ARSLAN, ŞUBE GENEL KURULUNDA KONUŞTU

06 Temmuz 2021 12:59, Haberler


ARSLAN, ŞUBE GENEL KURULUNDA KONUŞTU


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 6 Temmuz 2021 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın Hatay Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu’na telekonferans yöntemiyle katılarak bir konuşma yaptı. 

Genel kurula, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Antakya Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Namık Mursaloğlu, Hizmet-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Ercan Salcan, Memur-Sen Hatay İl Başkanı, HAK-İŞ bölge il başkanları, şube başkanları ve yöneticileri komite başkanları, delegeler ve basın mensupları katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Hüseyin Öz’ün divan başkanlığını yaptığı genel kurula telekonferansla katılarak bir konuşma yaptı. Arslan, Hatay’ın ülkemiz için tarihi ve stratejik önemine vurgu yaptı.

“Hatay, Ülkemizin En Önemli Şehirlerinden Birisidir”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Hatay, sahip olduğu konum ve tarihi nedeniyle ülkemizin en önemli şehirlerinden bir tanesidir. Hatay, farklı kültürlerin, inanışların, anlayışların ve yaşam biçimlerinin bir arada barış içerisinde yaşadığı bir şehirdir. Hatay’ın bu anlamdaki tecrübesi aslında Türkiye için de çok güzel bir örnektir. Bütün bu başarılarının içerisinde HAK-İŞ’in de bu şehirde şubelerimizin yer alması bizi ayrıca mutlu ediyor. Şube Genel Kurulumuzu Hatay’da birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştiriyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi.

“Yeni Bir Hamle Yapmamız Gerekiyor”

Arslan, “Hizmet-İş Sendikası olarak İskenderun şubemizle ve Hatay şubemizle bu şehirde daha fazla varlık göstereceğiz ve daha güçlü bir şekilde yer alacağız. Bu şehrin potansiyeli, önümüze koyduğu imkanlar bugünkü sayılarımızın çok daha ilerisinde bir sendikal yapıyı güçlendirmemiz gerektiğini, çok daha güçlü bir sendikal yapıyı inşaa etmemiz gerektiğini bize işaret ediyor” diye konuştu.

“Pandeminin Ateşini Düşürmeye Başladık”

1 Temmuz’dan itibaren Koronavirüs salgınıyla mücadelede yeni bir dönemin başladığını dile getiren Arslan, “Ülkemiz aşılama konusunda dünyada önemli bir ivme yakaladı. Ciddi bir aşılama ile Pandeminin ateşini düşürmeye başladık. İnşallah yeni bir varyantla karşılaşmadan Türkiye'nin bir an evvel normalleşmesini sağlamamız gerekiyor. Cumhuriyet tarihimizin ve son yüzyılın en büyük felaketi olan Koronavirüs salgını, toplumun bütün kesimlerini, devletimizin işleyişini, milletimizin yaşamını, iş hayatını, işçi-işveren ilişkilerini bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de önemli oranda etkilemiştir. Bu dönemde yaşadığımız yüksek fiyat artışları, enflasyon artışı ve işsizlik bunun getirdiği bir kısım sorunlardır. Bu konuda devletimizin elinden gelen çabayı gösterdiğini biliyoruz” dedi.

“Pandemiyle Mücadelede Liderlik Yaptık”

HAK-İŞ’in hem sorunların çözümü konusunda katkı veren, hem de sorunlarla mücadele etme konusunda birlikte çalışmayı her zaman prensip edinen bir Konfederasyon olduğunu söyleyen Arslan, “Kısa çalışmadan ücretsiz izne, işten çıkarma yasağına kadar pek çok düzenlemede HAK-İŞ’in desteği ve katkısı olmuştur. Pandemi ile mücadele konusunda önderlik ve liderlik yaptık. Konfederasyonumuzda ve sendikalarımızda Pandemi ile mücadele etme konusunda neler yapılması gerektiği konusunda öncülük ettik. Bu konuda toplumumuza da örnek olmaya çalıştık. Bütün bu çabalarımızla beraber inşallah yeni dönemi başarılı bir şekilde devam ettireceğiz ve Türkiye’yi kısa zamanda normalleştirmeye çalışacağız” sözlerine yer verdi.

“HAK-İŞ, Türkiye’nin Her Köşesindeki Üyelerini Kuşatan Bir Konfederasyon”

Ocak ayı istatistiklerine bakıldığında HAK-İŞ’in üye sayısını 700 binin üzerine çıkaran Türkiye'nin en büyük konfederasyonlarından birisi olduğunu dile getiren Arslan, “Konfederasyonumuz, Türkiye'nin her iş kolunda sendikası olan, her iş kolunda hemen hemen toplu sözleşme yapma yetkisini elinde bulunduran, aynı zamanda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de bir sendikası ile 21 Sendikası ve 81 ildeki İl Başkanlıkları ile Türkiye'nin her köşesindeki üyeleri ile Türkiye’yi kuşatan, Türkiye'nin bütün alanlarında varlığını devam ettiren büyük bir Konfederasyondur” dedi.

“HAK-İŞ’in Gücü, Türkiye’nin Gücüdür”

HAK-İŞ’in gücünü Türkiye’nin gücü olarak gördüğünü söyleyen Arslan, “HAK-İŞ bu ülkenin ta kendisidir. Türkiye’nin gücünün HAK-İŞ'in gücü olduğuna gönülden inanıyoruz. Aynı zamanda HAK-İŞ’in büyümesinin Türkiye'nin büyümesi olduğuna inanıyoruz. Buna inanıyoruz ve bunun gereğini yapıyoruz. O nedenle bu ülkenin bu zor döneminde içerden ve dışarıdan kuşatıldığı bu zor ve tarihi dönemde HAK-İŞ olarak büyük bir sorumlulukla karşı karşıyayız. Sadece üyelerimizin haklarını ve hukuklarını değil bu ülkenin geleceği açısından da sorumluluklarımızın farkındayız. Bu ülkenin dayanışmasını, birliğini, kardeşliğini, barışını ve birlikte çalışma anlayışını güçlendirmek, bu ülkenin bütünlüğüne içerden ve dışarıdan gelen her türlü saldırıya karşı dimdik durmak gibi bir sorumluluğumuz ve görevimiz var” diye konuştu.

“Kadın Konusunda Büyük Bir Açılım Gerçekleştirdik”

HAK-İŞ’in kadın üyeler açısından büyük bir açılım gerçekleştirdiklerini vurgulayan Arslan, “Kadın konusunda Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Bu konuda ilk adım atan Hizmet-İş Sendikamızdır. Hizmet-İş Sendikamızın 2019 yılındaki kongresinde işyerlerindeki kadın üyelerimizin sayısı oranında şube kongrelerinde temsil edilmesi değişiklik kararını tüzüğümüzde hayata geçirdik. Bu nedenle kadın konusunda sadece konuşan değil, kadının emeğini, bedenini, değerlerini kutsayan ve bunun için mücadele eden bir noktadayız. Kadın üyelerimizin Konfederasyonumuzda ve sendikalarımızda daha görünür hale gelmeleri ve bu mücadelede daha fazla yer almaları konusundaki mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

“Koşacağız, Mücadele Edeceğiz”

Sendikacılıkta yavaşlamayı, koşmaktan vazgeçmeyi çöküşün başlangıcı olarak nitelendiren Arslan, “Yürümekten bahsetmiyorum, koşmaktan bahsediyorum. Koşacağız, mücadele edeceğiz, yeni hedeflere ulaşacağız. Bizi bekleyen bütün üyeleri kucaklayacağız. Türkiye'nin, dünyanın ve bölgenin en güçlü sendikalarından birisi olacağız. Bu imkansız mı? Elbette değil. Bu hayal mi? Elbette değil. Hayal kuracağız, rüya göreceğiz. Biz sendikal mücadelede yürürken bunları yaptık. Önce başarabiliriz, zirve yapabiliriz dedik. Türkiye'nin işkolunun en büyük işçi sendikasından, Türkiye'nin en büyük sendikasına dedik. 2015 yılındaki kongremizde bunu başardık. Dolayısıyla önce hedef koyacaksınız, önce hayal kuracaksınız, rüyalarını göreceksiniz. Sonra bu hayallerinizi somut hale getireceksiniz. Sonra da bunu hayata geçireceksiniz. Bizim hayallerimiz var, gelecekle ilgili tasavvurlarımız var. Yeni bir dünyayı, yeni bir sendikal inşaayı tasavvurumuzdan vazgeçmeden gerçekleştirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Öz, Belediye ve Sağlık Çalışanlarına Teşekkür Etti

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Hizmet-İş Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Pandemi sürecindeki yoğun ve özverili çalışmalarından dolayı belediye çalışanları başta olmak üzere sağlık çalışanları ve bütün emekçilere teşekkürlerini iletti.

Öz, “Belediye ve sağlık çalışanları olmasaydı bugünleri asla atlatamazdık. Belediye çalışanlarımız sokağa çıkabilmemiz için her türlü imkanı sağladı. Sağlık çalışanlarımız da bizleri canları pahasına hastanelerde yalnız bırakmadılar” dedi.

“850 Bin Emekçiyi Kadroya Kavuşturduk”

Taşerona kadro sürecinin HAK-İŞ tarafından adım adım fakat kararlılıkla yürütüldüğünü belirten Öz, “Taşeron emekçisi arkadaşlarımızı önce sendikalı yaptık, ardından, 2015 Haziran ayından itibaren toplu iş sözleşmesi için bakanlıktan tespit almaya başladık. 2018 yılında 696 sayılı KHK ile kadro süreci tamamlandı. 450 bini yerel yönetimlerde, 400 bini kamuda olmak üzere 850 bin arkadaşımız kadroya geçti” diye konuştu.

“Kapsam Dışı Kalan Emekçiler İçin Mücadelemizi Sürdürüyoruz”

KİT’lerde, hastane bilgi yönetim sistemlerinde ve bir kısım malzemeli işçilik teminine yönelik ihalelerde çalışan 70 bin emekçinin kadro kapsamı dışında kaldığını anımsatan Öz, kapsam dışı kalan emekçiler için mücadelelerini kararlılıkla sürdürdüklerini söyledi.

Genel Kurulda, Antakya Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Namık Mursaloğlu, Hizmet-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Yetim ve Hizmet-İş Sendikası Genel Merkez Kadın Komite Başkanı Hatice Ayhan birer selamla konuşması yaptılar.

HABERE AİT GÖRSELLER :

06 Temmuz 2021 12:59, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu