Hazırlamamız Gerekiyor”

HAK-İŞ’in sadece Türkiye’ye değil bütün dünyaya hitap ettiğini dile getiren Yıldız, “HAK-İŞ, uluslararası bir kuruluştur. Bizim de bu başarının gereğini yerine getirmememiz gerekiyor. Onun için kendimizi yarınlara hazırlamamız gerekiyor. Bütün söylediklerimizi, yaptıklarımızı topluma en ayrıntılı şekilde iletmeye, iletişim kurmaya gayret ediyoruz. Her ne yaptıysak bunu toplumla paylaşma gayreti içerisinde oluyoruz. Çalışma hayatıyla, işçilerimizle, emekçilerimizle bunları paylaşmaya büyük önem veriyoruz. Sakarya ilimizde gerçekleştirdiğimiz bu toplantı da bunun önemli bir göstergesidir” dedi.

“Dünya Sendikal Hareketinin Aktörüyüz”

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in dünya sendikal hareketinin önemli bir bileşeni ve aktörü konumunda olduğunu belirten Yıldız, “Bütün uluslararası sendikal kuruluşların sadece üyesi değil, saygın bir üyesi olarak görev yapıyoruz. Bu doğrultuda Genel Başkanımız Mahmut Arslan Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu ITUC’un Başkan Yardımcılığına seçildi. HAK-İŞ’te görev yapan uzman arkadaşlarımız ve yönetici arkadaşlarımız uluslararası sendikal hareketin kurullarında önemli yerlere seçilmiştir ve öncülük etmektedirler. Başta kadın temsilcilerimiz olmak üzere dünya sendikal hareketine sadece katkı ve katılım sağlamıyoruz. Aynı zamanda liderlik de yapıyoruz. Bunu kendimiz olarak, HAK-İŞ olarak yapıyoruz. İnandığımız değerleri, inandığımız ilkeleri önce kendi içimizde formüle ediyoruz daha sonra tartışıyoruz ve toplumla, dünya ile paylaşıyoruz” açıklamasında bulundu.

“Sosyal Diyaloğun Pratik Yansıması Müzakeredir”

Türkiye'de işverenlerle, kamu ile hükümetle ve bakanlıklarla yapıcı sosyal diyalog kurmanın bazen sendikacılıktaki negatif kavramlarla açıklandığını dile getiren Yıldız, “Oysa hem işverenlerle, hem kamu ile hem de bütün sivil toplumla diyalog içerisinde olabilmemiz gerekiyor. Sendikaların, işverenin ve hükümetin güçlü olması lazım. Bu üçünün de güçlü olmasına büyük ihtiyaç vardır. Tek başına bir tarafın güçlü olduğu yerde sistem çöküyor. Çünkü sendikacılıkta sosyal diyalog vardır. Sosyal diyaloğun da pratik yansıması müzakeredir. Sorunları ele alıp müzakere edebilme yeteneğinizin olması gereklidir” dedi. 

“Sorunun Çözümü İçin Varız”

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun kurulduğu günden bugüne ilkelerle hareket ettiğini ve sorunlar karşısında ilkeli ve kararlı bir duruş sergilendiğini belirten Yıldız, “Tanımımız gereği, doğamız gereği olumlu düşünmek durumundayız. Bir sorun varken eğer siz olumlu düşünmeyecek olursanız, o sorun derinleşerek devam eder. Ama bizler ortada bir sorun varsa onu çözmek için varız” diye konuştu.

“Kadın Projelerimizle Çığır Açtık”

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun kadına yönelik projelerde çığır açtığını belirten Yıldız, kadın konusunda eğitim, kendini yetiştirme ve kariyer olarak büyük bir başarı elde edildiğini söyledi. Yıldız, “Bizler bu başarıyı kendi içimizdeki yapılanmayla gerçekleştirdik. Bugün itibariyle yapılanmamızı ve deneyimlerimizi gençlikte, engellilerde, kültür sanatta, iş sağlığı, eğitim, Türk dünyası, Filistin ve çok yeni bir alan olan afet konusunda kullanmaya devam ediyoruz. HAK-İŞ Konfederasyonu konu bazlı anlamda 9 komitesi ile yoluna başarılı bir şekilde devam ediyor” dedi.

“Biz Zora Talibiz”

Sendikal hayatta her daim sorunların ve zorlukları olduğunu ve sorunların çözümü noktasında HAK-İŞ Konfederasyonu’nun gerekli altyapıya sahip olduğuna dikkati çeken Yıldız, “Biz hazırcılığı değil zoru istiyoruz. Şunu da gördük ki zoru başarmak bir o kadar keyifli, bir o kadar kalıcı ve bir o kadar da güven vericidir. Bizim üye sayısı olarak 700 binleri aşmamız, olağanüstü bir gücümüz olduğundan değil, değerlerimizden, mücadele anlayışımızdan, samimiyetimizden ve gayretimizden geliyor” şeklinde konuştu.

“Başarısızlıktan Korkmadan Mücadele Ediyoruz”

Başarısızlıktan hiçbir zaman korkulmamasını gerektiğini vurgulayan Yıldız, “Sivil toplum kuruluşu olarak toplumun önünde başarısızlıktan korkmamamız gerekiyor. Bunun en büyük yansımasını da örgütlenmelerde görebilirsiniz. Örgütlenmeyi deneyebiliriz, bir daha deneyebiliriz, hatta var olan yeri kaybedebiliriz ama mücadelemiz hep devam eder. Bizler kaybetmiş gibi görünsek de güvenimizi kaybetmediğimiz sürece başarılarımız katlanarak geri gelecektir” dedi.

“Sakarya’nın Başarısından Mutluyuz”

Sakarya ilinin diğer illerden farklı özellikleri olduğunu ve Sakarya’nın 1 Mayıs gibi kitlesel bir eyleme ev sahipliği yaptığını hatırlatan Yıldız, “Sakarya'daki örgütlenmemiz güçlü bir şekilde devam ediyor. HAK-İŞ olarak Türkiye'de ortalama her ilde 10 bin civarında üyemiz var. Sakarya’da üye sayımız bunun iki katına doğru gidiyor. Sakarya sanayi, tarım, kültür ve bilim kentidir. Sakarya'da her ne ararsanız var. Sakarya’da başta il başkanlığımız olmak üzere sendikalarımız çok güçlü ve etkin bir şekilde mücadele veriyor. Biz bu başarının daha da artmasından çok mutluyuz” diye konuştu.

“İşverenin Rakibi Değiliz”

HAK-İŞ’in varlık nedenlerini sıralayan Yıldız, sosyal diyalog ve yapıcı olmanın sendikal mücadelede önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, sendikaların işverenlerin alternatifi, rakibi olmadığını ifade etti. Yıldız, sendikaların kendi sinerjisini, enerjisi ortaya koyan ve çalışma hayatına, endüstriyel ilişkilere katkı sağlayan kuruluşlar olduğunu belirterek, “Sendikacılık bir sosyal üretim anlayışıdır. Bizler işyerlerinin daha büyümesini sağlayacak bir anlayışa sahibiz. Müzakere süreçlerimiz bize bunu gösteriyor. Biz bunu da ispatlamış bir konfederasyonuz. HAK-İŞ, sosyal diyaloğu anlayan ve uygulayan bir konfederasyondur” dedi.

“Kapsamlı Bir Çalışma Yürüttük”

Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolünü hazırlarken kamu çalışanları için ortak bir standart getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Yıldız, “Çalışanlarımız için çok kapsamlı ve nitelikli bir Kamu Çerçeve Protokolü hazırladık. Bu sürecin yakın zamanda sonuçlanacağını ümit ediyoruz. HAK-İŞ olarak buna hazırız. Bu yıl TÜRK-İŞ Konfederasyonu ile beraber hareket ediyoruz. İnşallah kamu tarafı ve TÜHİS olarak bu süreci en başarılı bir şekilde hayata geçireceğiz” sözlerine yer verdi.

HAK-İŞ Sakarya İl Başkanı Mesut Gökdemir, HAK-İŞ Genel Başkan Vekili Dr. Osman Yıldız’ı Sakarya’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

01 Temmuz 2021 12:12, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu