HAK-İŞ BAŞKANLAR KURULU TOPLANDI

31 Ağustos 2021 16:47, Haberler


HAK-İŞ BAŞKANLAR KURULU TOPLANDI


HAK-İŞ Başkanlar Kurulu Toplantısı, 31 Ağustos 2021 tarihinde Genel Başkanımız Mahmut Arslan Başkanlığı’nda HAK-İŞ Genel Merkezi’nde video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcılarımız Dr. Osman Yıldız, Yunus Değirmenci, Mehmet Şahin, Av. Hüseyin Öz ve HAK-İŞ Genel Sekreterimiz Eda Güner’in yanı sıra konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkanları katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, toplantıda çalışma hayatının güncel sorunları, ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan Kovid süreci, aşının önemi ve son zamanlarda yaşanan doğal afetlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

“Tüm Teşkilatımıza Teşekkür Ediyorum”

Arslan, “Uzun bir aradan sonra yeniden bir araya geldik. Hastalık sürecinde beni yalnız bırakmayan, öncelikle Başkanlar Kurulumuza, sendikalarımıza ve tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Zor ve uzun bir süreci tamamladık ama bir süre daha dikkat etmemiz, tedbiri elden bırakmamamız gerekiyor” diye konuştu.

“30 Ağustos Türk Milletinin Dirilişidir”

Ülkemizin özgürlük temellerinin atıldığı ve yurdumuzun düşmanlardan kurtulduğu 30 Ağustos’un Türk milletinin yeniden küllerinden dirilişi olduğunu belirten Arslan, “30 Ağustos ülkemize karşı başlatılan işgalin sona ermesinin en önemli adımlarından birisidir. 30 Ağustos zaferini ortaya koyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarına ve ülkemiz için şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Bugün onların yaptığı mücadelenin ne kadar değerli olduğunu bir kez daha görüyoruz” diye konuştu.

“Ciddi Tedbirler ve Çalışmalar Gerçekleştirdik”

Pandemi döneminde HAK-İŞ Konfederasyonumuz ve bağlı sendikaların üzerlerine düşen görevleri yerine getirme konusunda büyük bir hassasiyet gösterdiğini vurgulayan Arslan,  “Ulusal ve uluslararası alanda yaptığımız işbirliği çalışmaları ile pandemi sürecinde üzerimize düşen sorumlulukları en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Bu konuda ciddi tedbirler ve çalışmalar gerçekleştirdik” dedi. 

Arslan, pandemi sürecinde devletin ve ilgili bakanlıkların görevlerini en iyi şekilde yerine getirirken, sivil toplum örgütü olan sendikaların bu mücadelede ne kadar önemli olduğunun bir kez daha görüldüğünü belirtti. Arslan, “HAK-İŞ olarak göstermiş olduğumuz çalışmalar ve bu konudaki tutumumuz, Türkiye’ye örnek olmuştur” dedi.

“Aşı Konusunda Bilgisizlik Var”

Koronavirüsle mücadelede en etkin yöntemin aşılama olduğunu belirten Arslan, “Aşı konusunda Türkiye’de bilgi eksikliği var. Ayrıca bazı çevrelerin milletimizin hayrına olmayan bir kısım yorumları, konuşmaları toplumu olumsuz olarak etkiliyor. Bu hastalık çok ağır bir hastalık. Bize düşen de bu bilgisizliği gidermek. Üyelerimizin, yöneticilerimizin ve çalışanlarımızın bu konudaki eksiklikleri varsa bunları gidererek aşı olmalarını sağlamamız gerekiyor” hatırlatmasında bulundu.

“İçimiz Yanıyor”

Türkiye’nin son zamanlarda büyük afetlerle karşı karşıya kaldığını ve HAK-İŞ’in üzerine düşen sorumluluğu yerine getirme noktasında yetkililer ve yardım kuruluşlarıyla ortak olarak hareket ettiğini belirten Arslan, “Türkiye yakın tarihinde karşılaşmadığı bir yangınla karşılaştı. Ardından Karadeniz bölgemizde meydana gelen sel felaketi bizleri derinden üzdü. HAK-İŞ Afet Komitemiz bizzat sahada yer aldı. Felaketin yaşandığı illerde başkanlıklarımız ile koordineli bir şekilde çalışarak, felakete ilk müdahale eden örgütlerden birisi oldu. Bu komitemizde yer alan arkadaşlarımıza ve il başkanlıklarımıza teşekkür ediyorum. Herkesin ne yapacağını bilmediği bir anda vatandaşlarımızın ihtiyaçları temin edilerek, büyük bir boşluğu doldurmuş olduk” diye konuştu.

“Adaletsiz Bir Uygulamayla Karşı Karşıya Kaldık”

696 sayılı KHK’nin getirdiği düzenleme karşısında HAK-İŞ’e üye birçok çalışanın başka işkollarına geçirildiğini hatırlatan Arslan, “696’nın adaletsiz, hukuksuz durumunun bizlere bir fatura ödettireceğini biliyorduk ve bunu önceden önlemeye çalıştık. Cumhurbaşkanımızdan, ilgili bakanlıklara kadar siyasetin her aktörüyle görüşmelerimize rağmen ne yazık ki bu korktuğumuz başımıza geldi. Üç sendikamız üyelerimiz istifa etmediği halde, sırf 696’nın getirdiği yeni düzenleme ile başka iş kollarına gitti ve sendikalarımız barajın altında kaldı” dedi.

“Kamu Toplu İş Sözleşmesi Hayırlı Olsun”

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, TÜRK-İŞ Konfederasyonu ile ortaklaşa yürütülen 2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü’nün tüm çalışanlara hayırlı olması temennisinde bulunan Arslan, “Bu sözleşmede, 696 sayılı KHK’dan kadro alan arkadaşlarımızın sorunlarının çözümü konusunda büyük bir çaba sarf ettik ve bunu büyük ölçüde başardık. Hem ekonomik anlamda hem de idari anlamda bu toplu iş sözleşmesi tarihi bir sözleşme oldu” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Toplantıda genel Başkan Yardımcılarımız ve sendikalarımızın başkanları da söz alarak gündeme, çalışma hayatına ve işkollarında yaşanan sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulundular. 


31 Ağustos 2021 16:47, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu