ARSLAN, MAMAK BELEDİYESİ TİS TÖRENİNE KATILDI

02 Temmuz 2021 13:56, Haberler


ARSLAN, MAMAK BELEDİYESİ TİS TÖRENİNE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 2 Temmuz 2021 tarihinde, Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamız ile Mamak Belediyesi arasında imzalanan toplu sözleşme törenine katıldı.

Mamak Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen imza törenine, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Pabuççu, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız ve Hizmet-İş Sendikası Ankara 4 No’lu Şube Başkanı Yusuf Güler katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Mamak’ın sadece Ankara’nın değil Türkiye’nin en önemli ilçelerinden birisi olduğunu belirterek, “Uzun süren ve çetin geçen görüşmelerin sonucunda toplu iş sözleşmemizi masada tamamlanmanın sevincini yaşıyoruz. İmzalanan toplu iş sözleşmesinin sendikamıza, belediyemize, üyelerimize ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Çalışan İnsanın İşi ve Ekmeğiyle Oynanmamalı”

1 Temmuz’da işten çıkarma yasağının tekrar uzatılmamasının ardından 2 gün içinde pek çok emekçinin işten çıkarılmaya başlandığına dikkati çeken Arslan, işini yapan insanın işi ve ekmeğiyle oynanmaması gerektiğini söyledi.

“Örnek Sözleşmelerimizden Birisini Daha İmzaladık”

31 Mart yerel seçimleri sonrasında bazı belediyelerde çok sayıda emekçinin işten çıkarıldığını, bazılarının sürgün edildiğini ve 40 bine yakın emekçinin de sendikalarından zorla istifa ettirildiğini hatırlatan Arslan, “Mamak Belediyesi’nde uzun yıllardır örgütlü sendikayız, hiçbir sıkıntı yaşamadık. Sorunlarımızı diyalog ile çözüyoruz. Bugün de örnek sözleşmelerimizden birisini daha imzaladık. Pandemiden dolayı dünyamız ile birlikte ülkemizin de zor bir süreçten geçtiği günlerde böyle bir toplu iş sözleşmesini uzlaşıyla bitirmek önemlidir” dedi.

“Ücretlerin Zamanında Ödenmesi Önemli”

Emekçilerin ücret ve sosyal haklarının zamanında ödenmesinin önemini vurgulayan Arslan, Mamak Belediye Başkanı Köse’ye ücretlerin gününde ödenmesi noktasında gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkürlerini iletti.

Sendikalar ve belediyelerin ortak bir sorumluluğa sahip olduğunu dile getiren Arslan, “Ülkemizin birliğini ve istikrarını korumak için birlikte çalışmak zorundayız” diye konuştu.

“Çalışanlarımızın Mutluluğunu Önemsiyoruz”

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, belediyeyi adalet ile yönettiklerini ve çalışanları hiçbir ayrıma tabi tutmadıklarını söyledi.

Köse, “Bizim mücadelemiz değer mücadelesi, inanç mücadelesi ve hizmet mücadelesidir. Belediyemizin eli ayağı çalışanlarımızdır. Çalışanlarımızın mutluluğu bizim için önemlidir. Biz istiyoruz ki; çalışanlarımızın imkânları iyi olsun. Toplu iş sözleşmemizde bu arzumuzu gerçekleştirdiğimize inanıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesinde karşılıklı olarak imzalar atıldı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

02 Temmuz 2021 13:56, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu