ARSLAN, ARAMA ve KURTARMA EĞİTİMİ ALAN DÖRDÜNCÜ GRUP KURSİYERLERLE BİRARAYA GELDİ

10 Kasım 2021 17:30, Haberler


ARSLAN, ARAMA ve KURTARMA EĞİTİMİ ALAN DÖRDÜNCÜ GRUP KURSİYERLERLE BİRARAYA GELDİ

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 10 Kasım 2021 tarihinde, Afetle Mücadelede Çalışanlara Yetkinlik Kazandırılması; HAK Arama ve Kurtarma/Umut Timi Kurulması Projemizin dördüncü grubunda yer alan kursiyerlerle HAK-İŞ Konfederasyonumuzda bir araya geldi.

HAK Arama ve Kurtarma Umut Timi 4. Grup kursiyerlerimizle bir araya Gelen Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a, HAK-İŞ Genel Sekreterimiz Eda Güner eşlik etti.

“Sorunlara Çözümler Üretmek Zorundayız”

Arslan, AFAD Ankara İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen eğitimlere katılan üyelerimizi tebrik ederek, “HAK-İŞ olarak Konfederasyonumuzun hem kuruluş felsefesi, hem ilkeleri, hem de Türkiye’deki pozisyonu itibariyle toplumun her sorunuyla ilgili çözümler üretmek zorundayız. Bir sendikayız, mensuplarımızın haklarını koruyacağız, yeni haklar almak için mücadele edeceğiz ama aynı zamanda bu ülkenin çok önemli bir sivil toplum örgütü olarak ülkemizde ve dünyada olup biten her şeye karşı duyarlı olmak zorundayız” dedi.

“Büyük Bir Sorumluluk Üstlendik”

2021 yılının Türkiye’de Afet Eğitim Yılı olarak ilan edildiğini hatırlatan Arslan, “İçişleri Bakanlığımızla birlikte bu yılın başında bir protokol imzaladık. Afet bilincini yayma, bu konuda duyarlılık ve farkındalık oluşturma ve ilkyardım vb. pek çok konuda toplumu bilinçlendirmek için büyük bir sorumluluk üstlendik. Bu konuda bir proje oluşturduk ve projemiz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından kabul edildi ve projemizi hayata geçirdik” şeklinde konuştu.

Arslan, profesyonel anlamda 3 tim oluşturmak istediklerini vurgulayarak, “Kursiyerlerimiz ilk etapta hafif arama ve kurtarma eğitimleri alacaklar. Timlerimiz bu eğitimlerin ardından ileri aşama eğitimleri de alacaklar. Konfederasyon olarak eğitimlerimizle birlikte, timlerimizin ihtiyacı olan bütün teknik ihtiyaçlarında teminini sağlayarak altyapımızı da oluşturuyoruz” açıklamasında bulundu.

“Konunun Tüm Gereğini Yapacağız”

İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun HAK-İŞ’in 46. Kuruluş yıldönümünde HAK-İŞ’i ziyaret ettiğini ifade eden Arslan, “İçişleri Bakanımız kuruluş yıldönümümüzde HAK-İŞ’i ziyaret etti ve burada oluşturduğumuz Arama Kurtarma Projemizde yer alan ekipmanlarımızı ve ekiplerimizi gördü. Bakanımız son derece memnun kaldı ve bizleri tebrik etti. HAK-İŞ kendi kulvarındaki bütün örgütlerden bir adım önde bir profesyonel arama kurtarma timi oluşturma konusunda önemli bir aşamayı geçti. Bu işi çok ciddiye alıyoruz. Eğitimler neyse alacağız ve konunun tüm gereğini yapacağız” dedi.

“Sizleri HAK-İŞ’te Ağırlamaktan Dolayı Çok Mutluyuz”

HAK-İŞ Genel Sekreterimiz Eda Güner konuşmasında, “Sizleri HAK-İŞ Konfederasyonumuzda ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Genel Başkanımızın talimatıyla Kurulan Afet Komitemizi daha işler hale getirebilmek için HAK Arama Kurtarma Umut Timi’ni hayata geçirdik ve bu konuda 81 ilden oluşturulan 6 grupta toplam 120 üyemizin bu eğitimlerini almalarını sağlayacağız ” diye konuştu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

10 Kasım 2021 17:30, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu