ÖZ İPLİK-İŞ SENDİKAMIZ 44 YAŞINDA

06 Ağustos 2021 22:26, Haberler


ÖZ İPLİK-İŞ SENDİKAMIZ 44 YAŞINDA


Genel Başkan Vekilimiz Dr. Osman Yıldız, 6 Ağustos 2021 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Öz İplik-İş Sendikamızın 44. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri ve 3. Instagram Fotoğraf Yarışması Ödül Törenine katıldı.

Öz İplik-İş Sendikamızın 44. Kuruluş Yıldönümü ve Fotoğraf Yarışması Ödül törenine, Genel Başkan Vekilimiz Dr. Osman Yıldız, Genel Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Öz, Öz İplik-İş Sendikamızın Genel Başkanı Rafi Ay, HAK-İŞ Kültür Sanat Komite Başkanımız Birsen Çiçek Odabaşı, Öz İplik-İş Sendikamızın Yönetim Kurulu üyeleri Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Öz İplik-İş Sendikamızın üyesi işçiler ile basın mensupları katıldı.

Genel Başkan Vekilimiz Dr. Osman Yıldız konuşmasının başında Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın selamlarını iletti. Yıldız, geçtiğimiz günlerde Koronavirüs salgınına yakalanan Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın sağlık durumunun daha iyi olduğu müjdesini vererek, acil şifalar dileğinde bulundu.

“Ortak Akıl Ortamları Oluşturuyoruz”

Sendikal harekette genel kurulların, kuruluş yıldönümlerinin, anma günlerinin ve çeşitli aktivitelerin son derece önemli olduğunun altını çizen Yıldız, “Kuruluş yıldönümlerini, diğer anma etkinlik etkinliklerini, faaliyetlerin açılış ve kapanış programlarını da eklersek sendikal harekette ortak akılla oluşturacak ortamları oluşturmuş oluyoruz” dedi.

“Kamuoyuna Yönelik Çalışmalar Yapıyoruz”

Yıldız, “Sendikacılık bir kitle hareketi olduğu için kitleselliği başaran, kitlesel hareketi hayatımıza yansıtan ortamları, mekanizmaları ve fırsatları da oluşturmamız gerekiyor. Dolayısıyla bu tip toplantılar son derece önemlidir. Eğer biz bunları yapmazsak, düşündüklerimizi paylaşacağımız ortamları, tartışacağımız ortamları bulamamış oluruz. Kitlesel hareketlerde Türkiye ve dünya kamuoyuna yönelik çalışmalarımızı yapıyoruz. Eğer bunları yapmazsak ortak aklı oluşturamayız” şeklinde konuştu.

“Önemli Olan Doğru ve İlkeli Olanı Yapmaktır”

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun ve sendikaların doğruyu yapmayı önemsediğini dile getiren Yıldız, “Bizim için önemli olan doğru olanı ve ilkeli olanı yapmaktır. Kararlı olanı, onurlu, şeffaf ve güvenilir olanı bulmamız önemlidir. Bizim bütün gayretimiz, ilkelerimiz doğrultusunda bu faaliyetlerimizi hayata geçirmektir. Biz sadece çalışma hayatının sorunlarını değil bütün sorunları ele alıyoruz. Bütün sorunları bizim çözme gibi bir görevimiz yok ama bütün sorunlara bakış açımız ve mücadelemiz önemlidir” dedi.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Instagram Fotoğraf Yarışması’ndan dolayı Öz İplik-İş Sendikamızı kutlayan Yıldız, “Burada bir fotoğraf yarışması, bir sanat olayı var. Bunun için Öz İplik-İş Sendikamızı ayrıca kutluyorum. HAK-İŞ Konfederasyonu’nda da Mahmut Arslan Genel Başkan olduktan sonra birçok sanatsal faaliyeti başardık” dedi. Sanatla ilgili yapılan faaliyetlerin, insanları sanat yönünde düşünmeye sevk ettiğini söyleyen Yıldız, “Bu tür faaliyetleri yapmak güzeli ve doğruyu arama yönünde bizi yönlendirmiş oluyor. Güzel bir eser bize şu motivasyonu veriyor; demek ki biz de doğru bir eser yapabiliriz. Bir başka yerde aynı eserin daha iyisini yapabiliriz motivasyonunu veriyor” diye konuştu.

Sanatsal faaliyetlerin insanları doğru düşünmeye sevk ettiğini belirten Yıldız, “HAK-İŞ’te de Fotoğraf Yarışması olsun, Kısa Film Yarışması olsun çok önemli etkilerinin olduğunu görüyoruz. Gittikçe daha çok katılım olduğunu görüyoruz. Yüzlerce, binlerce katılım var. İnsanların daha iyiyi aramakta, daha iyi bir kareyi bulmakta, daha iyi bir film yapmakta bir gayret sarf ettiklerini görüyoruz” sözlerine yer verdi.

Yıldız, “Öz İplik-İş Sendikamızın 44. Kuruluş Yıldönümünü kutluyorum. Sendikalarımızın vefa konularına büyük bir önem verdiğini belirtmek istiyorum. Bunu Öz İplik-İş Sendikamız yapıyor, diğer sendikalarımız yapıyor. Biz HAK-İŞ Konfederasyonu olarak özellikle Mahmut Arslan Bey ile beraber başlayan süreçte kurucularımızdan başlayarak kimin emeği varsa, kimin gayreti varsa bunun son derece önemli olduğunu belirtmek istiyorum. HAK-İŞ Konfederasyonu tarihinde, sendikalarımızın tarihinde hayatını kaybedenlere rahmet, yaşayanlara sağlıklar diliyorum” sözlerine yer verdi.

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun yarım yüzyılı yakalamak üzere olduğunu söyleyen Yıldız, “Bunların son derece önemli tarihler olduğunu, kurumların geleceği için önemli olduğunu belirtmek istiyorum. HAK-İŞ Konfederasyonu 50 yılına yaklaşıyor. İnşallah sendikalarımızla beraber 50 yılı, 100 yılı hep beraber deviririz. Bizlerden sonraki nesiller de bunlara sahip çıkarak yollarına devam ederler. Çünkü Türkiye’nin ve dünyanın HAK-İŞ Konfederasyonuna ve sendikalarımıza ihtiyacı var. Biz hayatın gerçeklerinden doğduk ve öyle de devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Nice 44 Yıllara”

Öz İplik-İş Sendikamızın Genel Başkanı Rafi Ay, 44 yıl önce, alın teri için yola çıkanların izinde yılmadan mücadele ettiklerini belirterek, “HAK-İŞ çatısı altında; 43 yılı geride bıraktığımız şu anlarda nice 44 yıllara diyerek, enerji ve heyecanımızı yenilemenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

Tekstil işkolunun Türkiye’nin en önemli sektörlerinden birisi olduğunu söyleyen Ay, “Çalışmalarımızda azimli ve kararlıyız. Öz İplik-İş Sendikası olarak tekstil emekçilerinin hak mücadelesini kararlılıkla sürdürüyoruz ve sürdürmeye de devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Öz İplik-İş Sendikasının 44. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde sadece Öz İplik-İş Sendikası üyelerine açık olan ve geleneksel hale getirdikleri “Tekstil Sektöründe Emek” temalı 3. Instagram Fotoğraf Yarışması’nı düzenlediklerini anımsatan Ay, “Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz yarışmamız her geçen yıl daha da anlamlı hale geliyor. Bu yarışmayla tekstil sektörüne emeğiyle değer katan çalışanların, kendi emeklerini fotoğraf aracılığı ile ifade etmelerine olanak sağlıyoruz. Üyelerimiz fotoğraf yoluyla emeklerini ortaya koydular” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Öz İplik-İş Sendikamızın Kuruluş Yıldönümü pastası kesildi. 

Yarışmada Dereceye Girenler Ödüllendirildi

Kuruluş Yıldönümü kapsamında HAK-İŞ Kültür-Sanat Komitesi Başkanımız Birsen Çiçek Odabaşı’nın jüri üyesi olarak yer aldığı, Öz İplik-İş Sendikası üyelerinin Instagram üzerinden katılım sağladığı “Tekstil Sektöründe Emek” konulu Instagram fotoğraf yarışmasının sonuçlarını açıklanarak, dereceye giren üyelere hediyeleri takdim edildi.

Yarışmada dereceye girenlere paketleri Genel Baskanvekilimiz Dr. Osman Yıldız, Genel Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Öz, Öz İplik-İş Sendikamızın Genel Başkanı Rafi Ay ve Genel Başkan Yardımcısı Muzaffer Birdoğan tarafından takdim edildi. 

“Tekstil Sektöründe Emek” konulu Instagram fotoğraf yarışmasını jürisinde yer alan HAK-İŞ Kültür Sanat Komitesi Başkanı Birsen Çiçek Odabaşı, Öz İplik-İş Sendikası Basın Müşaviri Didem Boztaş, Kemal Yıldıztaş, Emre Polatel, Anadolu Ajansı Muhabiri Özcan Yıldırım’a katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

Yarışmada dereceye girenlere paketleri Genel Başkan Vekilimiz Dr. Osman Yıldız, Genel Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Öz, Öz İplik-İş Sendikamızın Genel Başkanı Rafi Ay ve Genel Başkan Yardımcısı Muzaffer Birdoğan tarafından takdim edildi.

06 Ağustos 2021 22:26, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu