GENÇ KADIN EMEKÇİLERİN YAYGIN ÖĞRENME YOLUYLA GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ, 2. ULUSÖTESİ TOPLANTISI ARNAVUTLUK'TA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

11 Temmuz 2021 16:17, Haberler


GENÇ KADIN EMEKÇİLERİN YAYGIN ÖĞRENME YOLUYLA GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ, 2. ULUSÖTESİ TOPLANTISI ARNAVUTLUK'TA GERÇEKLEŞTİRİLDİ


Genel Sekreterimiz Eda Güner, 8-9 Temmuz  2021 tarihlerinde Konfederasyonumuz tarafından yürütülen “Genç Kadın Emekçilerin Yaygın Öğrenme Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında Arnavutluk’ta gerçekleştirilen İkinci Ulusötesi toplantısına katılım sağladı. Proje ortağı Arnavutluk Emek Hakları Merkezi (CLR-AL) ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Proje Uzmanı ve İdari ve Teknik İşler Müdürü Recep Bişkin, Proje Uzmanı ve Dış İlişkiler Birim Koordinatörü Merita Jegeni Yıldız, Proje Teknik Uzmanı Emine Aytekin, Proje Uzmanı Merve Yılmaz katılım sağladı. 

Genel Sekreterimiz Eda Güner, “Ortak akılla hareket ettiğimiz bu projemizin hayata geçirilmesinde desteklerini esirgemeyen Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın ve HAK-İŞ Yönetim Kurulumuzun selamlarını iletmek istiyorum. Projemizin kıymetli paydaşları ile burada bulunmaktan memnuniyet duyuyoruz. HAK-İŞ olarak projeli çalışmaya ve uluslararası ortaklıklara çok önem veriyoruz. Bu uluslararası proje ile kurduğumuz güçlü ortaklıklar eğitim modüllerimize ve dijital modül uygulamamıza katkı verecektir” dedi.

“Gençlerin Sendikal Örgütlenmeyi Tanımasını İstiyoruz”

Güner, “HAK-İŞ konfederasyonu olarak 710 bini aşkın üyemizle 20 iş kolunun tamamında örgütlüyüz. Biz katılımın ve sosyal diyalogun çok önemli olduğuna inanıyoruz. Her yaptığımız faaliyette olduğu gibi gençlik çalışmalarında da öncü olmak için çabalıyoruz. HAK-İŞ olarak gençlerin örgütlülük ve sendikal haklar konusunda bilinçlenmesini, gençlerin sendikal örgütlenmeyi tanımasını istiyoruz. Ayrıca gençlerin kararlı, ilkeli, nezaket sahibi ve temsil gücü yüksek bireyler olarak iş gücü piyasasına katkı vermelerini sağlamalarını bekliyoruz. Konfederasyonumuz bünyesinde uzun yıllardır üniversite öğrencilerine staj imkanı sağlıyoruz. Staj süresi boyunca eğitim çalışmaları ile gençlerin sendikal ve çalışma hayatını yakından tanımalarına olanak sağlıyoruz. HAK-İŞ olarak kadın çalışmaları konusundaki öncülüğümüzü, gençlik faaliyetlerinde de başarmak ve çalışma hayatına gençlik adına yeni kavramlar kazandırmak en önemli hedeflerimizdendir” ifadelerine yer verdi.

“HAK-İŞ Yine Bir İlki Gerçekleştirerek Sürdürülebilir Dijital Modüller Hazırlıyor” 

Proje kapsamında akademisyenlerin ve HAK-İŞ uzmanlarının katkılarıyla hazırlanan eğitim modüllerin öneminden bahseden Güner, “Projenin en önemli çıktılarından biri de dijitalleşmeye vurgu yapıyor olmamızdır. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından eğitim modüllerinin e-öğrenme modülü olarak dijital uygulamalara yansıtılması son derece önemlidir. HAK-İŞ olarak yine bir ilki gerçekleştiriyor ve genç çalışanların rahatlıkla ulaşabilecekleri  ve faydalanabilecekleri, sürdürülebilir bir sistemi hayata geçiriyoruz” dedi. 

Proje ortağı Emek Hakları Merkezi Başkanı Edison Hoxha, uluslararası bir projede HAK-İŞ ile proje ortağı olmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, “Toplantı kapsamında genç, kadın ve tüm emekçilerin sorunlarının tartışılması ve çözüm önerileri sunulması önemli buluyoruz. HAK-İŞ’in koordinatörlüğünde gerçekleştirilen proje ile  görüş ve önerilerimizin alınmasını önemli görmekteyiz” dedi. 

Toplantı, HAK-İŞ Genel Sekreterimiz Eda Güner’in, açılış konuşmaları ile devam etti. Genel Sekreterimiz Eda Güner, “Konfederasyonumuz tarafından yürütülen “Genç Kadın Çalışanların Yaygın Öğrenme Yoluyla Güçlendirilmesi Projemizin İkinci Ulusötesi Toplantısı kapsamında proje ortakları ile bir araya gelmekten dolayı mutluluk duyuyoruz” ifadelerinde bulundu.

Toplantı, proje teknik uzmanı Emine Aytekin’in “Endüstriyel İlişkiler Sisteminde Yetkinlik ve Hakimiyetin Kazandırılması Rehberi” ve  “Sendikal Kültüre Hakimiyet Rehberi” modüllerinin sunumu ile devam etti. Ayrıca, Proje Uzmanı ve İdari İşler Müdürü Recep Bişkin, HAK-İŞ tarafından düzenli olarak uygulanan ve genç istihdamını destekleyen staj uygulamasına ilişkin katılımcılara ayrıntılı bilgi verdi. 

Proje ulusal ortağı Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim görevlisi Musab Talha Akpınar proje kapsamında geliştirdikleri mobil aplikasyon ve web sitesi ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi. Sunumlardan sonra, katılımcıların eğitim modüllerine ve mobil aplikasyona ilişkin görüş ve değerlendirilmeleri alındı. Toplantılar, HAK-İŞ Proje Ekibinin ve proje ortaklarının Arnavutluk Emek Hakları Merkezi (CLR.AL) ziyareti ile son buldu. 

Güner’in BSPSH Konfederasyonu Başkanı Kalaja’ya Ziyaret

Genel Sekreterimiz Eda Güner, 9 Temmuz 2021 tarihinde BSPSH Konfederasyonu Genel Başkanı Gezim Kalaja’yı ziyaret etti. Ziyarette Güner’e, İdari İşler Müdürü Recep Bişkin ve Dış ilişkiler Koordinatörü Merita Jegeni Yıldız eşlik etti.

11 Temmuz 2021 16:17, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu