YILDIZ, İSTANBUL EĞİTİM KONFERANSI’NA KATILDI

06 Kasım 2021 17:53, Haberler


YILDIZ, İSTANBUL EĞİTİM KONFERANSI’NA KATILDI


Genel Başkanvekilimiz Dr. Osman Yıldız, 6 Kasım 2021 tarihinde İstanbul’da Eğitim Politikaları Araştırma Merkezi (EPAM) tarafından düzenlenen İstanbul Eğitim Konferansı’na katıldı.

Genel Başkanvekilimiz Dr. Osman Yıldız, İlke Vakfı çatısı altında faaliyet gösteren Eğitim Politikaları Araştırma Merkezi (EPAM) tarafından toplumsal sorumluluk bilinciyle Türkiye’de yaşanan dönüşüm serüvenini eğitim alanında izlemek, anlamak, yorumlamak, açıklamak ve bu doğrultuda politikalar geliştirmek için düzenlenen İstanbul Eğitim Konferansı’nda katılarak bir konuşma yaptı.  

Programa, Genel Başkanvekilimiz Dr. Osman Yıldız, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofis Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Gazeteci Yazar Kemal Öztürk, Khan Academy Türkiye Koordinatörü Alp Köksal, İSTKA Genel Sekreteri İsmail Erkam Tüzgen, TÜBİTAK Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet İhsan Taşer, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz katıldı.

“MESLEKİ EĞİTİM VE BECERİLER ÇOK BEREKETLİ”

Yıldız, değişimin ve dönüşümün hızla ilerlediği bir çağda yaşadığımızı vurgulayarak, bilgi teknolojileri alanında yaşanan muazzam gelişmelerin etkilerini eğitim, sağlık, ekonomi, istihdam, ticaret, ulaşım, barınma, aile, sanat ve daha birçok alanda görmeye çoktan başladığımızı vurguladı. Yıldız, “Dijital çağda beceri eğitimi son derece önemli bir başlık. Bu başlık bizlere hiçbir ön yargı olmadan  genel bakış açısınızı, tespitlerinizi, eleştirilerinizi ortaya koyma imkanı veriyor” diye konuştu.

Mesleki eğitimin ve becerilerin çok  bereketli bir iş olduğunu vurgulayan Yıldız şunlara dikkat çekti: “Mesleki eğitimi öğrenirken ya da bir beceriyi öğrenirken bunların çok bereketli olduğunu düşünüyorum. Yapılan araştırmalarda görüldü ki, bir insanın bir mesleği öğrendiğinde 11 mesleğe, bir başka araştırmada da 41 mesleğe yatkınlığı olduğu ortaya çıktı. İnsan yapısı ve beyni buna hazır hale geliyor ve bunu gerçekleşiyor. Beceri kazanmayı bizler bereketli bir iş olarak tanımlıyoruz. Tam yetkin bir insanın eli nereye değse toplumu dönüştüren, çevresine faydalı olan bir insan haline geliyor.  Dünyanın neresinde olursa olsun mesleğimizi uyguladığımızda para ve itibar kazanılır. İnsanlar mesleği ile anılır. İtibar verilir, hatta nesillere geçirilir, miras olarak kalır. Kişilerin kişiliğini belirleyen en önemli kriterlerden biri haline gelir” hatırlatmasında bulundu.

“AB MESLEKİ EĞİTİM VE BECERİLERE ÇOK ÖNEM VERİYOR”

Avrupa Birliği’nin mesleki eğitim ve becerilere çok kafa yorduğunu hatırlatan Yıldız, “Avrupalılar bu konuda o kadar çok kavram üretiyorlar ki, hatta AB zirvelerinde mesleki eğitimle ilgili özel bir bölüm açılıyor. Türkiye olarak bizler bu konuda geride değiliz. Ülkemizde bunların içselleştirilmesi ile ilgili bir çalışma yapılması gerekliliğine dikkat çekmek istiyorum” şeklinde konuştu.

“DİJİTALLEŞME VE TEKNOLOJİ ÇOK ÖNEMLİ”

Dijitalleşme ve teknoloji konusunda hızlı bir dönemden geçildiğinin altını çizen Yıldız, “Beceri nasıl kazanılır, nasıl vurgulanır bunun üzerine yoğunlaşmamız lazım. Dijitalleşme ve teknoloji çok önemli. Biz bunların ürkütücü taraflarını kullanıyoruz. Sanki herkes çok ileri bir dijital, robotik düzeyde bir insan olmak zorunda gibi. Bizler çalışma hayatının içerisindeyiz ve çalışanları temsil ediyoruz. Burada bir ayırım yapmamız gerekiyor. Bunları yapanlar ve kullanacak olanlar ayrılmalı. Bizlerin bu ürkütücülük ile mücadele etmesi gerekiyor” diye konuştu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

06 Kasım 2021 17:53, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu