YILDIZ, ARAMA ve KURTARMA EĞİTİMİ ALAN ÜÇÜNCÜ GRUP KURSİYERLERLE BİRARAYA GELDİ

05 Kasım 2021 16:53, Haberler


YILDIZ, ARAMA ve KURTARMA EĞİTİMİ ALAN ÜÇÜNCÜ GRUP KURSİYERLERLE BİRARAYA GELDİ 

Genel Başkan Vekilimiz Dr. Osman Yıldız, Afetle Mücadelede Çalışanlara Yetkinlik Kazandırılması; HAK Arama ve Kurtarma/Umut Timi Kurulması Projemizin üçüncü eğitimlerine katılan üyelerimizle eğitimlerin son gününde bir araya geldi.

Genel Başkan Vekilimiz Dr. Osman Yıldız, 5 Kasım 2021 tarihinde AFAD Ankara İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen eğitimlerin son gününde eğitimlere katılan üyelerimizi tebrik etti.

Genel Başkan Vekilimiz Dr. Osman Yıldız'a , HAK-İŞ Afet İşleri Komite Başkanımız Recep Bişkin eşlik etti.

Yıldız, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak yeni, heyecan verici ve çok sevdiğimiz bir projeyi başlattık. Bundan çok mutluluk duyuyoruz. HAK-İŞ ne yaparsa içtenlikle yapar, gereğini yapar, düzgün yapar. Bunu bütün dünyaya gösterdik, bütün dünya da bunu biliyor'' dedi.

2021 yılının İçişleri Bakanlığımız tarafından Türkiye'de Afet Eğitim Yılı ilan edildiğini anımsatan Yıldız, ''Her an bir afetle karşılaşma durumunda yapılması gerekenler ve arama-kurtarma faaliyetleri konusunda üyelerimizin Afet Farkındalık eğitimi alabilmesi için HAK-İŞ Konfederasyonumuz AFAD'la ikili işbirliği protokolü imzaladı. HAK-İŞ Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın talimatlarıyla kurulan HAK Arama ve Kurtarma / Umut Timi olarak üçüncü grup eğitimlerimizi bugün tamamlanmış bulunuyoruz. Proje kapsamında 81 ilimizden oluşan toplam 6 grupta 120 üyemize eğitim verilecek. Eğitimlere katılan bütün kursiyerlerimizi, projeyi yürüten Afet Komitemizi tebrik ediyor, ülkemizin geleceği için önemli bir sorumluluk aldıklarını belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Bir hafta süren eğitim programında kursiyerlerimize eğitmenler tarafından, başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak arama kurtarma işlemleri hakkında uygulamalı eğitimler verildi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

05 Kasım 2021 16:53, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu