ARSLAN, ÜRDÜN ÇALIŞMA BAKANI NAYEF STEITIEH İLE GÖRÜŞTÜ

05 Kasım 2021 10:29, Haberler


ARSLAN, ÜRDÜN ÇALIŞMA BAKANI NAYEF STEITIEH İLE GÖRÜŞTÜ  

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Öz ile birlikte 4 Kasım 2021 tarihinde Ürdün Çalışma Bakanı Nayef Steitieh ile görüştü. 

Genel Başkanımız Arslan’a, Genel Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Öz, HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi, Dış İlişkiler Uzmanımız Ahmet Halfaya, GFJTU Genel Başkanı Mazen Al-Ma'aita ve T.C. Amman Konsolu Abdullah Subaşı eşlik etti. 

Çalışma Bakanı Nayef Steitieh, Türkiye ve Ürdün’ün iki dost ve kardeş  ülke olduğunu ve ilişkilerinin çok eskiye dayandığını belirterek, “İki ülke arasındaki ilişkiler karşılıklı saygıya dayalı olup, iki ülke halkının menfaatleri için hep birlikte gelişmeyi hedeflemektedir. Türkiye’nin son yıllarda elde ettiği başarı ve her alanda gerçekleştirdiği atılımdan dolayı son derece memnuniyet duyuyoruz” dedi. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Çalışma Bakanı Nayef Steitieh’i yeni görevi dolayısıyla tebrik etti. Türkiye ve Ürdün arasındaki dostane ilişkilerin önemine değinen Arslan, iki ülkenin bölgesel meseleler başta olmak üzere pek çok konuda ve Filistin Davası konusunda büyük ölçüde ortak hareket edildiğini söyledi. Arslan, Suriye’den gelen mülteci konusuna da değinerek, “Mülteci dalgaların külfetini en fazla hisseden ülkeler Türkiye ve Ürdün'dür” dedi. 

HAK-İŞ ve GFJTU arasındaki ilişkilerin son derece derin ve geçmişi bulunduğunu ifade eden Arslan, “Birçok uluslararası platformlarda birlikte çalışmaktayız. Üstad Mazen Al-Ma'aita hem GFJTU Başkanlığı hem de ATUC Başkanlığı yaptığı için uluslararası sendikal harekette de önemli roller üslenmektedir. Önümüzdeki yıllarda iki Konfederasyonun arasındaki ilişkileri daha pekiştirmek adına ortak faaliyetler yapabiliriz. Sadece ülkelerimizdeki çalışanlar için değil, tüm insanlık için daha çok çalışmalıyız” dedi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

05 Kasım 2021 10:29, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu