ARSLAN, JAPONYA İŞÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU(RENGO) İLE VİDEO KONFERANS YÖNTEMİYLE BİR ARAYA GELDİ

08 Eylül 2021 17:36, Haberler


ARSLAN, JAPONYA İŞÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU(RENGO) İLE VİDEO KONFERANS YÖNTEMİYLE BİR ARAYA GELDİ

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 8 Eylül 2021 tarihinde Japonya İşçi Sendikaları Konfederasyonu (RENGO) Başkanı Rikio Kozu, Asya Pasifik eski Genel Sekreteri ve RENGO Genel Başkan Baş Danışmanı Noriyuki Suzuki ve Politikalar Bölüm Başkanı Masahiro Yamao ile video konferans yöntemiyle bir araya geldi.

Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Sekreterimiz Eda Güner ve HAK-İŞ Dış İlişkiler Koordinatörü Merita Jegeni Yıldız katıldı. 

“Japonya’yı Tebrik Ediyorum”

Arslan, Tokyo’da 23 Temmuz’da başlayan 2020 Yaz Olimpiyat Oyunlarında Japonya’nın büyük bir başarı gösterdiğini hatırlatarak, “Bu yıl düzenlenen olimpiyatlarda Japonya’nın büyük başarısını, ev sahibi olarak gösterdikleri titizlik ve misafirperverliği ve büyük bir organizasyonu başarı ile gerçekleştirmelerinden dolayı sizleri ve Japon halkını tebrik etmek istiyorum” dedi.

“Salgınla Mücadelede İşbirliğimizi Artırmalıyız”

Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonu’nun bütün dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını konusunda ulusal ve uluslararası düzeyde yürüttüğü çalışmalara değinerek, salgınla mücadelede her iki ülkenin birlikte hareket etmesi gerektiğine vurgu yaptı. Arslan, “Kovid-19 salgını ile ilgili ülkelerin yaptıkları çalışmaları yakından takip ediyoruz. HAK-İŞ olarak hem ulusal hem de uluslararası düzeyde dayanışmamızı daha da artırmamız gerektiğini, Kovid-19 konusunda mücadelede işbirliğimizin daha da geliştirilmesini istiyoruz” diye konuştu.

“Yoksul Ülkeler Aşıya Ulaşamıyor”

Yoksul ülkelerde görülen vakaların giderek arttığını ve aşıya ulaşılamadığı için birçok ülkede masum insanların salgından dolayı hayatlarını kaybettiğini belirten Arslan, “G-20 ülkelerinin, bütün yoksul ülkelerin aşıya ulaşımı konusunda önemli adımlar atmasını, bunun uluslararası bir organizasyonla gerçekleştirilmesi gerektiğinin altını ısrarla çizmek istiyorum. Kovid-19 salgını sadece ulusal düzeyde yapılan mücadele ve tedbirlerle başarılacak bir iş değil. Bütün insanlığa yetecek bir aşı ve bütün insanlığı kapsayacak bir mücadele yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu. Arslan, yoksul ülkelerin aşıya daha kolay ulaşmalarının sağlanması konusunun ITUC İcra Kurulu gündemine alınması talebini dile getirdi. 

Kozu: “Sizleri İyi Gördüğüm İçin Çok Mutluyum”

Rikio Kozu, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın Kovid-19 hastalığına yakalandığından dolayı büyük bir üzüntü duyduğunu ifade ederek, “Öncelikle bu kadar zor bir zamanda, sizin de Kovid-19 hastalığını geçirmenizden dolayı çok üzgünüm, sizleri iyi gördüğüm için çok mutluyum ve bundan sonra da iyi olmanızı diliyorum. Kovid-19 bütün dünyada tüm ülkelerin hem ekonomilerini hem de işçilerini ciddi olarak yaraladı” diye konuştu.

Görüşmede ayrıca sendikal faaliyetler, Konfederasyonlar arasındaki işbirliğinin artırılması, ITUC ve ITUC AP çerçevesinde işbirliğinin güçlendirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundu. 


HABERE AİT GÖRSELLER :

08 Eylül 2021 17:36, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu