YILDIZ, LİBERYA LLC KONGRESİNE KATILDI

29 Eylül 2021 16:13, Haberler


YILDIZ, LİBERYA LLC KONGRESİNE KATILDI

“SENDİKALAR UMUT VE GELECEĞİN ADIDIR”

Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, Liberya LLC Kongresinde yaptığı konuşmada, sendikaların en önemli görevinin mücadele etmek, çözüm bulmak, çözüm önermek, iyi başarı örnekleri oluşturmak olduğunu belirterek, “Çünkü biz biliyoruz ve inanıyoruz ki; sendikalar bizi daha da güçlendirir, sendikalar işçi gücünü arttırır, sendikalar umut ve geleceğin adıdır” dedi. Yıldız, HAK-İŞ’in dünyanın her bir köşesinde, sendikal hareketi daha da güçlendirmek için bilgi ve deneyimlerini paylaşmaya hazır olduğunu ifade etti. 

Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, 29 Eylül 2021 tarihinde Liberya LLC Kongresine katılarak bir konuşma yaptı. Yıldız, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın başarı dileklerini ileterek başladığı konuşmasında, “ITUC'un gurur verici bir üyesi olarak, ITUC çatısı altındaki iş birliklerimizi uluslararası düzeyde, dünyanın her yerinde, özellikle burada Afrika'da, bağlı kuruluşlarıyla sürdüreceğiz” dedi. 

“HAK-İŞ Daha Güçlü ve Daha Büyük Olmaya Devam Ediyor”

HAK-İŞ'in Türkiye'de 750.000 üyesi bulunduğunu, HAK-İŞ’in güçlü bir müttefik ve uluslararası sendikalar ailesinin bir üyesi olduğunu ifade eden Yıldız, HAK-İŞ’in daha güçlü ve daha büyük olmaya devam ettiğini söyledi.

Yıldız, sendikal hareketin birçok temel unsura ihtiyacı bulunduğunu belirterek, “ITUC'un son kongresinde Saygıdeğer Genel Sekreter Sharan Burrow ve Başkan Eyyuba’nın önderliğindeki yeni yönetim sayesinde dünyadaki tüm çalışanları daha güçlü yapacak ve onlar için hayatı daha kolaylaştırıcı bir unsur olacaktır. Sendika liderlerinin yaklaşımları, usulleri, söylemleri, değerleri, hedefleri, kişilikleri başarı, güçlü ve etkin bir sendikacılık için son derece önemlidir” dedi. 

“Dünyanın Her Köşesinde Sendikal hareketi Güçlendirmeye Hazırız”

LLC’nin, dayanışma ve iş birliği aracılığıyla sorunları birçok başlık altında sıraladığını ifade eden Yıldız, “Bu tür zorluklara çözümler bulmamız gerektiğini bilmeliyiz. Araçlar ve yollar bulmalıyız. Kaynaklarımızı seferber etmeli ve kullanmalıyız. Yol ve yöntemleri biz bulacağız ve kaynaklarımızı seferber edeceğiz. Bu durum bizi kararlı, üretken, pozitif ve sonuç odaklı bir yaklaşıma sahip olmamıza iter. HAK-İŞ olarak dünyanın her bir köşesinde, sendikal hareketi daha da güçlendirmek için bütün bilgi, deneyim ve kaynaklarımızı paylaşmaya hazırız” diye konuştu. 

“Sorunlara Karşı Mücadele Etmek Sendikaların Görevidir”

STK kavramının önemine değinen, AB’nin STK’ları “Sorumlu kadın ve erkeklerin bir araya gelerek, toplumsal iyiyi desteklemek amacıyla pozitif değerler etrafında kurduğu örgütler” olarak tanımladığını ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:

“Bu, özellikle Covid-19’un ağır şartları altında, bize toplumların pozitif gelişim ve ilerlemesi için sorumlu olmayı gösterir. Bu amaçla sendikalar olarak biliyoruz ki tüm dünyada; daha fazla işçiyi örgütlenmeyi gerçekleştirmek, başarılı toplu pazarlık görüşmelerini sağlamak, etkili sosyal diyaloğu yürütmek, işçilerin ücretlerini, maaşlarını ve gelirlerini korumak ve arttırmak, kayıt dışı ekonomiyle mücadele etmek, kadınları her boyutta güçlendirmek, daha fazla insan hakları, sendikal haklar, göçmen hakları elde etmek. Bütün bunlar zor ve yorucudur fakat bir o kadar da değerli ve onurlu bir iştir. Sorunlara karşı mücadele etmek, öneri getirmek, başarı örnekleri sunmak sendikaların işi ve görevidir.”

“Sendikal Eğitimin Önemine İnanıyoruz”

Yıldız, sendikal eğitimin önemine değindiği konuşmasında, “Son zamanlarda üyelerimizin eğitimi adına yenilikçi bir sendikal eğitim seferberliğimiz var. Bunun ilk ayağını ilgili kamu kuruluşları ile iş birliği içinde ilk yardım eğitimi, ikinci ayağını ise ekipler halinde gruplara yönelik kurtarma ve yardım eğitimi oluşturmaktadır. Bunun sendikal harekette önemli bir atılım olacağına inanıyoruz” dedi. 

“Sendikalar Umut ve Geleceğin Adıdır”

Mücadele etmek, çözüm bulmak, çözüm önermek ve iyi başarı örnekleri oluşturmanın sendikaların görevleri olduğunu ifade eden Yıldız, “Çünkü biz biliyoruz ve inanıyoruz ki; sendikalar bizi daha da güçlendirir, sendikalar işçi gücünü arttırır, sendikalar umut ve geleceğin adıdır. Güvenilir örgütler oluşturmayı başardığımızda emekçiler için de güveni oluşturmuş oluruz. Değişim bizim için yenilenmek etkin ve gelişmeye açık olmak sendikal değerlere daha güçlü sahip çıkmak anlamına gelmektedir.  Üretim ve teknolojide radikal değişimler olabilir. Ancak sendikalar için emeği savunmak vardır ve bu değişmez” dedi.

“Tam Bir Umut, İnanç ve Motivasyona Sahibiz”

HAK-İŞ’in, sendikal mücadele için tam bir umut, inanç ve motivasyona sahip olduğunu ifade eden Yıldız, “Bu çerçevede HAK-İŞ olarak son zamanlarda; 5 kat büyümeyi başardık, kadınları, örgütlenme ve liderlik konusunda güçlendirmeyi başardık, Türkiye'de, dünyadaki neo-liberal politikalara karşı büyük bir gelişme olan taşeron işçileri örgütlemeyi ve taşeron sistemini sonlandırmayı başardık. Yakın zamanda Kamu Çalışanları için Toplu İş Sözleşmesi Çerçevesi ile taşeron işçilerinin kadroya geçişinin kalan sorunlarını çözmeyi başardık” dedi. 

“İşverenlerle Sosyal Diyalog Modeli Geliştirilmeli” 

Bütün bu başarıları birçok diğer başarının yanında elde ettiklerini söyleyen Yıldız, “Aslında ‘kuralları değiştirdik.’ Uzun bir yolumuz olduğunu biliyoruz ama bu uzun yolculuğa devam etmeye hazırız. Sendikaların özel sektör çalışanlarının daha hızlı örgütlenmesi için işverenlerle bir sosyal diyalog modeli geliştirmesinin gereğine inanıyoruz” dedi. 

“Her Zaman Umutlu, İyimser ve Güçlü Olacağız”

Yıldız, “Bu yolculukta, politik irademiz olduğu müddetçe daha güçlü, ITUC’a sahip olduğumuz müddetçe küresel dayanışma ve iş birliğimiz olduğu müddetçe sendikal mücadele için her zaman umutlu, iyimser ve güçlü olacağız. Ayrıca bizim için uluslararası sosyal standartları belirleyen ILO vardır. İkinci yüzyılına giren ILO'nun devreden ve askıda kalan bazı temel sorunları da çözeceğine inanıyorum ve diliyorum” dedi. 

Türkiye ile Liberya arasındaki ilişkilerin giderek gelişmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Yıldız, THY’nin Monrovia'ya bir an önce direkt uçuşa başlayacağına yönelik umudunu dile getirdi. 

Kongre öncesinde Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in sponsorluğunu yaptığı  “Covid 19 salgını sonrasında İş Dünyasında Sözleşme Yapmak, Sanayi Eylem ve Adil Paylaşımı İçin İşçilerin Gücünü Artırmak” konulu bir eğitim programı gerçekleştirildi. 


HABERE AİT GÖRSELLER :

29 Eylül 2021 16:13, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu