YILDIZ, “TÜRK KIZILAY’A 200 BİN TL’LİK BAĞIŞTA BULUNDUK”

23 Ağustos 2021 16:35, Haberler


YILDIZ, “TÜRK KIZILAY’A 200 BİN TL’LİK BAĞIŞTA BULUNDUK”


ÖZ SAĞLIK-İŞ SENDİKAMIZDAN TÜRK KIZILAY’A 200 BİN TL BAĞIŞ

Genel Başkan Vekilimiz Dr. Osman Yıldız, 23 Ağustos 2021 tarihinde afet bölgelerinde mağdur olan vatandaşlara ulaştırılmak üzere konfederasyonumuza bağlı Öz Sağlık-İş Sendikamızın Genel Başkanı Devlet Sert ile Türk Kızılay arasında düzenlenen bağış törenine katıldı. Törende Öz Sağlık-İş Sendikamız tarafından Türk Kızılay’ına 200 bin TL’lik bağışta bulunuldu.

Törene Genel Başkan Vekilimiz Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ Genel Sekreterimiz Eda Güner, Öz Sağlık-İş Sendikamız Genel Başkanı Devlet Sert, Öz Sağlık-İş Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri, Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Murat Ellialtı, Türk Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can, HAK-İŞ Afet Komitesi Başkanı Recep Bişkin, uzman yardımcılarımız Fatoş Can, Mert Tezer ve Mert Demir katıldı.

“Bütün Mazlumlara Borcumuz Var”

Törende konuşan Yıldız, böylesine anlamlı bir günde bir araya gelmekten dolayı duydukları memnuniyeti belirterek, “HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın ortaya koyduğu, ‘ülkemizin, bölgemizin ve küremizin, bütün mazlumlarının bizden alacağı var. Bütün mazlumlara HAK-İŞ’in borcu var’ prensibiyle hareket ederek, çalışanlara, mağdur ve mazlum olanlara ulaşıp, onlara katkı vermek üzere kendisini disipline eden, kendisine bu yönde hedefler koyan bir anlayışımız var” diye konuştu.

“Kızılay ve AFAD İle Gurur Duyuyoruz”

Yıldız, düzenlenen bağış töreninin Türkiye’de bir örnek olması dileğinde bulunarak, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Türkiye bağış konusunda dünyanın yüz akı haline gelerek, birinci sırada yer almaktadır. Kızılay ve AFAD olmak üzere bütün yardım kuruluşlarımız ile gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Genel Başkan Vekilimiz Osman Yıldız, yardım konusunda HAK-İŞ Konfederasyonu olarak dünyada ve Türkiye'de hem mali destek hem de örgütsel kapasite olarak her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirtti. 

“Kızılay İle İşbirliğimiz Artıyor”

Yıldız, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın talimatlarıyla kurulan HAK-İŞ Afet Komitesi’nin Karadeniz bölgesinde selden olumsuz etkilenen üç ilde çalışmalara katılarak gerek kamu gerekse Sivil Toplum Kuruluşları ile koordine olup afetzedelerin ihtiyaçlarını tespit ve teslim konusunda sahada görev aldığını ifade etti. Yıldız, “Bugün çok gururlu bir günü yaşıyoruz. Kızılay'a ile işbirliğimizin yeni bir aşamasını hayata geçirmekten dolayı büyük gurur yaşıyoruz” dedi.

“Türkiye Büyük Afetlerle Mücadele Ediyor”

Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Türkiye’nin son zamanlarda büyük afetlerle mücadele ettiğini belirterek, “Türkiye önemli bir süreçten geçiyor ve büyük afetlerle boğuşuyor. Bizler de üyelerimizden gelen talep doğrultusunda nasıl bir katkı veririz anlayışıyla, 200 bine yaklaşan üyemiz adına 200 bin lira bağış ile katkıda bulunmak istedik. İlerleyen zamanlarda bunu daha da güçlendirerek yine Kızılay’ımızın önderliğinde bu faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Allah ülkemizi kazalardan, belalardan ve afetlerden korusun. Kızılay burada önemli bir görev üstlenmiştir. Gönüllü olarak bu görevi başarıyla yerine getiriyor” diye konuştu.

“HAK-İŞ Konfederasyonumuza Teşekkür Ediyorum”

Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Murat Ellialtı konuşmasında Öz Sağlık-İş Sendikası tarafından yapılan bağışın çok anlamlı olduğunu ifade ederek, “Bugün çok anlamlı bir etkinlik için burada toplanmış bulunuyoruz. HAK-İŞ Konfederasyonumuz ve konfederasyonumuza bağlı Öz Sağlık İş Sendikası ülkemizin son zamanlarda yaşadığı afetlerde kullanılmak üzere bağışta bulunacaklar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Afetle mücadele tüm toplum tarafından yürütülmesi gereken bir çaba. Konfederasyonumuz ve sendikamız bu anlamlı katkılarıyla gücümüze güç katıyorlar. Bizlerde bu anlamlı desteklerini emanet olarak kabul edip ilgili yerlere ulaştırmak gayreti içinde olacağız” diye konuştu.

“Alan El İle Veren El Arasında Köprü Oluyoruz”

Türk Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can’da konuşmasında “Bu bağış bizim için çok önemli. Neden mi önemli? Çünkü bu emeğin ve alın terinin direkt adresinden gelen bir bağış. Bu bakımdan çok önemsiyoruz. Bizler 154 yıldan bu yana veren el ile alan el arasında köprü vazifesi olduk ve olmaya da devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu. Konuşmaların ardından sembolik 200 bin TL’lik çek, Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Murat Ellialtı’ya teslim edildi.

Törenin sonunda Genel Başkan Vekilimiz Dr. Osman Yıldız, Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Murat Ellialtı’ya HAK-İŞ tarafından Hatay Ormanları Ağaçlandırma Arazisine adına yapılan fidan bağışı sertifikasını takdim etti.


23 Ağustos 2021 16:35, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu