VİZE KONUSUNDAKİ ENGELLERİN KALDIRILMASINI İSTİYORUZ

25 Mayıs 2012 14:00, Haberler


ARSLAN’DAN FULE’YE

VİZE KONUSUNDAKİ ENGELLERİN KALDIRILMASINI İSTİYORUZ

 

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, AB Genişleme Komiseri Stefan Fule’nin sivil toplum kuruluşları ile görüş alışverişinde bulunmak üzere 17 Mayıs 2012 tarihinde düzenlediği toplantıya katıldı. Toplantıya Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız da katıldı. Arslan, vize konusundaki engellerin kaldırılmasını istediklerini de söyledi.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye-AB ilişkilerinin rayına oturmamış göründüğünü belirterek, “Aslında müzakere süreci, ilişkilerin normalleştiği anlamına gelmeliydi. Ancak Her iki taraf yaptığı açıklamalarla normalin dışına çıkma gayreti sergiliyor. Aklımıza perde arkasında taraflar başka pazarlıklar mı yapıyor diye geliyor” dedi.

 

 

Müzakere sürecinin, ilişkilerin günü birlik politika ve söylemler ile liderlerin şahsi tutumlarının dışına çıkılması anlamına geldiğini ifade eden Arslan, “Tarafların işin ve ilişkilerin özüne değil suni yönlerine dikkat çekmesi, işin özünden ve asıl konulardan uzaklaşılmasını ve maksadının dışına çıkarılmasını doğurmaktadır. Öyle ki; siyasi kriter arasında sayılan sendikal haklar gizlenmeye çalışılıyor. Vize serbest dolaşım konuları örtülmeye çalışılıyor. Bizim sendikal haklar konusunda sıkıntılarımız, kaygılarımız var. Biz Türkiye’nin ekonomik başarısından mutluluk duyuyoruz. Kriz sürecinde her türlü desteği de verdik. Ancak Türkiye’nin ekonomik başarısını ucuz işgücüne, korumasız işgücüne ve sendikal örgütlenmeden uzak işgücüne sahip olmaya bağlama yönündeki söylemler incitmektedir” dedi.

 

Türkiye’nin ekonomik başarısından ve Sivil Anayasa hazırlaması iradesinden memnuniyetini dile getiren Arslan, “Türkiye yeni anayasayı başaracaktır. Biz hem HAK-İŞ olarak ve hem de sivil toplum olarak bu sürece katkı vermekten büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.

 

Toplu İş İlişkileri Yasasının barajsız ve engelsiz olarak çıkılmasını istediklerini söyleyen Arslan, “Toplu İş İlişkileri Kanunun mevcudu daha ileriye götürmesini, geriye götürmemesini istiyoruz” dedi.

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

25 Mayıs 2012 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu